SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

In Vain - IV (2017)

In Vain - IV
In Vain logo
España

IV

Power / Thrash Metal
Autoproducido
2017


Temes

1. The IV Legion
2. Blood & Steel
3. Frozen Wings
4. The Void Inside
5. To Be King
6. A New Beginning
7. In vain
8. Through Our Vains
9. The Huntress Legacy
10. Assembled For War

Formació

Veus i guitarres: Daniel Cordón
Guitarres: Daniel B. Martín
Baix: Mario Arredondo
Bateria: Teo Seoane

Crítica

Clara progressió ascendent la de la banda madrilenya In Vain ... Lluny queda aquell "Of Gods and Men" que al seu dia vaig ressenyar per portal aliè, ja que encara no havia nascut SatanArise ... i lluny queda també i al seu predecessor "The Little Things that Matter" que em va semblar una obra mestra del thrash patri!

Sense ser gran amant del gènere, sí que em trobo en condicions d'afirmar que la banda és una de les abanderades i reflecteixen la bona salut del thrash nacional, havent aconseguit superar-se de nou amb aquest llançament.

La característica principal de la banda és unir el millor del thrash amb molta melodia i velocitat obtenint un producte realment atractiu i que es gaudeix a cada escolta. Aquest mix et remou per dins i et aixeca l'estat d'ànim i és que la veu aguda i estirada al mateix temps que greu i esquinçada en altres ocasions de Daniel Cordó és ideal per al gènere en qüestió ... com anell al dit !!

He gaudit com un nan de principi a fi del disc així que comentarem alguns aspectes més concrets i és que amb quatre treballs a l'esquena, d'una banda s'espera una mica més ... un plus que els mantingui aquí, i sens dubte In Vain , el tenen!

"The IV Legion" arrenca a manera d'introducció èpica, però sense instrumentacions ni coses estranyes ... guitarres, bateria i baix a manera de marxa que va pujant d'intensitat i de potència fins a desembocar en el primer tema o millor dit gran tema: " Blood & Steel ". Comencem fortíssims amb un riff potent, unes guitarres agressives, una bateria impressionant a càrrec de Teo Seoane i curs.

La veu de Dani, com hem comentat té molts matisos, regint-se en aquesta ocasió per un esquinçat de mig, ideal per una tornada molt melòdic. Espectacular l'inici !!!

No era un miratge, ja que "Frozen Wings", encara que amb un altre so de distorsió, arrenca igual de canyera, potser un pas per sota en algun compàs. Melodia de guitarra que regeixen tant el mateix Dani com el seu homònim Dani B. Martín. Tornada enganxós, però amb una veu desbocada que sembla que no segueixi cap patró, però és al contrari, es regeix amb una precisió i un deix tan propi que és pràcticament inimitable.

Ens trobem amb llançaments un per un, i és que "The Void Inside" repeteix fórmula de riff enganxós, per galopar encara més lliure i furiosa. Els baixos, obra de Mario Arreondo, li confereixen una rodonesa i un espectre potentíssim al conjunt. Canvis de ritme, que no de tempo, acceleren el pols a qualsevol, a mesura que la veu de Dani puja dalt, ben amunt!

Deu pistes, així que en l'equador ens trobem a "To Be King". L'èpica, present a les lletres queda eclipsat per ritmes frenètics i riffs com el que conté aquest tema. Un dels has que tinc amb la banda, és no haver-los pogut veure en viu encara i aquest és un tema que no m'agradaria perdrem, sens dubte!

Avancem amb "A New Beginning", amb un crit esquinçador inicial que ens transporta a un rang vocal bé greu que va pujant demostrant que si d'vuitenes parlem, el registre és ampli!

Curiosament, un tema amb el nom de la banda arriba a la cambra LP. La fórmula d'un bon riff inicial que desemboca en un tema potent i ràpid segueix estant aquí i és que té mèrit doncs el so de la banda és molt característic però els temes són radicalment diferents, doncs en aquesta ocasió ens trobem en el que seria més bé un tema de power melòdic, però amb la veu de Dani ... de veritat que hauríeu tirar-li una escolta!

S'acosta el final amb un altre dels meus favorits com és el veloç i enganxós "Through Our Veins". Aquest deixa pas a un altre excel·lent riff progressiu com és el que obre "The Huntress Legacy". Recursos tenim de tot tipus, en aquesta ocasió tenim des Tappings a múltiples harmònics, que tan bé s'empasten al thrash. Tornada més lent dels que sens dubte faran les delícies d'un directe! Tema també imperdible !!!

El final ens arriba amb "assembled for War". Tes diversos canvis d'emissora radiofònica, ens arriba el comiat en forma de tema més ràpid, encara que en aquesta ocasió, potser amb traces una mica més punkis, a nivell rítmic ... per ser honest un final de disc una mica més planet, però que sens dubte no desmereix una obra que tot amant del thrash hauria d'escoltar unes no poques ocasions i gent que no estimi el thrash, com és el meu cas, però que gaudeixin del bon metall i fins i tot del power, puguin gaudir i paladejar com si d'un bon vi es tractés! Altament recomanable el que s'han tret del barret de copa In Vain !!

Víc Salda
15/02/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.