SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Cobra Spell Rockville (Madrid)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Reveal - Timeline (2017)

Reveal - Timeline
Reveal logo
España

Timeline

Power Metal
FC Metal
2017


Temes

1. Reveal
2. You will Rise
3. Wishes
4. Dark Angels
5. Blood and sand
6. Undercontrol
7. Timeline
8. The Truth in your eyes
9. 300
10. Blood and Sand

Formació

Veu: Rob Lundgren
Baix: Jorge Ruíz
Bateria: Daniel Cabal
Guitarra: Tino Hevia
Guitarra: David Figuer
Teclats: Elena Pinto

Crítica

Reveal és la banda revelació del Power Metall nacional, sense cap dubte. Per a tots aquells que opinen que aquest és un gènere esgotat i mancat d'idees, els convido a escoltar atentament aquest àlbum. Aquest és un disc creat per mostrar la capacitat d'un gènere, que, en aquest moment, no necessita mirar més enllà de les nostres fronteres per trobar bons referents.

Reveal està format per grans músics del gènere com Tino Hevia a la guitarra (Darksun), Jorge Ruíz al baix (Last Days of Eden), David Figueiras (Darksun), Daniel Cabal a la bateria (ex Warcry, exDarksun), Helena Pinto al teclat (Ex -Darksun i Ex - Northwind) i Rob Lundgren com a vocalista (Scientic, Powerdrive, Molten Trail). Tot un elenc d'estrelles amb gran bagatge en el gènere com per facturar un dels millors discos que he pogut escoltar darrerament. Un disc amb clares influències a Darksun però on la banda ha sabut impregnar la identitat pròpia de Reveal a través d'elements del Metall Progressiu.

 Timeline arrenca amb "Reveal", un tema de Power Metall clàssic amb clars elements del Metall Progressiu. Un tema ràpid i dinàmic que es presenta com tota una declaració d'intencions d'aquest conjunt de músics. A "You will Rise", ens trobem un tema molt més elaborat, mostrant tot el potencial d'aquesta banda barrejant l'energia del Power Metall amb la tècnica del Metall Progressiu. El paper dels teclats al llarg d'aquesta composició és essencial per al desenvolupament d'una cançó que beu del Metall Simfònic, una cosa que combinat amb les guitarres de Tino Hevia i David Figuer fan d'aquest tall, un dels moments essencials del disc.

"Wishes" és el tercer tema de l'àlbum, i probablement el més clàssic de tot l'àlbum. Un tall que posseeix unes melodies molt treballades i un bon riff de guitarra, enèrgic i alhora molt melòdic combinats a la perfecció amb els elements progressius que caracteritzen el so d'aquesta banda, recordant-nos per moments als, també asturians, Avalanch. Amb "Dark Angels", la banda baixa una mica el llistó pel que fa al que portem escoltat. No obstant això, el treball en les guitarres és excel·lent, digne de menció.

A "Blood and Sand", Reveal torna a recuperar el terreny amb un tema que bé podria estar a l'altura de grans bandes com Symphony X, sense cap tipus de complex. De nou la banda combina el Power Metall de sempre amb una atmosfera densa i plena d'actitud. La base rítmica d'aquest tema és, sens dubte, un altre dels grans moments que ens regala la banda. Una cosa que es repetirà en "Undercontrol", on el patró rítmic és el gran protagonista. Una cançó de tornades melòdics, d'aquests que queden gravats des de la primera escolta, plena d'elements del Metall Neoclàssic que no defraudarà en absolut a cap amant del Power Metal.

A "Timeline", tema que dóna títol a l'àlbum, escoltem una composició versàtil, de caràcter agressiu a la base rítmica i de riff trasbalsat, ple de sobresalts, capaç de mantenir la tensió al llarg dels quatre minuts i mig de durada del tema. "The Truth in your eyes" mostra la capacitat d'aquesta banda per crear una atmosfera èpica. Reveal demostra dominar les tornades melòdics i enganxoses. Un tema de clars elements clàssics, però que, però, no sona tediós o repetitiu, sinó més aviat, fresc, dinàmic i innovador.

Amb "300" tornem a recordar a bandes com Symphony X. Un tema agressiu, de base rítmica densa, on les tasques vocals impregnen de foscor tota la composició. Un tema que a més compta amb el sol de guitarra més agressiu de tot el disc. Energia en estat pur i virtuosisme al servei de la melodia. Tancant l'àlbum, vam escoltar de nou "Blood and Sand", en aquest cas, amb la col·laboració de Marc Rodríguez, actualment guitarrista de Rage. Una versió que fa que la cançó original soni, inevitablement, a la banda alemanya.

A través d'aquest àlbum, podem intuir clares influències de bandes com Blind Guardian, Royal Hunt o Stratovarius. No obstant això, Reveal, demostra no deure'ls massa a cap d'ells. Una banda amb el bagatge suficient com per crear un so propi a l'altura de qualsevol de les bandes esmentades. Tota una oportunitat poder haver escoltat un disc d'aquestes característiques, totalment recomanable.

ZorroLoko
17/07/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.