SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Legion + Endgame Zorrozako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Natribu - Acorán (2017)

Natribu - Acorán
Natribu logo
España

Acorán

Heavy Metal
Duque Music
2017


Temes

1. Respirar
2. Sueños Rotos
3. Pedir Perdón
4. Acorán
5. Eima
6. Decir Adiós
7. Maho
8. Mis Motivos
9. Borbones y Verbenas
10. No Tiene Piedad
Bonus Track
11. Sueños Rotos
12. No Tiene Piedad
13. Acorán (cuento)

Formació

Veu: Chapi Solla
Baix: Aridani Ríos
Guitarra: Jorge Brito
Guitarra: Salvador Iglesias
Bateria: Alejandro González

Crítica

El quintet de Fuerteventura Natribu ens porta Acorán, el seu nou treball discogràfic que, sens dubte, mostra un avanç en la seva carrera musical construint un Heavy Metal ple de caràcter i personalitat. Acorán és un disc carregat de temes de gran qualitat que posen a aquesta banda a un altre nivell en el panorama de l'heavy Metall cantat en castellà. Demostrant que des d'aquí també sabem fer un bon metall de qualitat.

El disc comença amb "Respirar", i des de la primera escolta ja veiem com la veu de Chapi Solla està en plena forma. Una cançó dinàmica però plena de ràbia on les guitarres de Jorge Brito i Salvador Iglesias dibuixen un riff esquinçat que no et deixarà respirar un segon. Un tema perfecte per arrencar aquest disc. El segueix "Sueños Rotos", un tema en el qual Natribu supera el nivell del tema anterior. Un text emotiu i ben treballat es desenvolupa a través d'un arpegi de guitarra que ens submergeix en un tema ple de passió i sentiment. En aquest tema destaca la tasca d'Alejandro González a la bateria. Construint una base rítmica senzilla però contundent, de gran pegada.

El tercer tall de l'àlbum es titula "Pedir Perdón". Un tema que comença de manera enèrgica, un tema que bé podria haver obert aquest àlbum, o qualsevol directe de la banda. De nou el combo de Tenerife aposta pels riffs crus de guitarra. En aquest tall podem percebre elements del Power Metall aportant color a la composició. Després d'aquests deu minuts de Heavy Metal esquinçat ens arriba "Acorán", un mig temps de més de cinc minuts de durada, sent la cançó més llarga del disc. Un tema que va avançant en energia i agressivitat sense perdre el seu caràcter íntim i emotiu. Una cançó, que inevitablement difereix dels tres temes inicials, però que demostra la capacitat d'aquesta banda, construint un tema extens ple de matisos i color. El millor ve a partir del minut 3:30, on la banda juga amb les estructures donant-li una nova dimensió al tema. Del millor de l'àlbum.

"Eima", és el cinquè tall del disc. Un tema amb molta melodia, on el teclat protagonitza el desenvolupament del tema. Una cançó pausada que compta amb una gran base rítmica. El segueix "Decir Adiós", una balada intensa que només compta amb la tasca dels teclats com instrumentació. La veu de Chapi Solla mostra una versatilitat extraordinària, omplint una melodia de sentiment.

"Maho" és el setè tall de l'àlbum. Un tema instrumental ple de virtuosisme. Un tema ràpid influenciat pel Heavy Metal Clàssic i pel Power Metall que ens introdueix en el següent tema titulat "Mis Motivos". Més de quatre minuts de durada d'un Heavy Metal ràpid i ple de passió. Un tema de gran qualitat. El sol de guitarra és dels millors moments del disc, sens dubte.

"Borbones y Verbenas", arrenca amb una bateria desbocada i plena d'energia per esdevenir un tema aliena al rock que Natribu construeix per esdevenir un tema proper al Rap Metall i al Crossover, ... un tema totalment prescindible. "No Tiene Piedad" torna a portar-nos el ritme clàssic del Heavy Metal, recordant musicalment als primers Lujuria. Un altre gran tema.

A partir d'aquí. Natribu ens regalen com Bonus Track les versions de temes com "Sueños Rotos", en aquesta ocasió acompanyats per Alberto Symon de la banda Nocturnia, i "No Tiene Piedad", en aquesta ocasió acompanyats per Pedro Guijarro de la banda Regressió.

Tancant l'àlbum ens trobem "Acorán" relatat com un conte. Una pista emotiva i original com a regal per als oients.

Natribu ens porta amb Acorán, probablement el millor treball de la seva carrera. Cinquanta minuts de Heavy Metal de gran qualitat a través d'un disc molt recomanable si el teu rotllo és el Heavy Clàssic cantat en castellà.

ZorroLoko
08/01/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.