SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Zenobia - La Noche del Huracán (2018)

Zenobia - La Noche del Huracán
Zenobia logo
España

La Noche del Huracán

Power / Heavy Metal
Maldito Records
2018


Temes

CD1
01.Intro – Paint it Black
02.100 Dardos
03.La Última Vez
04.El Pacto
05.La Fiebre del Oro
06.Corazón de Hielo
07.Vuelve
08.Ícaro
09.La Legión Infernal
10.Lengua de Serpiente

CD2
01.Ante tus Ojos
02.Borraré tu Nombre
03.Mi Alma Es Tempestad
04.El Sueño de un Loco
05.Ángel Negro
06.Una de Piratas
07.Lo Llevo en la Sangre
08.Unidos por el Metal
09.La Tormenta

Formació

Veu: Jorce Berceo
Guitarra: Víctor de Andrés
Baix: Salva Hache
Bateria: Javi Herrero
Teclats: Ernesto Arranz

Crítica

Els de La Rioja Zenobia van decidir embolicar-se la manta al cap i gravar i publicar un DVD / disc en directe aprofitant el bon estat de forma de la banda i el bon funcionament del tàndem Berceo-Vda.

A més el grup ja porta una trajectòria notable amb un bon grapat de bons àlbums a l'esquena, així que què millor moment que aquest per regalar als seus fans la immortalització d'una nit com la del 14/04.

En un directe, poc es pot comentar dels temes, més aviat l'elecció del set-list, i l'execució i so dels mateixos, així que això farem amb aquesta Nit de l'Huracà que segur va deixar a propis i estranys satisfets.

Introducció èpica amb "Paint It Black", on, personalment no esperava després de tanta èpica una arrencada de la banda; lloc ideal per escalfar al personal mentre van apareixent per l'escenari els protagonistes ...

"100 Dardos", single del seu últim treball, obre el directe. Excel·lent amb doble bombo des del principi i Vda donant curs a la seva guitarra. Tornada coreable i en ser single, a priori, del gust de la gent.

La veritat és que la banda ens deixa 19 pistes ... no són poca cosa! Avancem tirant una mica la vista enrere amb "La última vez". Val a dir que la banda compta ara amb una única guitarra respecte la sortida d'aquest tema i compta amb teclats, la qual cosa li dóna més nitidesa al so, no perd força i cobra sonorització i èpica. Ni millor ni pitjor, objectivament parlant, diferent, això sí, a uns agradarà més i a altres menys (jo ho prefereixo així a excepció dels desdoblaments de guitarra en alguns riffs ... que queden una mica orfes de les terceres!).

Seguim ja ficats de ple en la vivència del directe amb els acords d'un harpsichord per donar inici a "El Pacto". Jorge Berceo es mostra pletòric, amb un timbre de veu amb el qual juga en els seus registres més greus així com salts a aguts, potser en alguns casos sorprenents en usar un esquinçat que no tenia present.

Seguim amb un dels seus èxits més recents on VDA, es llueix, el fet de ser guitarra únic en molts temes compostos per dues guitarres, fa que el carismàtic guitarrista hagi de posar tot a la graella, i "La Fiebre del Oro" és un bon exemple. Gran tema ràpid, enganxós i amb una temàtica que ens té a tots molt sensibilitzats.

El fet de comptar amb una guitarra única, augmenta indiscutiblement el protagonisme del baix de Salva Hache. "Corazón de Hielo", arrenca amb riff de guitarra, suport de teclats i la base rítmica que protagonitza Salva al costat d'un dels membres més estimats de la banda que no és altre que Jivi (Javi Ferrer) ... el qual dóna cera tot el directe de valent, ja que el repertori té una velocitat mitjana molt alta i ha de generar un desgast físic més que significatiu, fet que supera sense fallar ni un cop!

Baladita de torn per baixar una mica el tempo i calmar els ànims. Zenobia compta amb un bon grapat de balades i "Vuelve" és una elles. Tocada potser contínua amb guitarra elèctrica distorsionada, la qual cosa li confereix un aire molt diferent, però en qualsevol cas, balada que segur van gaudir els assistents!

Avancem amb més picades d'ullet al passat, en aquesta ocasió "Ícaro" i dues llançaments del seu aclamat Armageddon, "Legión Infernal" i "Lengua de Serpiente", per tancar el primer CD d'aquesta Nit de l'Huracán. De nou, manifest el fet que Víctor d'Andrés ha d'adaptar els temes al seu sis cordes i notables les adaptacions de l'últim fitxatge Ernesto Arranz en els teclats.

El segon disc obre amb "Ante tus Ojos" de la mà del propi Ernesto. Balada de nou per fer sentir al públic madrileny l'emoció del moment!

La banda demostra un creixement notable del primer a l'últim dels seus membres en els últims temps i un directe com aquest, és la millor manera de plasmar-. "Borraré tu Nombre", un clàssic que fa les delícies de la gent.

Seguim endavant amb "Mi Alma es Tempestad" i és que si era la nit de l'Huracà, no podia faltar ni la tempesta, ni el tema amb el qual tancarien fet i fet: "La Tormenta".

Un dels meus temes favorits de la banda és un dels més diferents i originals. Té un videoclip espectacular i en múltiples ocasions se m'ha posat la pell de gallina, també per la temàtica: "El Sueño de un Loco" és del millor de Zenòbia i així es va veure en directe, on Vda haver de multiplicar-se de nou.

Avanzmos ja cap al final amb "Ángel Negro" abans que arribi un altre tema diferent també, però molt potent i que funciona a la perfecció: A "Una de Piratas" es va trobar a faltar la col·laboració que apareix en el disc d'estudi del major "pirata", afectuosament parlant, de l'escena metalera nacional actual: Óscar Sancho. Tot i això, els múltiples registres en els timbres usats per Jorge Berceo, fan que el tema sigui igualment una festa en la qual el públic embogeix! Que bé funcionen els "lalalás" corejant melodies al hooligan !!

I tanquem el record d'una nit màgica amb tres emblemes de la banda: "Lo Llevo en la Sangre", declaració universal heavy metal, "Unidos por el Metal", que es va popularitzar en la gira mítica que la banda va realitzar amb Dúnedain i finalment com ja hem comentat, per H o per B, el tema que caracteritza la banda des del seu segon treball: "la Tempesta".

Així doncs, excel·lent el directe que no fa més que plasmar una nit màgica en què un servidor hauria desitjat ser-hi, però que sempre queda aquesta immortalització per al dia de demà. Zenobia creix dia a dia i escala posicions en el rànquing de preferències dels metaleros del món sencer!

Víc Salda
08/08/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.