SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Legion + Endgame Zorrozako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Fan Ray - Metalzetamol (2019)

Fan Ray - Metalzetamol
Fan Ray logo
España

Metalzetamol

Heavy Metal
Rock CD Records
2019


Temes

1. Venganza
2. Traición
3. Siervo Del Odio
4. El Guía
5. Estrella Sin Luz
6. Cuartos De Reflexión
7. Futuro Del Pasado
8. Caminar Sin Parar
9. Metalzetamol
10. Leia

Formació

Veu: Toño Monzón
Bateria: Alvaro Molinero
Guitarra: Carlos Blesa
Baix: Jorge Apesteguia
Guitarra: Andrés Fandos

Crítica

Fan Ray sorgeixen a la ciutat de Saragossa en l'any 2011, una banda de Heavy Metal clàssic marcat per clares influències del millor Heavy de la dècada dels 80, amanit per clars elements del Power Metall més underground. Amb metalzetamol, la banda aragonesa ens presenta el seu primer LP, després d'editar un Ep per l'any 2014, ara decideixen apostar per presentar-nos un àlbum de 10 temes d'autèntic Heavy Metal. I és que Metalzetamol és la mostra evident d'una banda que creu en el que està fent, sense concessions ni mitges tintes, pur Heavy Metal.

L'àlbum l'obre "Venganza", un tema de so clàssic, per una aposta per la presència de bandes com Judes Priest o Primal Fear. Tota una aposta seriosa per les guitarres afilades de riffs mastodòntics i una bateria de gran presència, on el doble bombo és la gran senya d'identitat. Un disc que arrenca molt bé, i que ens promet grans instants. El segueix "Traición", moment on les influències del Power Metall es fan més clares que mai. El treball vocal de Toño Monzón és superb, marcant cada instant d'aquest tall per un so propi i un timbre de veu marcat per un registre ben elaborat. "Siervo Del Odio" és el tercer tall d'aquest àlbum, cançó on Fan Ray segueixen mantenint la fórmula que fins ara els ha assegurat un disc de gran qualitat. El treball de Toño Monzón ens recorda als primers treballs discogràfics de José Andrea. Una veu càlida, plena de matisos i de sobrada qualitat.

Amb "El Guía", Fan Ray fan un pas més, i intenten treure múscul en un disc en el qual la qualitat desborda segon després segon. En aquest tema, la banda ens recorda als millors instants del mític disc de Saratoga, Agotarás, editat pels madrilenys allà per l'any 2002. La tasca de les guitarres executades per Andrés Fandos i Carlos Blesa torna a ser una mostra clara de virtuosisme i tècnica, oferint-nos un tema compacte i honest ple de ràbia i energia.

"Estrella Sin Luz" és el cinquè tall d'aquest treball discogràfic. A aquesta alçada del disc, la banda aragonesa s'acosta al Hard Rock, per portar-nos una cançó que tracta sobre el maltractament, un veritable càncer de la nostra societat, l'aportació d'Isabel Marc de la banda Insolenzia, aporta una profunditat al tema digne de menció . El segueix "Cuartos De Reflexión", un altre tema marcat per l'energia que desborda, on la gran tasca d'Álvaro Molinero a la bateria és el gran artífex d'un so demolidor.

Amb "Futuro Del Pasado", la bateria torna a desbocar una energia sense mesura, acompanyada pel baix de Jorge Apesteguia, marcat per una equalització molt particular. Una d'aquestes cançons que costés que et treguis del cap, sens dubte. A "Caminar Sin Parar", Fan Ray ens porta una cançó equilibrada, on una producció supèrbia sap treure el millor de cada segon d'aquest tema.
 
Amb "Metalzetamol" arribem a la cançó que dóna títol al disc. Un tema marcat pel bon sentit de l'humor de la banda, on una lletra de caràcter humorístic no fa rebaixar el nivell de qualitat musical ni per un segon. "Leia" és la Power Ballad del tema. Una cançó pausada i càlida on el piano és l'instrument encarregat d'acompanyar-nos fins al final d'un treball marcat per una qualitat i tècnica molt per sobre de la mitjana.

Fan Ray ha suposat per a mi la possibilitat de trobar a una altra d'aquestes bandes emergents capaços de portar-nos una proposta a l'altura de les millors bandes del panorama internacional. Un disc de gran qualitat d'una banda que promet molt.

ZorroLoko
03/06/2019

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.