SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Pánico al miedo - Formador (2018)

Pánico al miedo - Formador
Pánico al miedo logo
España

Formador

Thrash Metal
Blood Fire Death
2018


Temes

1. Intro - Popol Vuh
2. Formador
3. La Fuente
4. Hermanos De Sangre
5. Cebos Vivos
6. Rompe El Cepo
7. Bautizado Por La Arrogancia
8. Puños
9. No Voy A Perder
10. Asfixiar Con Verbo
11. El Final De La Grandeza
12. Outro - Popol Vuh
13. Formador (bonus track)

Formació

Veu: Marc Jufré
Baix: Gerard Comellas
Bateria: Alfred (Al Drummer)
Guitarra: Jordi Creus

Crítica

Pánico al miedo arriba des de Barcelona disposat a expandir el seu corrosiu Death Thrash Metall influenciat per bandes de la talla de Testament o Obituary. El disc es titula "Formador", tot un exercici d'autèntic Thrash Metall, ple d'agressivitat i molt groove.

"Popol Vuh" és la intro que arrenca aquest disc, un missatge transcendental que dóna pas al tema que dóna títol al disc. "Formador" és el segon tema del disc. Amb un riff sec i cru, la banda executa un Groove ple de dinamisme on Marc Jufré afegeix elements propis del Death Metal a través de les cordes vocals. Brutal.

El tercer tall de l'àlbum es titula "La Fuente". Moment on Pánico al Miedo trepitja l'accelerador sense cap tipus de compassió. Una cançó propera al Crossover Thrash més underground. Un tall ple de ràbia i contundència i directe, sense artificis. Només ràbia.

"Hermanos de Sangre" comença de manera esquinçada on els canvis de tempo i estructura són la tònica general d'un tema que ha vingut per volarte el cap. Un dels millors talls del disc. A "Cebos Vivos", la banda executa un nivell més gran d'agressivitat a través de riffs que recupera l'essència del Metall de caràcter més underground per emmarcar un altre dels grans moments de l'àlbum.

"Rompe El Cepo" suposa una mostra més de la capacitat d'aquests músics. Un tall on podem escoltar clares influències del Heavy Metal Clàssic, sense que la banda perdi res d'identitat. A "Bautizado Por La Arrogancia", Pánico al miedo torna a deslligar tot el seu arsenal sonor heretat dels primers anys de l'escena del Bay Area. Un tema cru i directe, com el que vam escoltar en "Puños". De nou l'esperit del Thrash Underground de la vella escola es torna a manifestar a través de guitarres ben distorsionades i una bateria d'infart.

El novè tema de l'àlbum es titula "No Voy A Perder". Probablement, la cançó més salvatge del disc. una bateria d'execució precisa transporta aquest tema fins als records més remots de grans bandes com Carcass. El treball vocal de Marc Jufré és digne de menció. Un vocalista que demostra deixar-se la pell en cada paraula. "Asfixiar con Verbo" és el desè tall. De nou, la versatilitat de Jufré aporta a aquests quatre minuts més profunditat. Una cosa que augmenta gràcies a la feina de Gerard Comellas a través d'un baix de gran presència.

"El Final De La Grandeza" és una cançó dinàmica on l'actitud de la banda demostra, un cop més, estar creient allò que fan. La velocitat és la gran protagonista d'aquesta cançó on el sol de guitarra de Jordi Creus és una clara mostra d'agressivitat i melodia al més pur estil Dimebag Darrell.

Després de l'Outro "Popol Vuh", Pánico al miedo ens porta un bonus track bastant interessant. La banda es versiona a si mateixa en una versió del seu tema Formador, una cançó que no arriba a l'altura de l'original, però que no deixa de ser un curiós detall.

Formador és un disc cru i directe, on Pánico al miedo ens mostra com es pot crear una obra molt compacta amb una humil producció. Un disc de gran qualitat per a una banda que encara té molt a mostrar. Un disc molt recomanable.

ZorroLoko
28/05/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.