SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Sleeping Village - In The Rye (2017)

Sleeping Village - In The Rye
Sleeping Village logo
España

In The Rye

Hard Rock
Autoproducido
2017


Temes

1. It´s written in the harvest
2. Moonlight dance
3. The inner warning
4. God´s toys
5. Idol´s Twilight
6. Salem
7. Nervous breakdown
8. Back to the cave
9. In the rye
10. Through the madness

Formació

Guitarras i veu: Mr. D.
Baix i cors: B. Samedi
Bateria i cors: Lilith

Crítica

Des del circuit independent de Múrcia ens arriba el debut de Sleeping Village, un power trio d'hard rock disposats a demostrar com treure-li rendiment als seus instruments a força de riff demolidors i estructures complexes. "In the rye" és un àlbum compost de deu talls i de producció retro on la banda treu a la llum les seves influències de bandes com Pentagram o Black Sabbath, o la creativitat harmònica de bandes com Kiss o Alice Cooper.

L'àlbum l'obre una intro titulada "It'swritten in the harvest" on s'escolta el so d'un bosc a la nit. Udols d'un llop, el vent, uns passos i les campanes d'un vell campanar. Una veu saturada obre el disc en un clima d'esoterisme i misteri. Després de la intro sona "Moonlight dance". Un ritme de bateria ràpid de mans de Lilith obre una cançó de gairebé sis minuts de durada on Mr. D. i Samedi s'entrellacen els seus instruments recordant al combo Iommi / Butler. Un ritme de bateria dens i pesat, una guitarra saturada i un baix elèctric de línies creatives caracteritza aquest tema. Després d'aquesta cançó sona "The inner revisió de resultats" un interludi instrumental de menys d'un minut en el qual la banda recrea una vella melodia de caixa de música, aportant més tensió a l'àlbum.

El quart tall de l'àlbum es titula "God's toys", una cançó enèrgica i plena d'actitud on de nou, aquests tres músics s'entrellacen les seves estructures creant una identitat sonora pròpia plena de creativitat musical. Destaquen el sol de baix i de guitarra gairebé al final de la cançó, aportant més profunditat a un tema interessant de per si.

"Idol's twilight" és el cinquè tema del disc. Un tema rude, ple d'actitud i caràcter on una guitarra sembla voler taladrarte les orelles amb un so amb identitat pròpia. Mr. D. esquinça la cançó en cada paraula acompanyats per una bateria gairebé jazzística. El millor del tema ve sobre el segon minut amb un passatge instrumental on Sleeping Village demostra el domini musical de la banda, així com l'homenatge a The Doors en el sol de guitarra.

El segueix "Salem", un altre tema de gairebé sis minuts de durada, on la banda torna a demostrar l'equilibri instrumental entre ells. En aquest tema destaca el baix executat per Sademi, ple de personalitat i identitat al llarg d'una cançó que narra la crueltat de les caces de bruixes i altres persecucions. Un tema ple de canvis de tempo i ritme, instruments saturats ben equilibrats i un cor femení en les tornades que aporta profunditat a una de les millors cançons de l'àlbum.

"Nervous breakdown" torna a mostrar la capacitat d'aquests músics a l'hora de crear estructures enrevessades on s'equilibra el protagonisme instrumental. Els tornades tornen a estar protagonitzats per cors ben harmonitzats que aporta molta riquesa al tema. A continuació, vam escoltar "Back to the cave" un tema de producció més retro que ens recorda a bandes com Pentagram o les primeres manifestacions del thrash. Una guitarra intensa i plena de tensió acompanya una línia de baix que intercala passatges durs amb figures saturats que aporta un aspecte tètric a la melodia. Un tema que milloraria amb una producció de més qualitat.

El novè tall de l'àlbum és la cançó que dóna títol a l'àlbum "In the rye". Un tema gairebé instrumental que amb prou feines arriba als dos minuts de durada. Una cançó molt enèrgica on la bateria demostra tenir una bona pegada, d'aquestes que caracteritzen els bateries de la dècada dels 70. Un tema més senzill en comparació amb el que s'ha escoltat fins ara, però que no obstant això demostra tenir un so propi elaborat a consciència per la banda.
Tancant l'àlbum escoltem "Through the Madness". Un tema que s'allunya del so mostrat en les cançons anteriors. Un ritme ballable i facilón que aporta una nota de color al disc. Destaca al final del tema el sol de baix i guitarra, elaborat de manera sòlida i construint una identitat instrumental pròpia.

"In the rye" és l'àlbum debut d'una banda creativa, amb ampli domini instrumental i bagatge musical. Sleeping Village es presenta en aquest disc com una banda ansiosa per mostrar el potencial que posseeix a través de cançons ben construïdes plenes d'estructures complexes, emmarcades en un marc simbòlic potent. Un àlbum recomanable.

ZorroLoko
14/11/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.