SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Legion + Endgame Zorrozako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Bones of Minerva - Blue Mountains (2017)

Bones of Minerva - Blue Mountains
Bones of Minerva logo
España

Blue Mountains

Progressive Metal
Autoproducido
2017


Temes

1. Overcoming
2. Fear is a biscuit
3. Defenders
4. Eery Octopus
5. Plastic Crown
6. Aces
7. Whales

Formació

Guitarra: Ruth O'Leary
Bateria: Koa Kenaz
Veu: Blue Rodríguez
Baix: Chloé Gaugor

Crítica

Des de la serra de Madrid, ens arriba Blue Mountains, el primer LP de la banda de metall alternatiu Bones of Minerva. Banda formada l'any 2013, i que després d'editar un EP l'any 2014, no vam tornar a saber res fins a febrer de 2017, data en la qual van llançar el seu primer llarg. Un treball compost per set temes de metall alternatiu que no nega de la seva naturalesa underground. Un disc enèrgic i ple de ràbia com un cop de peu a la boca.

L'àlbum l'obre Overcoming, una peça pausada on la percussió executada per Koa Kenaz teixeix un passatge sonor que ens recorda lleugerament a System of a Down. Una cançó senzilla però plena de matisos capaç de transportar-te. La veu de Blue Rodríguez, és un dels valors absoluts d'aquesta banda. Una cantant versàtil, plena de personalitat, que en ocasions ens recorda grans vocalistes com Angela Gossow i Sandra Nasic. El segueix Fear is a Biscuit. Una cançó més ràpida que l'anterior, on es perceben clares influències de la música electrònica. Tema de ritme embogit i passatges pausats plens d'harmonies. En aquesta cançó destaca la tasca de Chloé Gaugor i Ruth O'Leary, construint un riff enèrgic que transmet ràbia.

El tercer tall de l'àlbum es titula Defenders. Un arpegi de guitarra obre una cançó que sembla beure directament de bandes com Muse. Un passatge fosc i pausat va incrementant la seva energia i intensitat gràcies a una base rítmica ferma i sòlida. Una cançó que se'ns fa curta. Del millor de tot l'àlbum. Eery Octopus és el quart tall de l'àlbum. Cançó on la banda ens mostra com és possible donar-li una volta de rosca més al seu so sense caure en repeticions avorrides ni tedioses. Un tema que demostra la capacitat creativa d'aquesta banda i el nivell de la mateixa. Un tema intimista, on la veu de Blue Rodríguez sembla cantar una pregària mentre la percussió dibuixa patrons complexos i intensos a través d'una melodia hipnòtica. Un disc que va guanyant en qualitat conforme va avançant.

Amb Plastic Crown, cinquè tall del disc, la banda torna a deslligar la ràbia que conté. Blue Rodríguez torna a esquinçar la seva gola a través d'un tema distorsionat i ple d'actitud. Una cançó que ens recorda als millors moments de bandes com Deftones. Una cosa semblant passa amb Aces. La banda ha decidit donar-ho tot al final del disc. Una cançó de riff superb a través dels dits de Ruth O'Leary dibuixa un espiral sonor. Cançó que fa olor de directe.

El disc el tanca Whales, un tema de nou pausat. On la gran protagonista és de nou la guitarra de Ruth O'Leary. Un tema atmosfèric, ple de arpegis i de gran durada, que cap a la meitat del mateix comença a desenvolupar-se de manera pesada i densa. Un tema de gran qualitat que tanca un àlbum que no defrauda.

Bones of Minerva ens porta un disc ple d'energia i actitud com a carta de presentació. Un disc que poques pegues podem posar-li. Actitud, ràbia, tècnica, creativitat, innovació, ... una banda que promet molt, capaç de donar-li un altre color al món del metall alternatiu al nostre país. Com pega podem dir que se'ns fa molt molt curt. Tot just 32 minuts d'un àlbum com aquest fa que vulguem escoltar-lo una vegada i una altra. Del millor de l'any 2017.
Traductor de Google per a empreses:Translator ToolkitTraductor de llocs web

ZorroLoko
03/01/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.