SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Easy Rider Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Easy Rider + Desden Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Grapeshot + Your Highness + Saturna + Wülfcrown Gruta 77 (Madrid)

Drakum + Born In Exile + Blavk Orb + Nuclear Winter + Devorate the Universe Mercat Vell (Mollet del Vallés)

Skull Fist + Screamer + Alacran Lo Intento (Zaragoza)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Scanner Bóveda (Barcelona)

Blindpoint + Insight After Doomsday Pick Wick (Terrassa)

Bridge to Nowhere + Serapis Project Rock Palace (Madrid)

Easy Rider Transylvania (Vigo)

Seventh Wonder - Tiara (2018)

Seventh Wonder - Tiara
Seventh Wonder logo
Suecia

Tiara

Progressive Metal
Frontiers Music srl
2018


Temes

1. Arrival
2. The Everones
3. Dream Machines
4. Against The Grain
5. Victorious
6. Tiara’s Song (Farewell Part 1)
7. Goodnight (Farewell Part 2)
8. Beyond Today (Farewell Part 3)
9. The Truth
10. By The Light Of The Funeral Pyres
11. Damnation Below
12. Procession
13. Exhale
14. Tiara’s Song (Acoustic Version)

Formació

Veu: Tommy Karevik
Bateria: Stefan Norgren
Baix: Andreas Blomqvist
Guitarres: Johan Liefvendahl
Teclats: Andreas Söderin

Crítica

La banda noruega de Progressive Metal Seventh Wonder acaba d'editar el seu cinquè àlbum d'estudi, un treball de títol Tiara. Després d'un descans de vuit anys, ens presenta un àlbum de gran qualitat, reflex d'una banda en perfecte estat de forma, amb clares intencions de formar part de l'imaginari del millor Metall Progressiu.

"Arrival" és la pista que obre aquest treball, una intro d'un minut i mig de durada, de gran caràcter èpic, on els teclats són els clars protagonistes de la melodia. Un tall que ens endinsa en "The Everones", el primer tema del disc, carregat per l'excel·lent treball dels teclats. Una cançó dinàmica on les guitarres de Johan Liefvendahl dibuixen una melodia marcada per les harmonies, la velocitat i la tècnica. Un començament espectacular. El segueix "Dream Machines", un tall on la banda accentua la seva faceta més metalera. Una cançó amb elevat perfil tècnic, en la qual destaca la tasca vocal de Tommy Karevik. Un disc que no fa més que guanyar, temes després tema.

El quart tall del disc es titula Against The Grain. Set minuts d'autèntic Power Metall. Personalment, trobava a faltar més bandes com aquesta. La part instrumental, a meitat del tema és excel·lent, així com, una vegada més, la veu d'Karevik, destacant especialment en les tornades. El segueix Victorious, i al meu entendre, un dels millors temes d'aquest àlbum. Un tema enèrgic que desborda potència, destacant les tornades i la gran tasca tècnica en la instrumentació.

Amb "Tiara 's Song" comença la trilogia de cançons que formen la part central del disc. Vint minuts en total formen "Farewell". Un mig temps molt melòdic, i estructures pop, caracteritzen la primera part d'aquesta trilogia. El segueix "Goodnight", una cançó d'autèntic Metall Progressiu, on la tasca del teclat és essencial per crear una atmosfera tan característica. L'últim capítol d'aquesta trilogia és "Beyond Today", el fermall final d'aquesta mostra de com crear Metall Èpic.

Amb "The Truth, Seventh Wonder" ens presenta una Power Ballad de gran qualitat. Una melodia de grans textures, una altra gran evidència del nivell d'aquesta banda. El segueix "By The Light Of The Funeral Pyres". Gairebé quatre minuts, del millor Progressive Metal actual. Una cançó que fa olor de clares influències de banda com Shadow Gallery o els nord-americans Symphony X.

A "Damnation Below", Seventh Wonder aposta per una atmosfera fosca i densa mostrant una altra dimensió més de la capacitat d'aquesta banda. "Procession" és un petit interludi de menys d'un minut que ens acompanya fins Exhale, la pista que posa fi a aquest treball. Nou minuts i mig de força i energia, on la base rítmica marca de manera mil·limetrada el tempo d'un tema superb. Després d'això, la banda ens regala la versió acústica de "Tiara 's Song".

Seventh Wonder ens porta amb Tiara, un disc de so espectacular i una qualitat molt per sobre de la mitjana. Un disc equilibrat, on la capacitat d'aquesta banda queda més que patent. Un disc d'escolta obligada.

ZorroLoko
30/01/2019

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.