SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Dark Moor - Origins (2018)

Dark Moor - Origins
Dark Moor logo
España

Origins

Hard Rock / Heavy Metal
Maldito Records
2018


Temes

1. Birth of the Sun
2. The Spectres Dance
3. Crossing Through Your Heart
4. Raggle Taggle Gypsy
5. In the Middle of the Night
6. And For Ever
7. Druidic Creed
8. Iseu
9. Mazy
10. Holy Geometry
11. Green Lullaby

Formació

Guitarres: Enrik García
Veus: Alfred Romero
Baix: Daniel Fernández
Bateria: Roberto Cappa

Crítica

Dark Moor, aquest grup que té el seu origen el 1993 a Madrid, Espanya i que al llarg de la seva trajectòria no ens ha deixat indiferents a ningú per la gran qualitat de les seves creacions i el nivell dels seus músics que disposen de la capacitat camaleònica que els fa adaptar-se a diversos estils musicals, alguns que susciten polèmiques entre els seus fidels seguidors, com ara el del seu anterior treball "Project X" que va optar per un estil que alguns critiquen pel seu so més hard rock i menys agressiu als seus antecessors, que en la meva modesta opinió respecte però no comparteixo, perquè per a mi és un gran disc i Origins va en la seva línia, així que la polèmica està servida.
Amb això obro la meva opinió sobre aquest Origins Japan Edition, que a més del disc original compta amb un 2n disc que aquesta gravat en directe a Madrid amb motiu del seu 20è aniversari.


El primer tema es titula Birth Of The Sun i és un tema carregat de matisos, obre amb uns tambors que precedeixen unes gaites dignes del mestre Gary Moore en la seva etapa Wild Frontier, so hard rock amb tocs Folk, molt fresc i que ens situa en una atmosfera de fantasia, èpica i de gran bellesa.


El segon tema The Spectres Dance és més ràpid, amb un riff que em fa recordar el de Run To The Hills d'Iron Maiden, però més Folk, jejeje ... Sorprèn la fusió d'estils que convergeixen amb gran homogeneïtat donant lloc a aquesta gran cançó.


El tercer tema Crossing Through Your Heart és un hard rock que no sé perquè em sona molt a Dúnedain, un grup d'Àvila del qual sóc amic i fidel seguidor, m'ha agradat molt per la seva sol de guitarra i aquests tornades enganxoses.El quart tema Raggle Taggle Gypsy, aquest tema és molt festiu, em sona a Grècia i mescla del so Gipsy Balkan, per a mi el més rar i difícil de catalogar, però no per això menys bo ja que m'ha transmès alegria i bon rotllo.


El cinquè In The Middle Of The Night és purament un hard rock estil 80's amb una tornada enganxosa i que em sona a Rainbow en el seu inici i després els seus cors al Streets Of Fire m'han fet tancar els ulls i transportar a aquests films dels 80 carregats de bon rock.


És el moment del sisè tema i la balada del disc titulada And Forever, aquesta cançó em transporta a una atmosfera Celta que podria ser part de la banda sonora de Braveheart, dolça melodia i so molt Folk amb un sol de guitarra magistral.


El setè és Druidic Creieu, aquest tema és més dinàmic, molt Folk, és un tema per escoltar en una taverna amb una bona cervesa freda que amb cada glop ens traslladi a aquesta època de l'edat mitjana envoltat de trobadors i joglars.


El vuitè és Iseult, destaquen les guitarres que en aquest tema ens delecten amb un gran sol, es tracta d'hard rock amb unes tornades enganxoses.

El novè és Mazy, aquí torna la velocitat, amb un so hard rock ochenteno amb alguns teclats, uns bons riff i un bon sol de guitarra que em recorda a Survivor.


El desè Holy Geometry, aquí torna a canviar d'estil, baixa la velocitat i em sona als hard rock dels 70's amb bons Riff i teclats.


El tancament del disc el posa Green Lullaby, a manera de bonica cançó de bressol, molt teatral i amb tendència als fantàstics oldies dels 50 i 60's, violins i guitarres acústiques amenitzen la dolça veu que ens acarona per donar-nos el comiat.

La conclusió que trec d'escoltar aquest Origins és que m'ha agradat bastant, ja que Project X ja em va encantar i encara enyoro aquells Dark Moor més power, em quedo amb el gust per la feina ben feta, però si no et gust Project X difícilment t'agradi aquest disc.

Tino Metalmaniak
26/02/2019

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.