SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Next Step - Legacy (2017)

Next Step - Legacy
Next Step logo
España

Legacy

Metal / Rock
Rock Estatal Records
2017


Temes

1. Wounds Become Scars
2. End Of Falling
3. Echoes Of A Life
4. Nature Calls
5. Price We Pay
6. Follow
7. Legacy
8. Humans
9. Whatever May Come
10. Faith Collapsing
11. Eternal

Formació

Veu, guitarres: Guillermo García
Guitarra, cors: Irene Génova
Baix, cors: Jesús Hernando
Bateria: Diego Solana

Crítica

Després editar l'any 2011 el seu primer treball discogràfic, l'EP Something To Fight, els madrilenys Next Step debuten amb el seu primer llarg titulat Legacy. Un disc carregat de bons temes que naveguen entre el metall més modern i el rock alternatiu, construint una proposta sòlida plena d'identitat i creativitat.

El disc l'obre "Wounds Become Scars", un tema carregat de melodia, on la veu de Guillermo García demostra posseir versatilitat suficient per a dominar l'estil. La base rítmica aporta molta enganxada al tema, impregnant la melodia de contundència i solidesa.

Un tema amb certes influències de grups com Alter Bridge, ple de melodies enèrgiques. El segueix "End Of Falling". Un tema tallant, dens i fosc amb clares influències del hard rock. Next Step decideix pujar les revolucions en aquest tema creant una peça dinàmica i plena de matisos, on destaca l'ús de les veus guturals per acompanyar els cors. Un tema que beu clarament de bandes de hardcore melòdic que tanta repercussió van obtenir en la primera dècada del segle XXI.

"Echoes Of A Life" és el tercer tall de l'àlbum. Un tema que comença de manera atmosfèrica, acompanyat per la guitarra d'Irene Gènova, guitarrista de matisos. Subtil i enèrgica, construeix un so propi al servei de la melodia. Un tema amb un so que bé podria ser una barreja equilibrada entre Foo Fighters i Creieu. Un dels millors temes del disc. A "Nature Calls" la banda torna a apostar pels riffs intensos plens d'emotivitat, tan propis del post-grunge que va sorgir a mitjans de la dècada dels 90. En aquest cas l'arpegi hipnòtic de guitarra ens recorda a bandes com Staind. Una cançó interessant, plena de melodia, però que no aporta res que no hàgim escoltat abans.

"Price We Pay" és el cinquè tall de l'àlbum. Un tema que comença de manera pausada, a manera de balada. Un tema emotiu i càlid, on la veu de Guillermo García demostra dominar múltiples registres. Un tema que va adquirint intensitat de manera progressiva. Un tema molt extens amb moments molt lluïts, i altres una mica repetitius. El segueix "Follow", moment on Next Step torna a reprendre l'agressivitat en les seves composicions. Un tema ple de melodia, on les harmonies vocals s'harmonitzen de manera superba. Destaca la tasca de Jesús Hernando al baix. Aportant al tema solidesa i contundència a una cançó que ja de per si mostra una densitat admirable.

El setè tall de l'àlbum, és "Legacy", encarregat de batejar al disc. Segueix l'estela marcada pel tema anterior. Rapidesa, dinamisme i contundència combinat amb les harmonies més cuidades heretats de bandes com 3 Doors Down o Breaking Benjamin. Un bon tema que fa olor de directe. A "Humans", la guitarra d'Irene Gènova ens recorda a la banda Trivium. Un tema agressiu i directe, ple de ràbia i actitud que ens transporta als millor del gènere. El segueix "Whatever May Menja", de nou una balada emotiva, i molt pausada on tot el protagonisme recau en la guitarra acústica. Una cançó ben construïda però que aporta poc al conjunt de l'àlbum.

A "Faith Collapsing", Next Step reprèn la contundència que els caracteritza. La tasca en la bateria de Diego Solana és molt creativa, acompanyada pel baix elèctric de Jesús Hernando. Un tema de poc més de nou minuts de durada carregats d'energia a través d'unes guitarres ben construïdes. Tema que dóna pas al Bonus Track titulat "Eternal", un tema ple d'energia i actitud que posa fi a un disc intens.

Next Step ens presenta un àlbum debut ple d'energia i contundència heretat del so Post-grunge de bandes com Third Eye Blind o Puddle of Mudd. Una combinació de rock alternatiu amb Metall ple de melodies enganxoses. Un disc interessant que serveix a manera de carta de presentació per a una banda que mostra tenir les idees molt clares sobre quin és el seu destí.

ZorroLoko
11/04/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.