SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Arendel - Infernalia (2019)

Arendel - Infernalia
Arendel logo
España

Infernalia

Power / Heavy Metal
Rock CD Records
2019


Temes

1. Viaje al más allá
2. El pacto del ángel
3. Fiesta Post Mortem
4. La última carta
5. Ella
6. Al otro lado
7. Un mar de dudas
8. Hijos del mal
9. Tantas noches
10. La rosa maldita
11. El cementerio de los deseos

Formació

Bateria: Charly Cabrera
Guitarra: Edu D.
Veu: Tammy Aradia
Baix i cors: Abel Vivas
Guitarra: Jorge Baeza
Guitarra i veu: Adriän del Sol

Crítica

La banda madrilenya de Melodic Power Metall ens presenta el seu segon treball discogràfic. Un disc íntegre capaç d'equilibrar potser el Power Metall Europeu amb un so propi, digne de menció. Onze temes d'autèntica energia desbordada a través d'unes bases rítmiques intenses i uns textos d'infart. Un disc que bé pot servir de bastió per a tots aquells que opinem que el Power Metall no és mort.

Després de la intro titulada "Viaje al más allá", tall encarregat de crear l'atmosfera necessària per deixar-nos entabanar en aquesta proposta musical, escoltem "El pacte del ángel". Des del primer moment sabem que estem davant d'una banda carregada de personalitat. Una cançó sòlida, d'estructura fèrria recull el millor del Power Metall de caràcter més èpic. Una banda composta per músics de gran nivell ens mostra un tema on destaca Charly Cabrera a la bateria i la veu de Tammy Aradia. Un disc que comença amb magnificència. El segueix Festa Post Mortem, el tercer tall d'aquest treball. Una cançó que segueix l'estela marcada pel tema anterior. Power Metall de gran qualitat adornat per multitud de recursos propis del Folk Metall, fan d'aquest tema un gran homenatge a bandes com Blind Guardian. Un estil sòlid i carregat d'energia i actitud.

A "La última carta", Arendel posa en valor la seva faceta més simfònica. Un mig temps on les guitarres elèctriques ens recorden al millor del Power Metall europeu. El so de bandes com Stratovarius és una clara influència en el so d'aquesta banda. El segueix "Ella", la Power Ballad de rigor. Una cançó pausada i càlida, on el piano és el principal protagonista d'aquesta melodia. Una cançó suau marcada per grans harmonies caracteritza el tema més íntim del disc.

Amb "Al otro lado", vam arribar al sisè tall de l'àlbum. Probablement el tema més enèrgic de tot aquest disc. Una cançó crua, que sense cap tipus de marrades ens presenta una base rítmica eixordadora i uns teclats trasbalsats. Les harmonies vocals són dignes de menció, una estructura caòtica ens transporten cap a un tema que et absorbirà. El interludi a partir de la segona meitat de la cançó demostra la capacitat d'aquesta formació per construir un so propi. El segueix "Un mar de dubtes", moment idoni per posar en valor unes guitarres elèctriques crues, on el riff dibuixa un paisatge sonor desolat, alguna cosa en el que, sens dubte, col·labora el doble bombo.

El vuitè tall del disc es titula "Hijos del mal", instant on de nou, l'allargada ombra de bandes com Hammerfall o Rhapsody sobrevola aquesta composició. El treball en els cors aporta molta profunditat a una cançó carregada de matisos. El segueix Tantes nits, de nou un tema de Folk Metall de lletra profunda i ben treballada. Un tema que segur formés part del repertori de cadascun dels seus directes.

A "La rosa maldita", escoltem un tema de Power Metall accelerat, ple d'energia i actitud barrejat amb elements Folk capaços de marcar d'identitat cada segon. En aquesta ocasió, la cançó ens recorda a bandes com Helloween, sobretot en les harmonies vocals, carregada d'actitud. Tancant aquest disc vam escoltar "El cementerio de los deseos". Una cançó de més de deu minuts de durada. Un tema que comença de manera pausada, amb càlides i dolces melodies, acompanyada de teclats i flautes, però que va agafant força a mesura que avança. Sobre el minut tres el doble bombo i les guitarres esquinçades fan acte de presència. Un tema èpic amb elements cinematogràfics tanca un àlbum molt interessant de recomanada escolta.

Tots aquells seguidors del Power i del Folk Metall, estan d'enhorabona. Arendel ens porta amb Infernalia un disc coherent i honest marcat per l'energia i la tècnica en cadascun dels seus temes. No té cap desperdici.

ZorroLoko
25/10/2019

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.