SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Within Silence - Return From The Shadows (2017)

Within Silence - Return From The Shadows
Within Silence logo
Suecia

Return From The Shadows

Power Metal
Ulterium Records
2017


Temes

We Are The Ones
Heroes Must Return
Children Of Light
Calling From The Other Side
In the Darkness
The Final Victory
You & I
Master
Return From The Shadows

Formació

Bateria: Peter Gacik
Guitarres: Richard Germanus
Guitarres: Martin Cico
Veus: Martin Klein
Baix: Viktor Vega

Crítica

Un altre dels llançaments previstos per Ulterium Records per a aquest 27 d'octubre, és el del segon disc d'aquesta jove banda sueca que ja em va sorprendre amb un gran primer cd ressenyat per mi per a aquesta pàgina web al 2015 titulat "Gallery Of Life", i que tornen amb energies renovades per donar continuïtat al seu power melòdic. Però d'aquests parlaré més endavant.

El grup està format per: Martin Klein (veus i cors), Richard Germanus (guitarra solista / rítmica), Martin Cico (guitarres rítmiques), Viktor Varga (baix) i Peter Gacik a la bateria.

Després d'una cridanera portada es troben nou temes que com és norma en la meva manera d'escriure, comento per a tots vosaltres en les següents línies.

La primera a sonar es titula "We Are The Ones" i s'inicia amb una bonica melodia de guitarra que acompanya una cavalcant base rítmica per portar-nos a una tornada addictiu i ple de força, gràcies a la utilització d'uns cors pletòrics i que encaixen molt bé amb l'atmosfera que impregna a la composició. Brillants les melodies / harmonies de la seva part instrumental per donar-nos un inici de l'àlbum realment prometedor.

"Heroes Must Return" el teclat ens introdueix en un tema realment impactant gràcies a les seves belles melodies de guitarra, però sense perdre la força i dinamisme del millor power europeu. Cal destacar de nou la seva inspirada i hímnica part central molt acurada a nivell coral, i un sol ple de feeling.

Seguim la nostra escolta amb "Children Of Light" on el riff de guitarra em recorda molt a les grans bandes alemanyes de power dels noranta, amanit amb un pont i tornada memorables. Amb unes dobles i triples veus al background realment cuidades en el primer que exploten en la seva èpica part central. Em recorden bastant als Freedom Call en aquest tema.

"Calling From The Other Side" és bastant més heavy i potent que les anteriors, amb una base rítmica matadora que porta el tempo de tota la composició, i que enllaça amb una tornada molt melòdic i enganxós on de nou brilla amb força la part coral . La part instrumental no es queda enrere, destacant de la mateixa un gran sol.

No he comentat encara el bon cantant que és Martin. La seva veu és perfecta per a aquest tipus de metall, té potència i arriba molt bé als tons aguts.

"In the Darkness" és un mig temps amb unes potents guitarres que van dibuixant una marcada melodia ia la qual es van afegint els teclats, i uns cors simfònics que donen color i dramatisme a una peça una mica més fosca que les anteriors, per jugar a distracció i al poc temps ficar la directa i portar-nos davant una part molt més ràpida i power. Fantàstic el contrast, i aquests jocs cors / veu solista que em recorden molt molt als nostres Dark Moor, per arribar a una part èpica i grandiosa no, el següent. Estic literalment al·lucinat davant la creativitat d'aquesta gent. Té de tot: força, melodia, èpica, bellesa, majestuositat, en els seus disset minuts de durada que se't passen en un sospir, sincerament del millor que he escoltat aquest any en el seu camp. En una paraula: monumental, i amb un cert regustet als primers discos d'Avantasia. Una joia transformada en cançó.

Després de posar-me els pèls de punta gràcies a la multitud de sensacions que aconsegueix transmetre l'anterior tall. Toca escoltar "The Final Victory" preciós el piano de l'inici, per l'instant entrar amb força les guitarres, i de pas regalar-nos una melodia de categoria que utilitzada com a base ens porta de cap a un altre tall clarament power. Un cop més els cors resulten de gran importància, barrejant-se contínuament amb la base musical i arribant al clímax en la seva lluminosa i molt precisa part central. Que, de nou, torna a portar la grandiositat i èpica per bandera rubricant una altra grandíssima composició.

"You And I" és una altra mostra de metall melòdic tremendament accessible i enganxós. A on prima la gran qualitat musical de la banda, que té l'habilitat de crear temes que se't queden fàcilment i entren a la primera. Per no parlar dels magnífics riffs / melodies / harmonies / sols que tenen totes les seves cançons.

"Màster" té un riff de guitarra afilat i que dóna la base d'una peça més heavy i amb un tempo més marcat. De nou destacar les precioses melodies / harmonies que conté, i unes dobles veus resultones i que donen molt joc en el seu background. Sense ser per a res un mal tema, sí que és el més fluix de l'ofert fins al moment.

Ja per tancar aquest brillantíssim llarga durada, puc gaudir del tema títol "Return From The Shadows" deu minuts de pura màgia en la qual podem trobar tots els elements que defineixen la seva música i que ja he exposat anteriorment. Unes hipnòtiques i infeccioses guitarres lideren la base rítmica per fusionar-se amb les acústiques en alguns moments i dotar de potència i melodia a tot l'entramat musical. Sense oblidar-nos d'un altre tornada a l'altura de la composició. Power metall de tall europeu amb majúscules.

Com a últimes paraules només dir que és un dels millors llançaments dins de l'estil que he pogut escoltar fins al moment. Grans temes, un so molt cuidat, i un magnífic cantant, donen com a resultat el que sens dubte per a mi serà una de les meves apostes clares per disc de l'any dins del power / metall melòdic.

Bruno Molina
04/10/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.