SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Guadaña - Erytheia (2021)

Guadaña - Erytheia
Guadaña logo
España

Erytheia

Heavy Metal
Maldito Records
2021


Temes

1. Retar Al Abismo
2. Guerreros De La Tempestad
3. Sangre De Mi Sangre
4. Nueva Generación
5. Erytheia
6. Cuenta Atrás
7. Resurgir
8. Una Aventura Más
9. La Casa De Los Espejos

Formació

Veu: Salvador Sánchez
Veu: Gloria Romero
Guitarres: Juanma Patrón
Baix: Fran Tino
Bateria: Pablo Casas

Crítica

Erytheia és el nou àlbum de Guadaña. Un treball sòlid i complex que mostra la millor faceta de la banda. Sens dubte, el millor àlbum fins ara a través d'un treball conceptual compost per nou temes plens d'actitud i energia en què els gaditans ens traslladen a l'antiga Erytheia, nom que va rebre la ciutat de Cadis durant l'era clàssica, a través d'una història èpica on les guitarres sonen més potents que mai. Un disc on la banda s'acosta a elements propis del Metall Simfònic, marcat per múltiples arranjaments que fa d'aquest treball un àlbum digne de ser escoltat. La portada ens mostra Hèrcules en el desenvolupament de la desena prova que va haver de fer l'heroi mitològic. Una portada que reflecteix la qualitat del treball.

Erytheia arrenca amb “Retar Al Abismo”. Una cançó que mostra totes les possibilitats que Guadaña és capaç de posar sobre la taula. Un tema de clares influències simfòniques, marcat pels arranjaments orquestrals, acompanya una lletra molt enganxosa. Des de la primera escolta podem intuir que l'alt nivell de la composició serà un dels plats forts d'aquesta banda. El segueix “Guerreros De La Tempestad”, tema que ha servit de single de presentació de l'àlbum. Una cançó de Power Metal sòlida, i omple de moments excel·lents on destaca un sol de guitarra superb. Aquesta cançó està dedicada a l'àrea de càncer infantil de l'Hospital Universitari Puerta del Mar. Un homenatge de gran altura per a una causa que mereix tots els suports possibles.

El tercer tall de l'àlbum es titula “Sangre De Mi Sangre” on una línia vocal perfectament sincronitzada ens presenta un tema de veritable Heavy Metal on Alex González, guitarrista de Sphinx, ens regala un dels millors solos de guitarra del disc. A “Nueva Generación”, tornem a escoltar una d'aquelles lletres de tornada enganxosa que està destinada a sonar a cadascun dels directes de la banda.

El cinquè tall de l'àlbum és la cançó que dóna títol al disc, “Erytheia”. Cançó que ens mostra el Salva més agressiu del disc. Un tall de cinc minuts de durada, on el Heavy Metal èpic dels gaditans ens atrapa des del primer segon. El segueix “Cuenta Atrás”, una cançó en què la guitarra és la principal protagonista. Probablement sigui la cançó instrumental més interessant de tot aquest treball discogràfic.

Amb “Resurgir” escoltem de nou un veritable tema de Power Metal influenciat per grans bandes com Therion o Stratovarius. Un tema ple d'harmonies vocals i un gust exquisit per les guitarres esmolades i les bases rítmiques poderoses. A “Una Aventura Más”, la banda ens sorprèn amb un tema de Hard Rock brut i macarra, d'aquests amb gran enganxada. Per aquest tema, la banda gaditana compta amb la col·laboració de Fortu de Obús. L'àlbum ho tanca “La Casa dels Miralls”. El tancament perfecte per a un àlbum de luxe. Més de deu minuts d'Òpera Rock on Guadaña podria competir amb Avantasia sense cap mena de complex. Una cançó on podem escoltar col·laboracions de la talla de Jorge Berceo, vocalista de Zenòbia, Manuel Rodríguez, de Sphinx, Xina d'Oker o Jaime Moreno, de The Electric Alley. Una cançó que suposa un moment de gran qualitat i que desitgem, en algun moment es pugui reproduir en directe.

“Erytheia” és el treball més sòlid i de més qualitat de Guadaña. Un àlbum directe, ple de matisos que ens mostra el resultat d‟una banda que ha treballat per ser aquí. Un disc descolta obligada per a qualsevol seguidor del gènere.

ZorroLoko
31/03/2022

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.