SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Cobra Spell Rockville (Madrid)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Avantasia - Moonglow (2019)

Avantasia - Moonglow
Avantasia logo
Alemania

Moonglow

Symphonic / Melodic Metal
Nuclear Blast
2019


Temes

1. Ghost in the Moon (09:51)
2. Book of Shallows (05:00)
3. Moonglow (03:56)
4. The Raven Child (11:14)
5. Starlight (03:38)
6. Invincible (03:07)
7. Alchemy (07:28)
8. The Piper at the Gates of Dawn (07:20)
9. Lavender (04:30)
10. Requiem for a Dream (06:08)
11. Maniac (Michael Sembello cover) (04:31)
12. Heart (03:49)

Formació

Guitarra, teclat, piano: Sascha Paeth
Veu, baix, teclat, piano: Tobias Sammet
Teclat: Michael Rodenberg
Guitarra, veus addicionals: Oliver Hartmann
Bateria: Felix Bohnke

Harpa celta: Nadia Birkenstock
Veu: Mille Petrozza
Cors: Alvin Li Bass
Veu: Jørn Lande
Cors: Bridget Fogle
Veu: Geoff Tate
Cors: Lerato Sebele
Veu: Bob Catley
Veu: Hansi Kürsch
Veu: Ronnie Atkins
Cors: Billy King
Veu: Eric Martin
Cors: Herbie Langhans
Veu: Michael Kiske
Cors: Stokely Van Dall
Veu: Candice Night

Crítica

Avantasia, és una superbanda alemanya fruit de la unió de grans músics de diferents bandes i que comparteixen el seu amor pel rock i el metall. El seu estil és Òpera Rock barrejat amb bon Power metall simfònic i està encapçalada pel gran Tobias Sammet líder i vocalista d'Edguy.

En aquest disc com és habitual es compta amb grans col·laboracions que aporten l'ingredient necessari perquè sorgeixi una obra espectacular de principi a fi, per això us convido a degustar amb calma i aturar-se en els detalls, per així poder gaudir-lo com cal.

El disc obre amb "Ghost In The Moon" i no sé a vosaltres, però a mi, m'ha recordat molt a aquests grandíssims temes de Meat Loaf que compten amb una gran atmosfera i màgia capaç de embolicar i captivar-, perquè un tema de gairebé 10 minuts se'ns faci lleuger. Remarcar el gran treball del piano, les guitarres i la veu.

Seguim amb "Book Of Shallows" en aquest tema es compta amb grans col·laboracions que donen a aquest tema un toc més canyer, en el qual destaca el doble bombo generant un equilibri entre el Power metall i el Thrash. És molt melòdic i és 100% Avantasia.

Ara ens arriba "Moonglow" tema que dóna nom a l'àlbum i compta amb la veu femenina de Candice Night, és un tema molt diferent als dos anteriors, mig temps i que a mi em recorda a Timmo Tolkki's Avalon.

Seguim amb "The Raven Child" un tema que comença amb una melodia una mica mística i em recorda a Blind Guardian, molt medieval amb més de 11 minuts de durada on destaco un gran cor, melodies instrumentals i la gran veu de Tobias.

És el torn de "Starlight" i és una altra vegada un tema enèrgic, ràpid, podríem pensar que estem escoltant un disc d'Edguy, s'escolten sintetitzadors i bons tornades en els quals destaca Ronnie Atkins.

Estem a l'equador del disc i ens arriba la balada "Invincible" on col·labora Geoff Tate, és un tema amb un toc malenconiós, fosc i emotiu, sembla que és la primera part del següent tema.

Ara seguim amb "Alchemy" i que segueix col·laborant Geoff Tate, molt estil metal progressiu fusionat amb power metall simfònic, un tema molt èpic i alhora melòdic amb molt bons riffs.

El següent tema és "The Pipper At The Gates Of Dawn" és ràpid, amb teclats, guitarres i una altra destaca el doble bombo, en les veus grans col·laboracions, molt power metall fusió hard rock.

Ara ens arriba "Lavender" un tema molt orquestral en el qual col·labora Bob Catley, a mi m'encanta i em torna a recordar a Meatl Loaf. Molt rock simfònic amb fusió gospel, cors de luxe i musicalment un plaer per les orelles.

És el torn de "Requiem For A Dream" molt esperat per a mi ja que la col·laboració de Michael Kiske em creava certa expectació. És un tema molt power metall melòdic amb una introducció eclesiàstica que precedeix a les guitarres i les veus agudes de Kiske, molt Helloween amb bons tornades.

Aquest tema és una versió del tema de la pel·lícula Flashdance "Maniac", brutal, m'encanta, molt fidel a l'original, però amb guitarres més canyeres, és un clàssic dels 80 que sona molt bé i en el qual col·labora Eric Martin.

Per acabar "Heart" com bonus track, és un tema molt hard rock, amb grans guitarres, tornades i cors que ens acomiaden d'aquesta nova obra mestra que ha tornat a crear Avantasia.

Així doncs i després l'escolta arribo a la conclusió que Avantasia és una banda que sempre sorprèn, per a mi juga en una altra lliga, els seus músics són excel·lents i les seves composicions perduraran eternament. En la meva modesta opinió, independentment dels teus gustos musicals crec que no dubtaràs a reconèixer que aquest disc serà un dels millors de l'any.

Tino Metalmaniak
29/05/2019

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.