SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Ekko - Las leyes de su jauría (2018)

Ekko - Las leyes de su jauría
Ekko logo
España

Las leyes de su jauría

Rock
Rock Estatal Records
2018


Temes

1. La Espiral
2. Dame Tiempo
3. El Son de la Lógica y el Corazón
4. Cenizas
5. Luna de Octubre
6. Resurgir
7. El Teorema de la Polaridad
8. Batallas Perdidas
9. Náufrago del Tiempo
10. La Leyes de su Jauría
11. Como una Brisa

Formació

Veu: Mark O'reims
Baix: Marc Canamasas
Guitarra: Arthur Salas
Guitarra: Marc Vilanova
Bateria: David Antonell

Crítica

Las leyes de su jauría, segon treball discogràfic dels barcelonins Ekko. Un treball compost per onzes temes de Rock Urbà heretat de bandes com La Fuga, Sínkope o Marea. Guitarres crues i textos sobre l'amor i el desamor ben construïdes ens ofereix unes melodies enganxoses a través d'un disc fresc, que, tot i les evidents influències, no deixa de mostrar, cada vegada més, l'actitud d'una banda en constant creixement .

"La Espiral", és el tema que obre l'àlbum. Un tema que combina les guitarres cruixents d'Arthur Sales i Marc Vilanova amb el sentiment que impregna la seva vocalista Mark O'Reims. Una cosa que es convertirà en la marca pròpia de tot aquest treball. La tornada enganxós ens recorda a bandes com La Fuga, capaç de compaginar tota l'essència del Rock Urbà amb harmonies de tall més pop. "Dame tiempo" és el segon tema de l'àlbum. Un tema més relaxat que l'anterior, però que compta amb una lletra plena d'emotivitat i actitud. Les guitarres tornen a regalar-nos un riff cru capaç d'omplir d'intensitat tot un tema que recorda Albertucho o als aragonesos Insolenzia.

"El Son de la Lógica y el Corazón", comença amb un riff de guitarra senzill, sense grans sorpreses a través d'una cançó que compleix amb tots els clixés de l'anomenat Rock Urbà. Destaca la base rítmica formada per David Antonell a la bateria i Marc Canamasas al baix, capaços d'aportar al tema l'element necessari de rudesa que desitgem escoltar. "Cenizas" és el quart tema del disc. Tema de tall clàssic, capaç de fer-nos recordar potser del rock estatal de bandes com Leño o Extremoduro. Unes guitarres que desprenen riffs enèrgics es combinen amb unes lletres plenes de poesia urbana. Del millor de tot el disc.

Amb "Luna de Octubre", la banda fa un pas més i convida a Vito dels extremenys Sínkope. La cançó és un dels plats forts de l'àlbum, aportant energia i cos al conjunt de temes. No obstant això, com a aspecte negatiu ressaltar que el tema sona totalment a Sínkope, fins al punt que sembla un tema del seu propi repertori, deixant a Ekko, com els convidats de la seva pròpia festa. El segueix "Resurgir", amb una lletra carregada de crítica social, posant en valor la fórmula clàssica del Rock Urbà espanyol. Un tema que denuncia la realitat de la violència de gènere.

Amb "El Teorema de la Polaridad", Ekko reprenen les melodies enganxoses properes al Pop Rock, caracteritzat per unes guitarres plenes de color per a un tema de text molt currat i que sona a imprescindible per a cadascun dels seus directes. El nivell de Ekko sembla anar en augment en aquest moment del disc. "Batallas Perdidas" és el vuitè tall del disc, moment on la banda posa en valor tota la seva capacitat musical. Un tema treballat que compta amb una lletra a l'altura.

A "Náufrago del Tiempo", la banda aposta per les guitarres acústiques en un tema, que, en el pla instrumental, s'atreveix amb l'experimentació. Una cosa que caracteritza el final d'aquest disc. A La Lleis de la seva Gossada, decimo tall de l'àlbum i cançó que dóna títol a aquest, Ekko ens presenta una balada d'cuidades harmonies executades per instruments de corda que acompanyen un text inquietant que bé podria estar entre els millors de tot aquest treball. Tancant l'àlbum escoltem "Una Brisa", un tema cru que torna a desconcertar a l'oient. Un tema que arrenca amb sons propers al Heavy Metal per, de manera progressiva, anar tancant un àlbum amb el so al qual Ekko ens té acostumat.

Ekko ens porta amb "Las leyes de su Jauría" un so que pot presumir de tenir identitat pròpia. Un disc ple de grans moments, capaç de combinar el millor del Rock Urbà amb unes harmonies cuidades i enganxoses. Un disc interessant, d'una banda que demostra estar gaudint amb el que fa.

ZorroLoko
12/04/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.