SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Easy Rider Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Easy Rider + Desden Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Grapeshot + Your Highness + Saturna + Wülfcrown Gruta 77 (Madrid)

Drakum + Born In Exile + Blavk Orb + Nuclear Winter + Devorate the Universe Mercat Vell (Mollet del Vallés)

Skull Fist + Screamer + Alacran Lo Intento (Zaragoza)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Scanner Bóveda (Barcelona)

Blindpoint + Insight After Doomsday Pick Wick (Terrassa)

Bridge to Nowhere + Serapis Project Rock Palace (Madrid)

Easy Rider Transylvania (Vigo)

Eagleheart - Reverse (2017)

Eagleheart - Reverse
Eagleheart logo
República Checa

Reverse

Power Metal
Scarlet Records
2017


Temes

1. Awakening
2. Until Fear Is Gone
3. Healing the Scars
4. All I Am
5. Palace of Thoughts
6. Reverse
7. Erased from Existence
8. Mind to Decipher
9. Endless
10. Enemy Within
11. Painting the Shadows by Light
12. Erased (alternate version)

Formació

Veu: Roman Sácek
Guitarra i Veu: Michal Kus
Guitarres: Michal Jankuliak
Baix i Veu: Vojtech Šimoník
Bateria: Filip Smetana

Crítica

Passats ja sis anys des del seu disc debut "Dreamtherapy", els txecs Eagleheart ens presenten un segon treball que bé podríem catalogar com una obra mestra. Un segon àlbum, de títol Reverse, que no fa més que consolidar la seva carrera discogràfica marcada pel virtuosisme i a un sentit de la melodia per sobre de la mitjana. A més, els txecs han comptat per a la producció d'aquest treball amb Roland Grapow conegut pel seu treball en bandes com Masterplan o Helloween. Una banda que té ben marcat el seu objectiu i que sembla no descansar fins aconseguir-ho.

Aquest disc ho arrenca "Awakening", una cançó que actua com a introducció i que poc aporta. Un tall que sembla insinuar més que mostrar. El segueix "Until Fear Is Gone", un tall èpic de Power Metall veloç i ple d'energia a través d'un riff enèrgic i uns cors ben construïts. Una cançó que segueix sense mostrar tot el potencial de la banda. Una cosa semblant ens passarà després de l'escolta del tercer tall, de títol "Healing The Scars", on la tasca de Michal Kus i Michal Jankuliak farà remuntar el disc sobre el que s'ha escoltat sense que ens sadolli totes les ganes que tenim d'escoltar Eagleheart en el seu màxima expressió.

"All I Am" és el quart tall de l'àlbum i moment on ens trobem a una banda perfectament greixada per exercir un Power Metall ple de ràbia i intensitat. Un tema una mica més pausat que els anteriors però ple de cruesa, una cosa que estàvem esperant fins ara i que no defrauda. El segueix "Palace Of Thoughts", moment on ja podem agafar aire i dir obertament que indubtablement la banda s'ha superat. Una base rítmica poderosa liderada per Vojtech Šimoník i Filip Smetana estripen les oïdes de l'oient mentre mantenen la tensió. Cal destacar també la versatilitat com a percussionista de Filip Smetana al llarg d'un tema que beu directament de les bandes de Power Metall europeu de la dècada dels 90.

El sisè tall de l'àlbum es titula "Reverse", donant títol a tot l'àlbum. Una cançó èpica on el canvi de tempo és el gran protagonista, així com la línia vocal de Roman Sácek, recordant per moments a bandes mítiques del gènere com Rhapsody of Fire o Kamelot. El segueix "Erased from Existence", un tema on la tasca de les guitarres transporten la cançó a un altre nivell. Cançó que destaca a més per la seva tornada enganxosa i ple d'energia.

"Mind to Decipher" arrenca amb una introducció oriental que ens recorda lleugerament al mestre Ritchie Blackmore per donar pas a l'expressivitat virtuosa del combo compost per Michal Kus i Michal Jankuliak. El segueix "Endless", tema on la diversitat d'influències i tècniques sobre la cançó fa elevar la qualitat de l'àlbum. El treball vocal de Novel·la Sácek demostra la seva versatilitat com a vocalista. Una de les cançons de més qualitat de l'album, sens dubte.

Amb "Enemy Within" la banda torna omplir d'energia i intensitat el disc, mostrant-nos alguns dels moments més brillants de tota aquesta feina, una cosa semblant passa amb "Painting the Shadows by Light", una altra mostra de la capacitat que té aquesta banda per crear i executar un metall a l'altura de grans bandes amb projecció internacional. L'àlbum el tanca "Erased", un tema pausat que serveix de punt final a aquest disc.

"Eagleheart" ens porta amb aquest "Reverse" un disc dinàmic i èpic que va millorant a mesura que avança la seva escolta. Un disc que consolida un pas més en la seva carrera musical.

ZorroLoko
28/09/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.