SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Xnight - Gaslight Bay (2017)

Xnight - Gaslight Bay
Xnight logo
España

Gaslight Bay

Melodic Metal
Rock Estatal Records
2017


Temes

1. Beehive
2. Temporary Spell
3. Dear Cordelia
4. Throne Denied
5. Dantes’ Tree
6. Stargazers
7. Tighter
8. Frosty Meat Pie

Formació

Veu: Noa Gallego
Guitarra: Iker Elorza
Guitarra: Jordi Costa
Baix: Pol Pellicer
Bateria: Sergi Baldoví

Crítica

La banda barcelonina Xnight va presentar a finals de l'any 2017 Gaslight Bay, un àlbum compost per vuit temes que serveixen de mostra musical de la seva capacitat per a realitzar una combinació equilibrada entre el pop-rock i el metall al llarg de mitja hora de música. Un disc interessant, que ja és el segon en la seva discografia. Gravat en els Wheel Sound Studio (Barcelona), per Txosse Ruiz, famós per haver estat guitarrista de la banda de Punk Pop No Way Out.

El disc arrenca amb "Beehive", una base rítmica contundent on Sergi Baldoví, demostra la seva capacitat com a percussionista. La veu de Noa Gallego mostra una versatilitat per sobre de la mitjana, aportant molta personalitat a un tema que combina les melodies pop amb elements propis del metall alternatiu de bandes com Guano Apes. El segueix "Temporary Spell". Després de l'huracà que obria aquest àlbum, la banda relaxa el tempo creant una textura càlida i relaxada, on els arpegis de guitarra creen una melodia rica en matisos i profunditat. Noa Gallego transmet una melodia dolça i pausada que contrasta, de manera considerable, amb el tema anterior. Un tema més proper al pop independent que al metall alternatiu.

El tercer tall de l'àlbum es titula "Cordelia". Xnight segueix amb la fórmula utilitzada en el tema anterior. Una cançó de melodies pausades i optimistes, un tema fresc i dinàmic proper els temes de ràdio formula de bandes com Simple Plan o New Found Glory. Un tema predictible. A "Throne Denied", arribem a la meitat d'àlbum. Moment on la banda torna a reprendre les seves influències del metall alternatiu. Un tema pesat, on un riff enèrgic arrossega l'oient al costat de cada paraula cantada per Noa, en el qual probablement sigui el millor tema de tot el disc. Un tema que transmet una aroma a malenconia capaç d'aportar a la cançó un encant únic.

"Dantès 'Tree" és el cinquè tall de l'àlbum. Cançó que comença de manera superba. Un riff de guitarra ens convida a deixar-nos portar per una cançó pesada i densa en què les harmonies vocals són les grans protagonistes del tema. Una cançó d'atmosfera tètrica beu d'elements propis de les bandes sonores per a transmetre una major profunditat. Amb "Stargazers" arriba el moment de la balada. Més de quatre minuts i mig de melodies cuidades i emotives línies vocals.

"Tighter", un tema senzill però ple d'energia i actitud on la banda desenvolupa la seva particular marca de la casa combinant de manera equilibrada parts relaxades i melodies amb frasejos forts i intensos. Tancant l'àlbum escoltem "Frosty Meat Peu". Un altre gran tema dins d'aquest àlbum que difereix l'escoltat fins al moment. Cançó on la banda executa una dinàmica esquizofrènica de gran qualitat, recordant-nos Noa a grans vocalistes com Sandra Nasic o Angela Gossow. La millor manera de tancar l'àlbum, sens dubte.

Xnight ens presenta amb Gaslight Bay un àlbum breu però ple de personalitat, on la banda barcelonina mostra no tenir cap tipus de pudor a combinar cançons agressives properes al metall alternatiu amb melodies pop aptes per a qualsevol ràdio fórmula. Un disc per escoltar repetides vegades per poder captar tota la seva essència.

ZorroLoko
03/04/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.