SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Manzano - 4 (2017)

Manzano - 4
Manzano logo
España

4

Heavy Metal
The Fish Factory
2017


Temes

1. Sí, Pero No
2. Adicción
3. Rocanrolear
4. Demonízame
5. Especial
6. Santo Tomás
7. Nunca Dejes de Creer
8. Este Falso Amor
9. Perdón
10. No Morirá

Formació

Veu: José Antonio Manzano
Guitarra: Félix Barcojo
Baix: Nico Martínez
Bateria: Danny Navarro

Crítica

Parlar de Manzano és parlar de tota una llegenda viva del Heavy Metal cantat en castellà. Per la seva trajectòria destaquen gestes com l'haver format part de bandes mítiques de la dècada dels 80 com Zero o els grans Banzai. En 2017 torna amb un treball signat amb el seu propi nom, el quart sota el seu propi segell, d'aquí el títol de l'àlbum. Un disc directe i de gran enganxada on destaca una producció supèrbia de gran cura. Cançons amb aroma ranci que ens transporten als 80 a través d'un disc imprescindible si t'agrada el Heavy Metal en castellà.

"Sí, Pero No" és el tema que obre aquest disc. Un tema ple d'energia i actitud on la banda demostra estar en plena forma. Una cançó amb gran enganxada on Manzano demostra una vegada més la seva versatilitat com a vocalista. Una cançó de tornada enganxosa i de lletres cuidades. Una cosa que sempre ha destacat en aquest artista. En general, destacar l'elenc de músics que acompanyen Manzano en aquest treball, un conjunt de músics d'alt nivell. El segueix "Adicción", una cançó per a nostàlgics. Un tema que sona a Banzai, i que nosaltres agraïm profundament. Un tema de nou enganxós, amb un riff poderós executat pels dits de Félix Barcojo, apunta que serà una cançó fixa en cada directe. Del millor del disc.

"Rocanrolear" és el tercer tall de l'àlbum, moment en el qual la banda demostra sense cap tipus de pudor la força del Hard Rock de la dècada dels 80. Un tema que fa olor de Obús on la base rítmica formada per Nico Martínez al baix i Danny Navarro a la bateria respectivament, demostra una compenetració perfecta. Un tema ple d'actitud i xuleria, per a una nit de festa. Amb "Demonízame", arriba la balada de l'àlbum. Un treball cuidat, ple d'harmonia a través d'una cançó acurada i un text ple de detalls. El típic tema pausat d'Hard Rock dels anys 80 ple d'emotivitat i sentiment.

"Especial" és el cinquè tall d'aquest treball. Hard Rock de gran octanatge, actitud, riff estripat i una tornada enganxosa, addictiu des de la primera escolta. Nico Martínez al baix demostra tenir un domini total de l'instrument a través d'un tema de gran qualitat. Cançó que ens obre el camí per a "Santo Tomás" on Manzano torna a fer gala de la seva trajectòria en Banzai. Una cançó que ens recorda molt a la mítica formació, a través d'un tema d'autèntic Heavy Metal Clàssic. Per a mi, un dels millors temes d'aquest treball.

El setè tall es titula "Nunca Dejes de Creer". Un himne en tota regla. De nou Félix Barcojo demostra com construir un riff enèrgic. La veu de Manzano inunda cada porus de la cançó d'energia i actitud a través d'una gran melodia. "Este Falso Amor" és un altre d'aquests temes destinats a formar part de cada un dels directes. Una lliçó d'Hard Rock de tornada fàcil i lletra enganxosa. Una cançó per gaudir des de la primera escolta.

"Perdón" és una cançó ràpida, plena d'actitud i velocitat on la banda recupera la Heavy Metal que corre per les venes. Una cançó que transmet actitud i energia. Tancant aquest àlbum escoltem "No Morirá", el fermall idoni per a aquest àlbum. De nou, un gran riff d'autèntic Heavy Metal Clàssic condueix una gran cançó que no podràs treure't del cap.

Manzano és una llegenda viva del Heavy Metal cantat en castellà, i això és una cosa que és innegable, a més d'estar forjat per mèrits propis. En aquesta ocasió, s'acompanya de músics de gran nivell per compondre un àlbum de gust a l'Heavy Metall de la dècada dels 80 amb una qualitat molt per sobre de la mitjana. Una producció supèrbia acompanya aquest treball, aportant-li més solidesa, si cap. Un disc molt recomanable.

ZorroLoko
19/02/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.