SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Lujuria - Somos Belial (2020)

Lujuria - Somos Belial
Lujuria logo
España

Somos Belial

Heavy Metal
Maldito Records
2020


Temes

1. Nikkal
2. Somos Belial
3. Messe Noire
4. Siempre Metal, Invicto Metal
5. El Ángel de la Lujuria y un Diablo Loco de Amor
6. El Amor Está en el Aire
7. Como Puta por Rastrojo
8. Tapar Agujeros
9. Cuando Estás Conmigo (La Única Balada Sincera del Mundo)
10. Migas de Paz
11. El Principio del Fin

Formació

Veu: Oscar "Lujuria" Sancho
Guitarra: Jesus "Chepas" Sanz
Bateria: Maikel "El Tanque"
Teclats: Ricardo Minguez "Ricar, ricar"
Baix: Santi "mar de cráneos" Hernández
Guitarra: Nacho "di perlas" de Carlos

Crítica

Els segovians Lujuria són ja una banda veterana a l'escena estatal de l'Heavy Metal clàssic cantat en castellà. No és precisament una banda que necessiti molta presentació, de fet, el seu vocalista i frontman Oscar Sancho, ja s'encarrega de pregonar als quatre vents no només a la seva banda, sinó tot el potencial d'una escena que reivindica més presència en els mitjans.

El passat any 2019 els segovians Lujuria tornaven a l'estudi de gravació per portar-nos el que probablement sigui el millor treball discogràfic de la seva carrera. Sota el nom de Som Belial, Óscar Sancho i companyia ens porta un disc honest i directe, ple d'actitud i xuleria, que, a més, compta amb una producció de luxe.

L'àlbum l'obre “Nikkal", una intro carregada de detalls, on el protagonisme recau en els teclats i en unes guitarres marcada pel virtuosisme, acompanyats, això si, d'una secció orquestral capaç d'aportar una atmosfera a el tema ple d'actitud. Després d'aquesta intro escoltem "Somos Belial", mig temps que dóna nom a l'àlbum. Una cançó que des de la primera escolta podem veure com la veu d'Óscar Sancho es troba en ple estat de forma. Sona brillant i agressiva al llarg d'un tema perfecte. La millor manera d'arrencar un àlbum.

Amb "Messe Noire", Lujuria posa al centre de la seva ira a la pròpia Església Catòlica. Amb un treball en els teclats superbs i una base rítmica sòlida i densa. Un altre d'aquests grans moments que et demostra que estem davant d'un gran àlbum. Una cançó molt treballada, plena d'harmonies i un text molt currat. El segueix “Siempre Metal, Invicto Metal” tota una declaració de principis d'una lluita que Oscar Sancho ve abanderant des de fa molts anys. Una cançó que posa en valor tota la trajectòria d'un gènere que, a dia d'avui, pot presumir d'haver resistit a el temps de manera molt digna. Una cançó que reflecteix el so clàssic de l'Heavy Metall, influenciat per bandes com Judes Priest. El segueix l'enèrgica “El ángel de la lujuria y un diablo loco de amor”, un tall on les harmonies vocals presenten la qualitat compositiva de la banda. Un text carregat d'actitud i una tornada enganxosa que eleva la qualitat de l'àlbum.

Amb “El amor está en el aire”, Lujuria torna a apostar pel so de l'Hard Rock clàssic de bandes com Deep Purple, gràcies a la bona feina dels teclats. Una cançó enèrgica i intensa. El segueix “Como Puta por Rastrojo”, una cançó que ens recorda als millors moments d'aquesta banda segoviana. Una cançó molt equilibrada on la secció instrumental mostra un potencial superb, en plena coherència a la feina vocal d'Oscar.

Amb "Tapar Agujeros” la banda aixeca el peu de l'accelerador per mostrar-nos un mig temps d'essència Hard-Rock melòdic de lletra divertida. Amb “Cuando estás conmigo (la única balada sincera del mundo)”, Lujuria ens regala una Power Ballad de lletra divertida on un home dedica unes simpàtiques paraules al seu penis. Tot el que podíem esperar d'una banda com Lujuria. A "Migas de Paz”, l'energia torna a prendre l'àlbum. Un obús d'energia que reprèn el concepte de Belial d'una manera brillant. L'àlbum el tanca "El Principio del Fin”, un tema que ens recorda als clàssics d'Àngels De l'Infern. Una cançó que conclou un àlbum de gran qualitat i excel·lent producció.

Lujuria ens porta amb Som Belial un disc capaç de posar en valor la carrera d'una banda històrica en el panorama Heavy Metal cantat en castellà. Un disc d'escolta obligada que no defraudarà als seguidors del gènere.

ZorroLoko
20/02/2020

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.