SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Fran Soler - No Eyes (2012)

Fran Soler - No Eyes
Fran Soler
Fran Soler logo
España

No Eyes

Heavy Metal
Autoproducido
2012


Temes

1. Countdown midnight
2. Out of the darkness
3. Y.O.U.
4. Negras sombras
5. Train to dreams
6. February in my mind
7. 20 años
8. Hide
9. Revelation
10. Walking between the flames
11. Ningunos ojos

Formació

Crítica

Si alguna paraula pot definir la trajectòria de Fran Soler en la música seria "pencar", pencar, pencar i pencar.

Des que es va llançar a tocar la guitarra amb 14, no ha parat de fer això, ja fe que tant pencar dóna els seus fruits, com la majoria de les vegades.

Després de diverses maquetes que han servit per perfilar el seu estil, i aconseguir destil • lar el seu propi, davant nostre tenim el seu primer CD, ofical No eyes.

Després de diverses maquetes que han servit per perfilar el seu estil, i aconseguir destil • lar el seu propi, davant nostre tenim el seu primer CD, ofical No eyes.

Un disc en què ha comptat amb diverses col • laboracions, Sherpa, amb el que porta tocant des de 2009, José del Pino i Isma Gutiérrez als que coneix àmpliament del seu pas a Blackhat, i que a més formen part de la seva banda de directe, Jordi Longán Manuel Soler, Javi Díaz i fins i tot Carmen "Xina", vocalista de Oker.

En aquest treball, Fran Soler deixa anar totes les seves influències, Joe Satriani, Gary Moore, Jorge Salán i altres guitarristes que podràs intuir en les seves composicions.

El disc el componen 11 temes, instrumentals majoritàriament, en què si bé la guitarra solista està molt elaborada, les bases de vegades són una mica planes i predictibles.

1.- COUNTDOWN MIDNIGHT. Tema instrumental amb inici aclaparador que alterna moments canyers, tranquils, clàssics, amb passatges de teclat, que van evolucionant per tornar al principi del tema com en un perfecte bucle.

2.- OUT OF THE DARKNESS. Nova arrencada potent manant el so de canal a canal com si aquests es parlessin i contesten, amb una bona ració de melodies i solso.

3.- Y.O.U. Primer moment tranquil, amb guitarra acústica que serveix d'arrencada a un sentit passatge de guitarra elèctrica. Es pot palpar i tastar, perfectament podria tenir lletra.

4.- NEGRAS SOMBRAS. Aquí tenim la col • laboració de José Luis Campuzano "Sherpa", de sobres conegut, a la veu. Aquí Fran es cenyeix a la tasca d'acompanyar brillantment, servint de base i suport la gran lletra de "Sherpa", però sense oblidar-se de la seva funció solista, regalant-nos un sol sublim.

5.- TRAIN TO DREAMS. Aquí tornem als inicis del disc, alternant melodies, ràpides, tranquil • les i solos.

6.-FEBRUARY ON MY MIND. Vessa Gary Moore per tots els costats, alternant una senzilla però efectiva base de guitarra amb un preciós desenvolupament instrumental i acords potents sobre els quals solea sense pietat.

7.-20 AÑOS. Nova col • laboració a la veu de Manuel Soler. Bon tema que parla de la situació actual de molts joves davant les dificultats. Aquí trobem acords menys habituals als quals dóna bon ús amb discreció.

8.-HIDE. Tema curt que serveix com a descans, curt, tranquil i relaxat que per moments et retrotreu a aquelles progressions d'acords dels britànics "Police".

9.-REVELATION. Després de la calma arriba la tempesta. Arrencada Satrianesco, per imbuir-nos en una successió de melodies i sols, amanits amb acords més exòtics i alternatius mitjançant el tema, per tornar als esquemes del principi, també trobem harmònics arreu..

10.- WALKING BETWEEN THE FLAMES. Barreja de tot una mica, passat pel saber fer de Fran Soler, barrejant diversos estils, alternant entre si, que et fan mantenir l'atenció, amb racions de doble bombo a pinyó, que no havíem tingut abans.

11.- NINGUNOS OJOS. El tema més diferent del disc podríem dir. Només amb tres guitarres acústiques de vegades, i la majoria amb dos. I Carmen "Xina" de Oker, a la veu. Preciós tema, amb un registre de veu molt diferent del que estem acostumats d'ella, i que m'agradaria escoltar alguna mostra també en el nou CD de Oker. El final del disc, tranquil.

Bon treball, que plasma les inquietuds d'un guitarrista d'alt nivell, que serveix de punt d'arrencada de la qual esperem sigui una gran cursa, creant definitivament el seu propi estil.

Javier Casal
25/02/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.