SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Lutharo Torredonjimeno (Jaén)

Easy Rider + In Vain Nana (Ciudad Real)

Casino Montreux (Deep Purple Tribute) + We Rock (Tributo a Dio) Oxid (Reus)

Tim

Easy Rider + TBA Gong (Oviedo)

Visions of Atlantis + Xandria Bóveda (Barcelona)

Labÿrinth + Mandrágora Negra La Nau (Barcelona)

Bloodbound + Aquelarre Bóveda (Barcelona)

Easy Rider TBA (Zaragoza)

Iron Savior + Airborn Paberse Club (Sedaví (Valencia))

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Timeless - Illusions of a Broken Mind (2018)

Timeless - Illusions of a Broken Mind
Timeless logo
España

Illusions of a Broken Mind

Progressive Metal
The Fish Factory
2018


Temes

1. Illusions
2. Sacred Names
3. A Perfect Mind
4. American Psycho
5. Dreamlike
6. F44.81
7. Believers Into The Silence Of The Moon
8. Point Of No Return
9. Wings Of Hell
10. Swimming To My Heaven

Formació

Veu: Héctor Llauradó
Guitarra: Javier León
Guitarra : Andrés Velarde
Baix: Óscar Ortega
Bateria: Jordi Jaimez

Crítica

Des de Barcelona, ??ens arriba el nou treball de la banda de Metall Progressiu Timeless. Sota el títol de Illusions of a Broken Mind, la banda ens mostra el seu primer treball discogràfic en el qual es deixa veure, sense cap tipus de pudor, una banda de gran capacitat musical amb projecció internacional marcat per grans influències de bandes del gènere de la talla de Symphony X o Savatage.

L'àlbum comença amb Illusions, una intro de poc més d'un minut de durada, on el so d'unes campanes ens acompanya cap a una atmosfera densa que ens acompanyarà fins al segon tema, de títol "Sacred Names". És a partir d'aquí on Timeless és capaç de mostrar-nos tot el seu potencial musical a través d'un gran tema de Heavy Metal Progressiu, amarat de les millors influències. En aquesta cançó, la banda demostra estar plenament en forma. La tasca de Jordi Jaimez a la bateria és digna de ser esmentada. Increïble la capacitat musical d'aquest conjunt. Les guitarres són brutals.

El tercer tall es titula "A Perfect Mind", moment on la melodia absorbeix tot el protagonisme. La secció rítmica accelera el tempo d'aquesta composició, veritable protagonista de la cançó. Un disc que guanya tema després tema. El quart tall es titula "American Psycho", cançó on després d'una intro arrenquen unes guitarres espectaculars, acompanyades per l'excel·lent treball vocal d'Héctor Llauradó. Un vocalista de gran projecció.

Amb "Dreamlike" arribem a la meitat de l'àlbum. Un tema èpic, de gran transcendència que compta amb l'excel·lent col·laboració de Javi Gianno, vocalista de Cyan Bloodbane. Un tema treballat, ple de matisos, on les veus adquireixen una nova dimensió creant atmosferes denses. El segueix "F44.81", moment on Timeless endureix el seu so. Un dels millors moments del disc, on la banda demostra la seva versatilitat, afegint veus guturals a la melodia.

Amb "Believers Into The Silence Of The Moon", els catalans ens mostren una cançó d'autèntic Metall Progressiu a l'altura de qualsevol cartell d'un festival especialitzat en el gènere. Un altre gran moment del disc. Amb "Point Of No Return", ens trobem amb una altra col·laboració de luxe. En aquesta ocasió és la veu d'Elisa C. Martin la qual presta els seus serveis al tema. Un mig temps amb una base rítmica intensa. Una de les millors cançons del disc.

A "Wings Of Hell", vam escoltar la versió més crua de Timeless. Una cançó que fa olor de bandes com Judes Priest, autèntic Heavy Metal cru i directe, afegint intensitat gairebé al final d'aquest treball. Tancant l'àlbum escoltem "Swimming To My Heaven". Deu minuts exactes de durada on la banda es deixa portar. Oportunitat que Timeless sap aprofitar a la perfecció, demostrant tot el seu potencial, un cop més.

Timeless ens porta amb Illusions Of A Broken Mind, el primer treball discogràfic d'una banda de Heavy Metal Progressiu amb una projecció espectacular. Una producció superba aporta més qualitat a un treball molt interessant. Un disc d'escolta obligatòria.

ZorroLoko
21/12/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.