SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Cobra Spell Rockville (Madrid)

Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Hamlet - Berlín (2018)

Hamlet - Berlín
Hamlet logo
España

Berlín

Nu Metal / Metalcore
Maldito Records
2018


Temes

1. Persiste, Insiste, Repite
2. Tu Destino
3. Eclipse
4. El Principio de un Comienzo
5. No Sé Decir Adiós
6. Libertad
7. Cada Día un Día Más
8. Héroe
9. Abandonáis
10. Salvajes
11. Vulgar

Formació

Veu: J. Molly
Guitarra: Luis Tárraga
Baix: Alvaro Tenorio
Bateria: Paco Sánchez
Guitarra: Ken Hc

Crítica

UNA OBRA MESTRA. Els que seguiu Satan Arise sabeu que no acostumo a qualificar els discos d'aquesta forma. És més, ni el gènere que professa Hamlet ni la banda en si, són sants de la meva devoció. Reconec que durant una època em sabia els seus discos de memòria, però d'un temps cap aquí, els vaig perdre totalment la pista. De fet, des de fa molts, molts anys. Però en aquests dies ha caigut a les meves mans Berlin, i en el meu deure de ser objectiu amb allò que sento per després poder fer crítiques com aquesta, em vaig disposar a donar-li l'oportunitat que mereixia. Des de la primera escolta, la meva sorpresa ha estat majúscula. Un disc íntegre, amb una producció supèrbia capaç de reflectir el, que possiblement sigui, millor disc d'aquesta banda al llarg de tota la seva trajectòria. Crec que amb aquestes paraules reflex del que he sentit escoltant aquest disc. Reitero que el so que executa la banda madrilenya no és el meu, diguem-ne, so de capçalera, però, el que han construït sota el títol de Berlin no pot ser qualificat d'una altra manera que com un veritable gran disc, capaç de fer ombra al anteriorment editat.

Anem per parts. Hamlet va suposar a Espanya a mitjans dels 90 la primera banda de Metall Alternatiu capaç de poder competir amb qualsevol banda de caràcter internacional. A partir d'Hamlet, ja podíem mirar de tu a tu a moltes de les bandes que ens arribaven des d'Europa o els Estats Units. En els últims anys, i amb una excel·lent mostra de maduresa artística, la seva trajectòria no va fer més que factures veritables discos de la talla d'Amnesia o La Ira. Berlin. És la conclusió lògica d'una trilogia discogràfica supèrbia.

L'àlbum l'obre "Persiste, Insiste, Repite", un tema cru i intens, de base rítmica ferma. Tota una mostra del veritable Metall Alternatiu sense temps per a adorns ni miraments. Les guitarres de Luis Tarraga dibuixen una melodia esquizofrènica capaç d'acompanyar a Molly en què possiblement sigui el seu millor treball vocal. Un tema que des del primer segon captiva i atrapa amb un so directe i una maduresa compositiva que evidencia el bon estat de salut de la banda. El segueix "El teu Destí", una cançó que reuneix tots els elements del so Hamlet que cada un de nosaltres rau en el nostre imaginari col·lectiu. Una cançó que sembla destinada al directe.

El tercer tall de l'àlbum es titula "Eclipse." Cançó en què els madrilenys s'acosten al so propi del Metalcore, sense perdre la identitat que Hamlet ha forjat amb el seu so disc rere disc i dècada rere dècada. Un altre gran moment d'aquest àlbum. La base rítmica determina cada instant d'un tema intens que no dóna oportunitat per al descans. El segueix "El Principio de un Comienzo". Arribats a aquest punt sabem que no estem davant de qualsevol disc. amb només quatre temes qualssevol que tingui l'oïda mitjanament afinat és capaç de valorar que aquest treball com un pas exponencial de la música metall facturada a l'estat espanyol.

El cinquè tall de l'àlbum es titula "No Sé Decir Adiós". Un tema contundent i directe, amb so definit. És la cançó que va servir com a presentació d'aquest àlbum, i resumeix l'essència del moment que la banda madrilenya aquesta vivint actualment. Una cançó plena de matisos, on la banda sap com dibuixar cada instant amb un so marcat per la identitat i la coherència. A "Libertad" la veu de Molly torna a mostrar tot un potencial que, encara que mai ha estat ocult, ara sembla estar més present que mai. La producció beneficia sens dubte, la qualitat d'un tema que comprimeix tota l'energia de la banda i la canalitza a través de talls com aquest.

"Héroe" és una mostra de com Hamlet han sabut potenciar el so clàssic de la banda, sonant més actual que mai. Un tall que posseeix tots els elements que van fer a Hamlet la banda capdavantera del Metall Alternatiu cantat en castellà, però amb tot el so actual que destil·len els madrilenys. Impressionant. Una cosa que es repeteix en el tema "“Abandonáis”".

Amb "Salvages" arribem al desè tall del disc. Una mostra de tot el que Hamlet són a dia d'avui. Una clara reinvenció de si mateixos sense perdre gens de la seva identitat. La mostra evident d'una carrera marcada per la maduresa musical. "Vulgar" és el tall encarregat de tancar aquest disc. Un cop més la banda es presenta com o conjunt perfectament engranat on el so aquesta mil·limètricament mesurat. El punt final per a un disc destinat a quedar en la memòria.

Hamlet han donat un gran salt cap endavant amb aquest àlbum. Una mostra que el millor de Hamlet encara està per arribar. Un disc molt recomanable, més enllà de si t'agrada la banda o no. Un treball de gran qualitat que no defraudarà en absolut.

ZorroLoko
04/03/2019

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.