SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Noctämbuls - Torres d’Ivori (2019)

Noctämbuls - Torres d’Ivori
Noctämbuls logo
España

Torres d’Ivori

Heavy Metal
Autoproducido
2019


Temes

1. Murga

2. Tiracanyes
3. Clavat Al Cor

4. Torres d’Ivori

5. Negra Foscor
6. Reconstruïm Els Somnis
7. Exii
8. Porta’m a l’Altre Món
9. L’Escorpiblanc
10. Fins Aviat
11. No Vull Ser Com Tu
12. El Llegat del Bosc (Epíleg)

Formació

Veu: Pep Fillat
Veu i harmònica: Xiscu Rubio

Guitarra: Arnau Carbonell

Guitarra: Rubén Bailón

Baix: Txärli Marró
Bateria: Rafa Ballesta

Crítica

"Torres d'Ivori" és el segon treball de la banda catalana "Noctämbuls. Un projecte que va sorgir l'any 2012 en un principi per ser un tribut als mítics Sangtraït: El grup que es va atrevir a introduir el metal en català a mitjans dels anys 80 i que va ser un referent a Catalunya dins i fora del moviment que es va anomenar "Rock Català".

El 2016 van debutar amb el seu primer disc "Noctämbuls", un disc molt influenciat per l'origen de la banda, homenatjar als immortals Sangtraït i que va arribar a ser distribuït al Japó.

Amb "Torres d'Ivori", veiem s’han fet grans. Han trobat el seu estil sense oblidar els orígens, i ens presenten un molt bon disc de metal, començant pels detalls que també són molt importants, com és l'excel·lent treball de disseny d'artwork realitzat per Oriol Millán.

El disc va ser publicat el novembre de 2019, finançat a partir d'un verkami que va llençar el grup i que va aconseguir de forma sobrada la xifra de 3500 € que necessitaven per gravar-lo.

12 cançons on trobem una millora en el so i en la producció i amb uns arranjaments molt cuidats que creen una atmosfera que t'atrapa i que gairebé t'obliga a escoltar-les de principi a fi.

"Murga" que obre "Torres d'Ivori", compta amb la col·laboració de Yuji Miura, el culpable de l'arribada de la banda al Japó. Un metal clàssic en el qual la banda es mou a la perfecció. Però també ho fan amb el hard rock més brut com és el segon tema "Tiracanyes".

Cançons llargues y treballades melòdicament on encara trobem la influència sonora dels seus estimats Sangtraït com a "Clavat al Cor" i "Torres d'Ivori". Dos temes que apunten a convertir-se en himnes. El que dóna títol al disc, compta amb la participació de la cantant Elisa C. Martin i s'endinsa en el power metal i en els sons que recorden a la NWOBHM.

Amb "Negra Foscor" baixa la velocitat però no la duresa musical ni les tornades corejables amb els braços en l'aire des de les primeres files dels seus concerts.

La balada del disc és "Reconstruïm els Somnis" a la que la segueix "Exili", la cançó més curta del disc i amb la que torna el rock directe i ràpid, trencant així amb la tònica de la durada dels temes, que en la seva totalitat superen els 4 minuts (excepte "Exili"), fins a arribar als 7 minuts de "Torres d'Ivori".

"Porta'm a Un Altre Món" és puro heavy metal clàssic al 100%. Ràpid, amb guitarres afilades i tornades coregables.

La tercera col·laboració apareix a "L'Escorpiblanc" on trobem a l'exSangtraït Josep Maria Cominas a la guitarra fent el que millor sap fer: mantenir-se en una posició discreta fins que arriba el torn de llençar els seus solos, amb els que toc que li faltava a una gran cançó.

"Fins Aviat", "No Vull Ser Com Tu" i l'instrumental "El Llegat del Bosc" tanquen aquest segon disc dels catalans que una vegada més convencen i demostren la música no té idioma ni té barreres.

Ells s'ho creuen, nosaltres també, ara només falta que els programadors de concerts i festivals, de dins i fora de Catalunya també s'ho creguin.

Xavi Gorro
28/01/2020

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.