SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Teksuo - Nure-Onna (2017)

Teksuo - Nure-Onna
Teksuo logo
España

Nure-Onna

Metalcore
Autoproducido
2017


Temes

1. One of a kind
2. Holes
3. Visions of a dead man
4. The Road of life
5. Negative Breed

Formació

Veu: Diego
Baix: Rafa
Guitarra: Rafa
Guitarra: Christian
Bateria: David Clemente Romera

Crítica

Després de dos anys des de "A New Way to Bleed", els asturians Teksuo tenen nou treball sota el braç i no podien passar desapercebuts davant les meves orelles ja que és una de les bandes (sota el meu punt de vista) amb més potencial dins de la escena nacional pel que fa a metall es refereix. ¿Les meves raons? A continuació.

Nure-Onna "és el nom que rep aquest nou treball fent honor a la seva evolució com a banda. La presentació física és exquisida, un format digipack (molt millor que el típic jewelbox de plàstic) amb un artwork treballat fins al mínim detall i amb un resultat impressionant des de la portada passant per l'interior (m'ha encantat el detall de les lletres i el pòster) fins a la contraportada, tota obra de Lisa Palper.

Simplement en el visual ja notem un canvi o una evolució, fins i tot el logo de la banda també ha estat remodelat, així com el seu so en aquest nou treball ja que des de la primera cançó "One of a kind" ja percebem la novetat més notòria que no és una altra que l'aportació de seqüències, samples, programacions, sintetitzadors (com en vulgueu dir). La inclusió d'aquests sons és una cosa que m'ha agradat molt, crec que els ha afavorit a grans nivells ja que aporten molt de color, melodia i els dóna molt joc al seu so; aquest canvi va a l'una amb el treball vocal ja que en aquest nou EP escoltem a un Diego més melòdic sense deixar de banda els guturals però mesurant molt bé el quan i com desembocant en un equilibri sonor molt enriquidor per a l'oient, a més Diego ha donat un gir a les seves veus més brutes i també podrem notar nous sons en el que a screams es refereix, una mena de una veu més raspada sense ser el típic gutural del metalcore, sota el meu punt de vista un so nou i personal.

Una manera fàcil de sintetitzar l'evolució de Teksuo seria afirmar que s'han tornat més comercials (no entenc a la gent que veu aquest terme com una cosa despectiu, i jo per res vull fer ús de la paraula en aquest to), bàsicament s'han desmarcat d'una forma pronunciada del metalcore pesat que venien practicant abans, aportant moltes més pinzellades al seu so i donant-li una base més melòdica (per això el de comercial) i al meu entendre ha estat un canvi que els ha afavorit notablement, simplement tot llueix més (veus, instrumentació ...).

A nivell de lírica també em sembla que han realitzat un treball impecable en aquest disc i amb el qual els seus seguidors poden sentir-se identificats majoritàriament, cosa que considero molt important ja que és el que incita a compartir. Em quedo amb frases com "You'D like to have em under your wings, but dreams and Hopes are ment to be free", "I'll live forever causi I belong to the art" extretes del primer tall de l'EP. A nivell musical, si hagués de recomanar un tema al públic seria sens dubte "Holes", entra amb tot des del principi amb uns samples al·ludint una mena de violins i uns cors de fons molt profunds donant pas a poc a poc a la gran veu de Diego a les estrofes on s'accelera el ritme de la cançó i torna a explotar en la tornada, al que li segueixen uns cors que en directe segur no passaran desapercebuts pel públic.

Els temes sonen molt contundents, la part instrumental està molt ben compactada i estic segura que en directe lluiran encara més. Els riffs i frasejos són molt enganxosos, les intensitats i dinàmiques de la bateria també estan molt bé mesures, en definitiva, qualitat per tot arreu.

A hores d'ara potser us esteu preguntat si hi ha hagut alguna cosa que no m'hagi agradat, o si té una cosa negativa ... no del tot, però sí que hi ha alguna cosa. La meva experiència menys plaent amb Nure-Onna va ser que al principi tots les tornades em sonaven molt semblants, però després d'unes quantes escoltes aquesta sensació es perd totalment. Pel que fa a qualitat d'àudio em falta nitidesa, em sona tot massa xafat tot i que la barreja estigui perfecta; i finalment, no em considero molt fan del format EP, en aquest cas 5 talls es tradueixen en una escolta curtíssima (encara que de gran qualitat i suposo que per això volem més) així que la conclusió de la banda ha de ser positiva. D'altra banda, espero que almenys no triguin molt a publicar el següent.

No em queda més que dir-vos que si encara no els coneixeu esteu trigant, i si us agraden recolzeu en els seus concerts i col·laboreu comprant la seva merch (www.teksuo.bandcamp.com), és el més important perquè bandes com aquesta segueixin creant i aportant tant al panorama nacional.

Estefanía Aledo
25/04/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.