SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Freedom Call - M.E.T.A.L. (2019)

Freedom Call - M.E.T.A.L.
Freedom Call logo
Alemania

M.E.T.A.L.

Power Metal
SPV
2019


Temes

1. 111 – The Number Of The Angels
2. Spirit Of Daedalus
3. M.E.T.A.L.
4. Ace Of The Unicorn
5. Sail Away
6. Fly With Us
7. One Step Into Wonderland
8. Days Of Glory
9. Wheel Of Time
10. Ronin
11. Sole Survivor
12. Warriors (Acoustic Version) (Japan Bonus Track)
13. Emerald Skies (Acoustic Version) (Japan Bonus Track)

Formació

Voz, guitarra y teclado: Chris Bay
Guitarra: Lars Rettkowitz
Bajo: Francesco Ferraro
Batería: Tim Breideband

Crítica

La banda alemanya de Power Metall Freedom Call necessita de poca presentació, oi? L'any 2019 ens presenta M.E.T.A.L un disc amb so clàssic on els de Nuremberg sembla voler tirar d'influències clàssiques de l'escena Power Metall europea. Tota una oportunitat per retrobar-se amb la banda, i amb el gènere, a través d'un àlbum directe que no té desperdici.

L'àlbum l'arrenca 111 - The Number Of The Angels, un tema de Power Metall Melòdic que conforme va avançant, ens va recordant a Helloween. Una cançó alegre, dinàmica i divertida que reivindica la part més festera i canalla de l'Metall. La cosa es posa seriosa amb Spirit Of Daedalus, cançó on Freedom Call treu a la llum tota la seva artilleria sonora palès en la secció simfònica d'aquest tall on les guitarres i els teclats posen en evidència perquè són una banda de projecció internacional. Una tornada ràpid amenitzat per un doble bombo d'infart demostra el ganxo d'aquesta cançó per al directe.

El tercer tall de l'àlbum és l'encarregat de donar-li nom. M.E.T.A.L. és un veritable himne de l'Power Metall, un mig temps de complexos cors que recreen una atmosfera distesa que ens fa recordar als seus paisans Blind Guardian. El segueix Ace Of The Unicorn. Un cop més, Freedom Call ens demostra la seva capacitat per compondre grans cançons dinàmiques, ràpides i divertides. No obstant això, considero que, en aquesta ocasió, la banda alemanya ha patinat massa oferint-nos un tema massa light per al que ens té acostumat. Qüestió de gustos, suposo.

Amb Sail Away la banda torna a posar tota la carn a la graella, sense cap tipus de complex. En aquesta ocasió els alemanys ens porten una cançó que sembla inspirada per bandes com Running Wild, amb una base rítmica plena de matisos i actitud, reconec que és un dels millors moments d'aquest disc. El segueix Fly With Us. Moment on les influències de bandes com Gamma Ray és més que evident. Una intro d'infart ens convida a endinsar-nos en n riff de guitarra crua i enèrgic on la veu de Chris Bay es mostrarà perfectament equilibrada en un tema que enganxa des de la primera escolta.

En One Step Into Wonderland, Freedom Call repeteix la mateixa fórmula que en Ace Of The Unicorn, però en aquesta ocasió, és massa massa light. Una cançó que sembla influenciada per Scorpions i la seva versió mes radiable, però que en aquesta ocasió sembla més indicada per ràdio-fórmules que per a un públic seguidor de l'Heavy Metall. En Days Of Glory, Freedom Call tornen a equilibrar l'àlbum cap a un veritable tema de Power Metall melòdic de gran qualitat on el doble bombo marca un tempo d'infart amb certes influències de Metall Neoclàssic a les guitarres a el més pur estil Yngwie.

Wheel Of Time és el novè tall d'aquest àlbum. Moment on les influències més clàssiques de bandes com Iron Maiden o Judas Priest. Un altre gran moment d'aquest àlbum, sens dubte, i tota una oportunitat per veritables seguidors de l'gènere. Tot un luxe poder escoltar una cançó com aquesta. El segueix Ronin, moment per destacar el treball de Lars Rettkowitz a les guitarres. Una cançó molt intensa on el sol de guitarra destaca sobre una enèrgica base rítmica. Sole Survivor és l'encarregada de tancar aquest àlbum. Una cançó que compta amb el segell d'identitat de Freedom Call. No presenten res de nou, és cert. Però no defrauden.

Després d'això, en l'edició japonesa de l'àlbum, vam escoltar dos bonus track més. En aquesta ocasió vam escoltar les versions en acústic de cançons com Warriors i Emerald Skies. Tot un regal per als seus fans de l'llunyà orient, que permet escoltar la versió més crua de la banda.

Freedom Call ens porta amb M.E.T.A.L. un àlbum de Power Metall de l'escola europea amb influències de Heavy Metal clàssic com una mostra de la volta a el so d'origen d'aquesta banda alemanya.

ZorroLoko
23/03/2020

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.