SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Legion + Endgame Zorrozako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Fallen Sentinel - Perpetual (2010)

Fallen Sentinel - Perpetual
Fallen Sentinel logo
España

Perpetual

Gothic / Symphonic / Progressive Metal
Molusco Discos
2010


Temes

1. Here comes the darkness 02:01
2. The north 06:14
3. Into the hearse 04:51
4. Innocence 07:47
5. Lilith 06:03
6. A part of the show 05:18
7. Graveyard 07:38
8. Nosferatu 04:10

Formació

Veus i baix: Rubén Alonso
Guitarra: Simón Alonso
Guitarra: David Zarandón
Teclats: Tamara Martínez
Teclats i veus: Laura Comesaña
Bateria: Adrián Charlín

Crítica

Navegant per aquí i allà de vegades et topes amb un vídeo d'algun grup que no coneixies, un enregistrament d'un directe o directament algú que va penjar el so del disc a youtube, ja que així és com vaig descobrir fa uns mesos a Fallin Sentinel, topándome amb el videoclip de Lilith. Com era possible que ni em sonés el seu nom? Després de contactar amb la banda que gentilment em van fer arribar el disc, vaig poder conèixer per fi a aquests viguesos que passen a ser, encara que de forma tardana, una de les grans sorpreses dins del panorama nacional.

Fallen Sentinel té una llarga història, formats fa 14 anys, el 1997, i després d'un canvi notable d'estil ja que van començar sent una banda death i diversos canvis de formació han arribat a aquest disc Perpetual amb moltes taules i sabent molt bé com volen sonar . Del death inicial, ara ells mateixos es defineixen com Gothic / Symphonic / Progressive Metal. Etiquetes a banda, Fallen Sentinel és un d'aquests grups que tenen tantes influències que són complicats d'encasellar, amb estètica gòtica i un so molt atmosfèric aquesta pot ser una bona etiqueta, però tenen grans influències death fins i tot black.

Fallen Sentinel es caracteritzen per utilitzar dues veus, Rubén Alonso amb una veu mig esquinçada mitjà gutural que combina amb la veu netejar de Laura Comesaña, a més de les veus toquen el baix i teclats respectivament i és aquí on trobem un altre tret particular de la banda, Tamara Martínez també és teclista. Amb dos teclats aconsegueixen aquesta atmosfera simfònica que caracteritza Fallen Sentinel, però això no implica una pèrdua de presència de les guitarres, Fallin segueixen sonant agressius i amb unes guitarres tècniques. La banda es completa amb Simón Alonso i David Zarandón a les guitarres i Adrián Charlín en la percussió.

El disc consta de set temes més una intro orquestral, com no podia d'una altra manera en un grup d'aquestes característiques i entrarem ja en matèria ... Here Comes The Darkness ... El primer tema és The North a que des del primer moment ens mostren el seu estil, un inici amb canvis de ritme, ritmes ràpids, una percussió i treballada, teclats envolvents i riffs contundents igualment treballats. La lectius principal és la de Rubèn, corejada en la segona veu per Laura, aconseguint un gran resultat. El segon tema titulat Into de Hearse comença més lent i pesat, amb una gran ambientació dels teclats però que gràcies a nombrosos canvis de ritme ira accelerant i alentint, destacar la conjunció de guitarres i teclats en el sol d'aquest tema.

Arribats a aquest punt trobem un tema que trenca amb la tònica del disc, un dels dos temes que superen els set minuts de durada, Innocence, les regnes vocals les pren Laura en un tema que sona trist, amb una veu molt melancòlica, grans pauses que trenquen completament la linealitat del tema, suposant que algun dels seus temes ho sigui i on trobem influències death i un sol molt rocker. Un detall que torna a donar un tomb a aquest gran tema! El tall número cinc correspon a Lilith, és single del disc, el qual em va cridar l'atenció sense conèixer a la banda. Un tema més comercial i enganxós, guitarres treballades i una part vocal en la qual Laura aporta unes melodies alternades amb la cruesa dels guturals.

A Part Of The Show, un tema amenitzat per una intro circense, la calma que precedeix la tempesta, ja que aquest és el tema on el death està més present, un tema bastant atmosfèric, amb uns teclats que aquesta vegada si eclipsen per complet a les guitarres merescudament. Un tall fosc i sofert, el més agressiu i sentit del disc. A la part final ens trobem amb un altre tema molt treballat i de llarga durada Graveyard, on de nou donen curs a canvis de ritme i melodies que van canviant i evolucionant al llarg del tema. I per finalitzar el tema, Nosferatu, de nou un altre tema agressiu, adornat amb un gran treball dels teclats, un final apoteòsic per a un gran disc que hauria d'haver tingut més presència en el panorama espanyol.

Perpetual de Fallin Sentinel és un disc complex i ple d'influències dispars, moments èpics, melancòlics, durs, extrems, silencis, progressivitat, tècnica, melodia ... Potser no és un grup que entri a la primera escolta, però que sens dubte part de que et puguin agradar o no, et deixa una gran sensació ja que no has escoltat un bon disc de cançons enganxoses, sinó un disc treballat a consciència. La pregunta és ... ¿Perquè aquest disc no ha tingut la repercussió merescuda?

Sergi Arise "Hell"
15/10/2011

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.