SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Evernight - Rumbo al Infinito (2012)

Evernight - Rumbo al Infinito
Evernight
Evernight logo
España

Rumbo al Infinito

Power Metal
Autoproducido
2012


Temes

01.Rumbo Al Infinito
02.Nueva Era
03.El Limbo Del Tiempo
04.Mundo De Hielo
05.Pacto Con El Diablo
06.Armonía En La Tempestad
07.Enroth I
08.Palabras Vacías
09.Infinito
10.Luz Del Universo
11.La Travesía
12.Instinto De Supervivencia
13.Enroth II
14.Cuenta Atrás

Formació

Veu: Diego Royo
Guitarres: Erik Gracia
Teclats: Román Ramírez
Guitarres: Sergio González
Baix: Ismael Pastor
Bateria: Guillermo García

Crítica

Des de terres aragoneses ens arriba la banda de power metall Evernight amb el seu segon disc Rumbo al Infinito. Aquest grup nació allà per el 2006 patint diversos canvis en do formació fins arribar a la real.

Es tracta d'un CD molt elaborat que conté res més i res menys que 14 temes, dels quals 5 instrumentals fill del en la seva totalitat, demostrant així per separat el talent de tots membres, a més de la difícil tasca que té compondre aconseguint sons diferents, tornades enganxoses i amb molta força.

El disc s'obre amb un tema instrumental que és l'encarregat de donar nom a aquest treball, Rumbo al Infinito. Es tracta d'una pista en la qual merament predomina el so de sintetitzadors al podem trobar arranjaments molt barrocs, el tema principal es repeteix en la següent, Nova Era però aquesta vegada amb el so metall que caracteritza la banda. En el primer moment que comença a cantar Diego, és fàcil adonar-se dels grandíssims aguts que té juntament amb un gran registre.

El Limbo del tiempo, reflecteix un gran contrast en el que a composició instrumental i missatge a transmetre fa, ja que es tracta d'una música molt alegre amb unes juganeres i ràpides guitarres desplegant l'més pur estil Helloween, juntament amb una lletra que reflecteix tristesa, "un horitzó perdut".

La següent cançó és l'antítesi de l'anterior. En Mundo de Hielo l'alegria es converteix en tristor, tractant-se així del tema més fosc del disc estant molt ben trobat per a la història que expliquen. Introduïda pel característic so que té aquesta vegada el teclat de Román que s'estén pels més de 5 minuts de durada, trobem nous matisos en la veu de Diego, a més de les acceleracions i canvis en el ritme.

Sota el meu punt de vista, els dos temes dels que tractaré ara són els més potents i endimoniats de tot el treball. Pacto con el Diablo i Armonia en la Tempestad, sent aquest últim el millor. Tots dos enganxen molt des del primer moment pels diferents sons abans que arribi la veu, que una vegada més, sorprèn ja que és fàcil pensar que es tracta d'una altra persona la que està davant el micro. Les línies melòdiques d'aquests temes tenen molta força sent d'aquesta manera, genials per carregar les piles i posar a un en marxa. Cal destacar la bona feina que fa Guillem, bateria de la banda pels canvis de ritmes que porta a terme.

Com si d'un interludi es tractés, arriba Enroth I. Es tracta d'un tema breu en el qual una vegada més els sons de sintetitzadors són els encarregats de desenvolupar-la, introduint d'aquesta manera Palabras Vacías, tema que manifesta la situació crítica que està vivint la música al nostre país, aprofitant-se de grans talents sense donar res a canvi, fent promeses que queden en l'aire.

Infinito és una cançó de curta durada que fa el mateix paper que Enroth I ja que es tracta d'un pont que dóna pas a Luz del universo, en el qual una vegada més trobem moments de canvis en el ritme més del baix d'Ismael especialment diferenciat juntament amb els potents aguts que torna a posar de manifest la qualitat vocal que té Diego.

La travesía és la pista instrumental més completa de totes que podem trobar ja que intervenen tots els instruments a excepció de la veu, deixant constància de la qualitat que tenen com a músics, i la gran tasca que realitza Román com a compositor per excel·lència dels temes ja que com si d'una cançó de vídeo joc de l'estil Final Fantasy es tractés, arriba Enroth II, en el qual de nou més s'evidencia l'enginy d'aquest.

El disc tanca amb dos temes molt guitarrers. Tant Instinto de Supervivencia com Cuenta Atrás comencen amb Riffs a les mans d'Erik i Sergio. De l'últim cal destacar la complexitat i els canvis que pateix l'estructura de la cançó diferenciant-se així diverses parts: moments lents, girs a nivell rítmic i de nou a lent, sent d'aquesta manera molt complet i deixant molt bones sensacions després d'haver conclòs d'aquesta manera el repàs a aquest treball.

No m'agradaria acabar sense fer esment a la bona feina que han realitzat els components d'aquesta banda en l'elaboració d'aquest treball, juntament amb la gran qualitat que han aconseguit en la gravació i masterització d'aquest, deixant així el llistó alt a la resta de bandes del món del metall, perquè a vegades no cal fer el riff més ràpid del món o utilitzar mil tècniques diferents però sense acabar de dominar cap o organitzar més elaborats del món, sinó que el que es faci, es faci amb domini i professionalitat com ha mostrat Evernight.

Vica Arise
07/06/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.