SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Phoenix Rising - Acta Est Fabula (2021)

Phoenix Rising - Acta Est Fabula
Phoenix Rising logo
España

Acta Est Fabula

Power Metal
Autoproducido
2021


Temes

1. El portal de Thalogrim
2. Acta est fabula
3. Luna de sangre
4. El último aliento
5. El doblón de la muerte
6. Deriva speranza
7. El temor de un hombre sabio
8. Achterhuis
9. Ira ciega
10. El caminante

Formació

Veu i guitarra: Miguel González
Guitarra: Daniel Martínez
Teclats: Jesús Martín
Bateria: Carlos Vivas
Baix: Cristian Rodríguez

Crítica

Phoenix Rising és una banda adobada, no són nous en això, de fet, porten més d'una dècada mostrant a l'món la seva particular visió de l'Power Metall cantat en castellà. Una banda adobada i amb una trajectòria dilatada que ara, ens mostra el seu nou treball discogràfic. Sota el nom de "Acta est Fabula" ens porten una obra conceptual on una producció de categoria posa en valor el treball darrere de cadascuna d'aquestes cançons. Gravat en els New Life Studios, estudi famós per haver donat sortida a treballs de bandes consagrades com Saratoga o Obús, Phoenix Rising destil·la tot el seu arsenal a través d'una proposta sòlida capaç de competir amb bandes de gran nivell.

El disc l'obre "El portal de Thalogrim", una intro sòlida i de gran càrrega atmosfèrica capaç d'introduir-nos en una obra complexa. Un tall que et convida a aprofundir en aquest treball. Després d'aquesta intro escoltem "Acta est fabula", moment on el Power Metall fa un veritable acte de presència. Aquest Power Metall europeu que es va interpretar a Espanya en l'última dècada del segle XX amb bandes com Terra Santa o Muro, on la epicidad de les seves lletres sobresortia sobre tots els elements. El doble bombo com una constant aporta molta força a unes guitarres afilades on el teclat és el responsable d'aportar melodia a aquesta composició.

El tercer tall de l'àlbum es titula "Lluna de sang". De nou, el teclat protagonitza tota la melodia de la cançó a el més pur estil Stratovarius. El treball vocal de Miguel González dibuixa una melodia clàssica que ens fa recordar a grans bandes de l'gènere com Saratoga. El segueix "L'últim alè", una altra cançó de so clàssic, a l'estil de l'Power Metall Èpic de Terra Santa, marcat amb diferents influències de la música folk. Sens dubte, una de les millors cançons de tot el disc.

El cinquè tema d'aquest àlbum es diu "El doblón de la mort" i en el tornem a escoltar unes guitarres afilades, capaços d'aportar molta solidesa a una cançó on el doble bombo s'engrana a la perfecció amb el baix elèctric de Cristian Rodríguez . El teclat torna a aportar la melodia que un tema d'aquest calibre necessita. El segueix "Deriva speranza", una cançó on l'harmonia és la gran protagonista. La banda és capaç de construir unes tornades corejables és sens dubte, un dels grans èxits d'aquest disc. Un tema essencial per comprendre tot l'àlbum.

"El temor d'un home savi" és el setè tall d'aquest treball. En aquest moment de l'àlbum, el teclat torna a ser el gran protagonista. Jesús Martín es mostra al llarg d'aquest treball com un excel·lent músic, capaç de posar la textura necessària en cada moment. Després d'això vam escoltar "Achterhuis" una peça marcada per les atencions arranjaments, tot un tall ple de textures i de gran solidesa i profunditat.

A "Ira cega", tornem a escoltar la versió més melòdica de Phoenix Rising, la banda torna a recuperar les grans melodies, les harmonies cuidades i les tornades corejables. Tancant l'àlbum escoltem "El caminant", tot un desplegament musical on podem trobar-nos sols de teclats, així com tot un desplegament de guitarres solistes. La banda és capaç de tancar l'àlbum amb un tema de gran alçada.

Phoenix Rising ens porta amb "Acta est Fabula" una obra de gran alçada. Un àlbum cura i ple de matisos, que al meu entendre repeteix massa alguns dels clixés de l'Power Metall europeu. Les melodies de teclat, la intensitat del doble bombo i les lletres cuidades són el millor exponent d'una banda de so coherent.

ZorroLoko
09/06/2021

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.