SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Argos - Rompiendo el silencio (2017)

Argos - Rompiendo el silencio
Argos logo
España

Rompiendo el silencio

Melodic Metal
CD Music
2017


Temes

1. Letargo
2. Mucho mejor
3. Hogar
4. Basta ya
5. Por ti
6. Mi mundo
7. No volverás
8. Dile que
9. El pacto
10. Nadie
11. Estarás ahí

Formació

Guitarra: David Santamaría
Veus i Guitarra: Javier Arias
Bateria: Marcos Minaya
Baix: Daniel Hidalgo
Teclats: Sergio López

Crítica

Des de Madrid ens arriba el nou LP d'aquesta banda que té al darrere una trajectòria bastant notable com és, Argos.

Un quartet sòlid i experimentat compost per una distribució instrumental clàssica: Dues guitarres, i secció rítmica de baix i bateria, suficient per aconseguir sons tradicionals de metall però amb uns mitjans moderns i una conjunció molt actual.

Quart treball, segon de llarga durada que comença amb un tema poderós i potent com és "Letargo".
Gran manera d'obrir el treball, amb una carta de presentació molt melòdica on Javier Arias demostra des del principi una veu amb un ampli registre on trobem esquinçats mitjans, guturals, veu melòdica còmoda en les dues vuitenes en què es desdobla i amb un timbre molt agradable que conjunta amb la melodia de manera precisa.

El mateix Javier s'encarrega de la guitarra al costat de David Santamaría, un dels fundadors del grup allà pel llunyà 2004. Sense grans virtuosismes, sí que ens trobem riffs enganxosos, de fàcil audició i que enganxen com pot ser l'obertura de "Mucho Mejor".
Trobem nous matisos en la veu de Javier i una velocitat que creix sense arribar a poder ser titulada com power. Metall melòdic i per a tots els públics. Si ens imaginéssim un metall que sonés a la ràdio com a fórmula enganxosa per a l'oient, sens dubte, ens vindria al cap un disc com aquest "Trencant el Silenci" d'Argos.

La banda ha donat a conèixer aquest treball mitjançant el videolyric del tema "Hogar" que pots veure sobre aquestes línies. Argos treballa multituds de temàtiques del dia a dia, però també amb un ull crític com pot ser el tema dels refugiats.

Afilades guitarres les que sonen a "Basta Ya". De nou riff melòdic que situa a la banda com una formació amb un directe molt accessible i que tant de bo tinguem l'ocasió de poder presenciar.
Cuidades veus les que ha treballat Xavier, amb molts desdoblaments tant en vuitenes com a terceres incloent fins i tot guturals puntuals que donen el contrapunt.

La bateria de Marc fa rugir el doble bombo també en "Por tí". Tant de manera continuada com amb vida pròpia, satisfent una base rítmica al costat del baix de Daniel Hidalgo, molt elaborada i aportant més de ser la pròpia base; interessant la proposta d'aquests madrilenys a tots els nivells!

Molt guitarrer és "Mi Mundo", amb el seu corresponent entrada. El baix torna a dominar el primer pla mentre Javier dóna via lliure a diferents timbres que juguen amb la melodia vocal, fet que també s'ofereix en el següent tema: "No Volverás".

Medi temps pesat però molt enganxós "Dile que". Un dels meus favorits del disc on la banda ofereix una altra senya d'identitat més malenconiosa i molt interessant.

Després d'allò més semblant a una balada, arriba de nou la velocitat del pur metall amb "Nadie". Riff amb teclats de fons donant suport que ens deixen una tornada molt enganxós de nou, sent aquest un dels punts forts de la banda, sobretot de cara al directe: Tornades enganxoses, de fàcil arribada i melòdics.

Amb una altra entrada electrònica tanca el treball "Estarás ahí". Un tema que posa el punt i final al llançament, que ha de servir per rellançar i portar la música d'Argos a moltes orelles. Si vols metall melòdic, en castellà i enganxós amb una fàcil entrada, dóna'ls una oportunitat!

Víc Salda
18/12/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.