SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Bridge to Nowhere + Serapis Project Rock Palace (Madrid)

Easy Rider Transylvania (Vigo)

Rosebad - Grietas del Tiempo (2016)

Rosebad - Grietas del Tiempo
Rosebad logo
España

Grietas del Tiempo

Hard Rock / Heavy Metal
7hard
2016


Temes

1. Grietas del Tiempo
2. El último Tren
3. Uno entre un millón
4. Vivir de un sueño
5. El amor de Verdad
6. Taberna de Rock and Roll
7. Miedos Ocultados
8. Muñeca de Trapo
9. Marcha Atrás

Formació

Guitarra: Rubén García
Baix: David García
Veu: Jordi Sánchez
Violí: Santi
Bateria: Salvador Zamora

Crítica

La banda valenciana de Heavy Metal Rosebad porta des de l'any 2004 demostrant al món la seva particular manera d'entendre això del Heavy Metal basat en influències de bandes ja clàssiques en el circuit espanyol. Una banda que ja posseeix un parell d'enregistraments a l'esquena i que ha tingut l'oportunitat de compartir escenaris amb grans noms del panorama estatal ens porta ara nou talls disposats a consagrar un pas més en la seva carrera.

L'àlbum l'obre el tema que dóna títol a l'àlbum, "Grietas del tiempo". Una cançó previsible de poc més de mig minut de durada on el violí és el gran protagonista, acompanyat per una bateria de gran pegada, ens serveix d'introducció a "El último Tren". Un tema ràpid i enèrgic, ple de melodia de Heavy Metal clàssic que beu del folk fent-nos recordar inevitablement als Mägo d'Oz de la dècada dels 90. Estructures enganxoses i poc arriscades caracteritzen aquest tema.

"Uno entre un millón" és el tercer tall de l'àlbum. Cançó on la banda arrisca molt més. Una lletra acurada i unes melodies que ens recorda a bandes com a Rainbow. Destaca la tasca de Jordi Sánchez com a vocalista al llarg d'un tema ple de denúncia social. El quart tall de l'àlbum es titula "Vivir de un Sueño", una cançó pausada que es va accelerant a mesura que va avançant el tema. Una melodia acurada ens recorda a Warcry o Medina Azahara. El violí segueix sent el protagonista d'aquest tema de Hard Rock de manual. Una cançó molt recomanable.

"El amor de verdad" és el cinquè tema de l'àlbum. Una balada enganxosa, d'harmonies ben construïdes, més propera a les cançons de radiofórmula que a una cançó de Heavy Metal. Massa embafadora per a mi gust. Una cançó totalment prescindible. El segueix "Taberna de Rock and Roll", un tema on el violí condueix la melodia en el que sembla una versió d'algun tema dels primers Mägo d'Oz que a un tema propi de Rosebad.

"Miedos ocultados" és una pista de poc mes de mig minut de durada que serveix d'introducció a la seva següent pista, "Muñeca de Trapo", el vuitè tall del disc i la segona balada del mateix. Una cançó que pretén denunciar la xacra del maltractament de gènere a través d'una lletra molt ben cuidada. Una cançó dinàmica, plena d'energia. "Marcha Atrás" és la cançó encarregada de tancar aquest àlbum, un tema en acústic, mostrant una nova dimensió de Rosebad. Una cançó suau de melodia enganxosa que bé podria sonar en qualsevol emissora de ràdio orientada al Pop.

Rosebad són una banda de Heavy Metal amb un so clàssic i que inevitablement ens recorda a bandes com Mägo d'Oz o Medina Azahara sense arriscar massa. Un conjunt de cançons ben construïdes on el violí és el gran protagonista, i l'únic element folk de l'agrupació. Cançons enganxoses, de fàcil escolta, algunes properes al Pop caracteritzen aquest àlbum, que encara que no és imprescindible, és un àlbum que no avorreix, molt recomanable d'escoltar.

ZorroLoko
31/08/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1182
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.