SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Elderdawn - Empty Words (2010)

Elderdawn - Empty Words
Elderdawn
Elderdawn logo
España

Empty Words

Power / Death Metal
Santo Grial
2010


Temes

1. Redemption 09:25
2. Passion 04:42
3. Final Chapter 05:01
4. My Own Torture 05:28
5. Nema, Empty Words 05:40
6. Almost Human 07:16
7. Covenant of Last Awake 05:30
8. Illeven 06:06
9. Lycantr-Hope 05:35
10. Passion (castellano) 4:43

Formació

Veu principal: Jose the Maze
Teclats i piano: Mávila
Guitarra: JJ Crack
Guitarra: Juanpa Evilead
Baix: Miguel Commander
Bateria: Edu Headcrusher

Crítica

Escolteu per casulidad aquesta banda, fundada el 2002 com a projecte personal de Juanpa Pérez "Evilead" i que va anar evolucionant amb el pas de molts músics aportant cadascun el seu granet de sorra, fins que el 2004, graven el seu EP debut. Molts canvis en el si de la banda fins i tot al llarg de l'any sencer de gravació fins que el 2010 veu la llum i posen el disc que ens ocupa, en descàrrega directa a la seva web encara que fins aquest 2011 no surt en format físic de la mà de Sant Grial, per la seva alta demanda pel públic.

El seu so és una barreja molt personal entre death, power amb tocs gòtics i paisatges més foscos i tenebrosos. Tenen un estil molt marcat i fàcil de reconèixer on combinen en tot moment veus més clàssiques amb tons més guturals i propis del death o del black. La proposta és francament bona i mereixen tenir una oportunitat per part del públic, ja que tenen molt potencial i l'evolució pot ser altament prometedora. Pel que fa a l'enregistrament es refereix, falta alguna cosa de volum o presència al fil vocal, ja que aquest no transmet el protagonisme que suposo que es volia aconseguir i que es deixa entreveure amb les intercalacions de doble veu. Juguen molt bé amb els canvis de ritme i amb el doble bombo, sense abusar-ne; demostren una gran tècnica compositiva i interpretativa en tots i cadascun dels instruments tot i que la gravació no acaba de transmetre la força que se li endevina a la banda i que segur que acabessin demostrant.

Esmentar alguns temes com el d'obertura del disc Redemption, una cançó de llarga durada on combina perfectament els aspectes ja subratllats de la banda o Passion, tema que comença amb uns teclats d'atmosfera tranquil · la per donar pas de nou a aquesta barreja que caracteritza al grup , combinant a nivell vocal les dues interpretacions, mentre que instrumentalment es mouen més bé entre un heavy de tall més clàssic i power, tall de gran nivell, que ofereixen també cantat en castellà, demostrant també que els temes es podrien adaptar a l'idioma amb idèntic , o segons el meu gust, millor resultat. Tampoc desmereixen Illeven, ràpida i directa, amb moltes variacions en tempo, intensitat i ritme o Nema, empty words, que dóna títol al disc, sent un tema bastant enganxós.

En definitiva, bon i prometedor debut que segur que consagren amb un bon directe!

Víc Salda
05/04/2011

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.