SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Eldensky - From Forgotten Pagan Realms (2011)

Eldensky - From Forgotten Pagan Realms
Eldensky logo
Canadà

From Forgotten Pagan Realms

Pagan / Folk Metal
Bakerteam Records
2011


Temes

1. Cloven Hills 01:34
2. Breaking of the Sky 04:56
3. The River Bard 02:39
4. Through Timeless Halls 04:34
5. Dirge for a Darkened Night 01:57
6. Unconquered 03:57
7. Spirit of Trees 02:02
8. Heathen Lands 07:27
9. Light Fades 04:58

Formació

Veus i tots els instruments: Beren Tol Galen

Crítica

Començaré reconeixent que mai vaig ser partidari dels grups formats per un sol membre, que ho fa tot. Crec que un grup ha de ser la suma de diverses opinions, influències, conceptes que han de trobar un punt en comú del qual sorgeix la inspiració i la música flueix, i sempre donant l'oportunitat a l'espontaneïtat que dóna el poder tocar en directe, cosa que no succeeix quan està sol. No negarem el mèrit que tenen aquests projectes, però lamentablement solen quedar-se a projectes. Dit això me la va embeinar, From Forgotten Paguen Realms em va captivar des del moment en què el vaig escoltar per primera vegada.

Eldensky és el projecte de Beren Tol Galen, encarregant-se de tot, des de les veus, instruments, gravació, mescla, masterització ... tot. Després de la demo del 2007 Elder Tales, ara s'ha llançat a pel seu primer disc, encara que curt, ja que passa per poc la mitja hora, és un disc ple de matisos i sensacions. Es podria definir com Folk o Pagan metal, però no ens enganyem, aquí no trobaràs melodies ràpides i enganxoses de grups folk ni la foscor de les bandes paganes, és un disc fresc i fosc alhora, lent, però molt dinàmic, relaxant fins i tot , molt em temo que t'encantarà o el detestarás, però no hi haurà un punt mig.

Com és de rigor, un disc així comença amb una intro, sons ambientals de la natura, res de nou, però és que estem davant d'un disc que pretén portar-nos a paratges nòrdics en èpoques passades, hi ha alternatives? una barreja de teclats èpics acompanyen una gaita que ens porta a temps pretèrits, ofegant-se en el silenci que precedeix la tempesta del segon tall, la pista més dura i contundent del disc i el tema que més t'enganxarà, també és el més comercial , Breaking Of The Sky. Senzillament un gran tema, que et embriagarà, la melodia de les guitarres és addictiva i serà aquest so, el que s'anirà repetint una i altra vegada al llarg de les peces elèctriques, diferents melodies, però són un mateix estil, aquest detall va ser el que més m'ha enganxat d'aquest treball. Un altre detall a tenir en compte són les veus, que si bé no tenen res d'especial, però en la barreja s'han quedat al mateix nivell que la part instrumental, fusionant a la perfecció amb la música, formant un so equilibrat.

Al llarg del disc s'aniran alternant temes instrumentals, amb sons ambientals propi dels boscos, rierols i rius emfatitzant encara més la sempre intencionada barreja de folk i naturals de la que està impregnada el disc. Per aquest motiu ho arribi a qualificar de relaxant. Les composicions no són virtuoses, ni falta que fa, el que al meu entendre primera en Eldensky és el resultat global, on cada so i efecte tenen un perquè i una justa mesura.

El so no és perfecte, té bastants deficiències, però sent un projecte unipersonal, està més que acceptable, un bon so, per a un treball en què la quantitat d'efectes, samplers de diferents instruments que no crec que s'hagin gravat i sons que fan encara més complicada la gravació i edició. Eldensky crec sincerament que es mereix una oportunitat, una escolta i que cadascú es faci la seva opinió, alguns ho detestarán i altres com és el meu cas quedaran enamorats ... en definitiva un bon disc, llàstima que de moment Eldensky es quedi en això, un projecte d'estudi.

Sergi Arise "Hell"
13/08/2011

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.