SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Cobra Spell Rockville (Madrid)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Jorge Berceo - Primer Asalto (2018)

Jorge Berceo - Primer Asalto
Jorge Berceo logo
España

Primer Asalto

Hard Rock
Maldito Records
2018


Temes

Mírame
Por Volver
Eres tú
Cenicienta
Mi otra mitad
Magia
Si tú no estás
Aquel Peter Pan
Grande
Mil y una estrellas
Mi otra mitad (piano y voz)

Formació

Guitarra i veus: Jorge Berceo
Guitarra: Dan Díez
Baix: Salva Hache
Teclats: Ernesto Arranz
Bateria: Marcelo Álvarez

Crítica

Disc en solitari de Jorge Berceo, vocalista i gran artífex de la banda Rioja, Zenobia, anomenat Primer Asalto i que em recorda en molts aspectes a un altre gran vocalista nacional que va treure el seu disc en solitari: TTN (Tete Novoa). El vocalista de Saratoga va voler mostrar el seu art compositiu amb un autèntic tros de disc, molt íntim i va rebre moltes crítiques per "suau", ja que el disc era molt melòdic, amb moltes balades i repeteixo, molt bo. Però ja sabem que hi ha molt talibà del metall solt.

Doncs Jorge ens presenta una joia de la qual ja havíem pogut escoltar algunes peces, íntimes i molt sentides. Alta qualitat, despullant l'ànima dels seus compositors / intèrprets i ple de mitjos temps i alguna que una altra balada.

Allunyant-se del power, però no del metall pròpiament dit, arrenca la Intro per donar pas a "Mírame". Les guitarres estan molt presents i són obra del mateix Jordi i de Dan Díez (Terra Santa, ex-Zenobia i productor de la banda de La Rioja). La veu del vocalista, inconfusible ens deixa aquesta aroma a aquests Zenobia més hard-rockers, més tendres, amb una tornada senzillament bonic i enganxós. En el baix ens trobem a Salva Hache (Zenobia) i en els teclats, amb molta presència i protagonisme a Ernesto Arranz (Zenobia també).

Realment un inici interessant que no fa més que deixar-nos pas a "Por volver". L'essència segueix ahi, no és pop, sí rock, fins i tot dur, amb tints més AOR, unes guitarres més allunyades de cinquenes potents, i una melodia més fàcil d'entrar, amb uns cors que fan del tema una mica més accessible.

Si Zenobia es caracteritza per alguna cosa, és per tenir unes balades heavy, potents, sinceres i amb molt de sentiment. Jorge ens deixa diverses mostres d'això mateix i la primera és "Eres tú". Jorge demostra una versatilitat en la veu magistral, amb timbres amb més cos o en aquest cas, amb una espurna una mica més aguda i tendra. Un disc que realment i sense cap tipus de dubte, agradarà als amants de Zenòbia.

"Cenicienta" era un dels temes que ja ens havia mostrat el frontman Rioja. Tocs d'electrònica, unes guitarres més greus i un tema molt interessant amb una tornada molt enganxós. A la bateria, Marcelo Álvarez (Sonic Sisters), deixa el seu bon fer al servei dels temes, sense grans floritures però engrandint el conjunt.

"Mi otra mitad" és la balada en majúscules del disc que trobem en la seva versió completa a la sisena pista i per tancar el treball, només a piano i veu, amb un excel·lent treball d'Ernesto. Jorge demostra que la seva veu i el seu timbre són senzillament ideals per cantar i transmetre emocions, sentiments i en aquest cas que ens ocupa, un preciós: l'amor. Aquest Rioja s'ha guanyat el lloc a la cimera dels vocalistes nacionals, amb un segell propi, que ens demostra, és apte per a diversos gèneres amb idèntic encert.

Més hard rock de la mà de "Magia" amb tornades també per gaudir a la sala de casa teva, caminant pel carrer o en viu, amb una fórmula que bé podria semblar gran èxit en les ràdios més comercials. No entenc per què els grans promotors i les grans emissores no aposten per arribar al gran públic, ja que tenen la qualitat i el ganxo per agradar tant a aquest fan de Zenobia, com a la nostra mare o el nostre cunyat ...

Més balades i amb una composició més pensada en aquesta veu amb "Si tu no estás". Excel·lent el doll de Jorge que ens deixa un altre emotiu tema que no mereix desperdici. Ens acostem al final amb un altre tema al que ja havíem tingut accés com és "Aquel Peter Pan" la principal característica és la rima fàcil que ho fa enganxós i d'impossible deixar de cantar!

Les guitarres acústiques tenen també el seu protagonisme com en el tema "Grande", que acaba desembocant en un mig temps plugged de pur hard rock clàssic, amb el seu corresponent sol, que bé mereixen també la seva quota de protagonisme per part del que al seu dia saltés a la fama amb la banda també Rioja Red Wine.

Tanquem, sense comptar amb la versió en piano ja comentada, amb "Mil y una Estrellas", un altre tema on els teclats i les guitarres comparteixen protagonisme, recordant musicalment les línies de veu a Terra Santa, on Jorge dedica una bonica lletra d'homenatge al aniversari, imaginem amb la seva parella.

Definitivament, un disc que no correspon a Zenobia, però on tindrien puntualment cabuda gairebé qualsevol tema en un disc de la banda. Més suavitat, més emotivitat, més intimitat i una gran veu i uns grans intèrprets per a un disc que mereixeria traspassar l'escena metàl·lica per fer el salt al anomenat desgraciadament com el "gran públic". Agradarà, com ja he esmentat a seguidors de la banda, a amants del hard-rock i a profans en la matèria! Recomanat!

Víc Salda
09/05/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.