SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Flitter - Depredador (2018)

Flitter - Depredador
Flitter logo
España

Depredador

Nu Metal / Metalcore
Maldito Records
2018


Temes

1. Tuya es la fuerza
2. Tienen una bala para ti
3. Si me fallas tú
4. Las semillas del diablo
5. Depredador
6. El martillo golpea
7. Amo del dolor
8. Sin control
9. Tiempos nuevos, tiempos salvajes
10. Mirarhaciadentro 2.0
11. Disciplina urbana

Formació

Veu: Miguel Leoz
Guitarra i cors: Javier Zurbano
Bateria i cors: Carlos Elizaga
Baix: Borxa Otxoa

Crítica

Els navarresos Flitter ens porten el seu novè treball discogràfic. Després editar Mirarhaciadentro el 2003, la banda va realitzar una aturada indefinida que va finalitzar l'any 2013 amb l'edició d'Rabiós. Ara ens presenten Depredador un àlbum que recull l'essència d'aquesta banda caracteritzada per la seva particular fusió entre el funk i el metall més punyent.

El disc arrenca amb "Tuya es la fuerza", tema de tall fosc i dens, on la banda juga amb els sons industrials. Un tema ràpid i de producció crua que recupera elements del Nu Metall aportant al tema un toc fresc i modern. "Tienen una bala para ti" és el segon tall del disc. Un tema en el qual la banda aposta per les afinacions greus, tan freqüents en això del Metall Modern. Guitarres molt denses acompanyen una base rítmica d'enganxada seca i ferma. Miguel Leoz narra un text molt cuidat en el qual es denuncia la realitat dels conflictes de l'Orient Mitjà des de l'òptica hipòcrita d'occident. Del millor del disc.

 A "Si me fallas tú", la banda segueix apostant per la foscor de les guitarres. Un tema en el qual Flitter creixen en intensitat i energia, tornant a reprendre elements del Metall Industrial de manera acurada. Un tema que ens recorda lleugerament als primer de Hamlet, sobretot en les harmonies vocals de Miguel Leoz, recordant en ocasions a Molly. El segueix, "Les Semillas del Diablo", un tema capaç de generar una atmosfera densa, vibrant i plena d'intensitat. Les guitarres construeixen una melodia hipnòtica i fosca que ens recorda als millors moments de la banda Korn. Un tema que assenyala amb el dit a totes aquestes indústries responsables del deteriorament del planeta Terra.

El cinquè tall de l'àlbum és l'encarregat de donar nom a l'àlbum. "Depredador". Javier Zurbano torna a mostrar la seva capacitat en les guitarres. Un treball de gran qualitat construint riffs rabiosos i plens de bogeria mentre una base rítmica desquiciada desenvolupa una estructura inusual, plena de canvis d'estructura. La banda segueix apostant per aquest so en "El martillo golpea". El Groove és l'element característic d'una cançó que obre una nova dimensió en la banda. Un ritme enganxós caracteritza un tema de text molt cuidat.

El Groove de Flitter va en augment amb "Amo del dolor". Un tema de ritme pausat, d'estructura lineal on el baix elèctric demostra tenir un so gruixut, guanyant presència en un tema envoltant. "Sin control" és el vuitè tall del disc. Un tema que arrenca de manera desbocada, on l'actitud i l'agressivitat és la gran característica de la cançó. Evolucionant segon després segon fins convertir-se en un tema que traspua a directe.

"Tiempos nuevos, tiempos salvages", versió de la banda Il·legals, i que Flitter han sabut fer seva, mantenint la lletra, mentre que l'estructura se l'han portat completament al seu terreny demostrant, un cop més, la seva versatilitat com a músics. Un altre bonus track que ens regalen els navarresos és "Mirarhaciadentro 2.0", versió del seu propi tema, una versió de grans melodies. L'àlbum el tanca "Disciplina urbana", tota una declaració d'intencions a través d'un tema enganxós que posa fi a un àlbum de gran coherència i identitat.

Flitter ens presenta un àlbum en el qual demostra posseir una identitat pròpia forjada a través d'un so elaborat si fer honor a massa influències. Una banda de gran trajectòria, a la qual el temps no ha sabut fer massa justícia. Amb Depredador, els navarresos ens porten un àlbum íntegre, ple de matisos i coherència. Un conjunt de temes ben elaborats que no et defraudarà.

ZorroLoko
07/05/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.