SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Freedom Call - Land of the Crimson Dawn (2012)

Freedom Call - Land of the Crimson Dawn
Freedom Call logo
Alemania

Land of the Crimson Dawn

Power Metal
Steamhammer Records
2012


Temes

01. Age Of The Phoenix 03:37
02. Rockstars 05:08
03. Crimson Dawn 06:29
04. 66 Warriors 05:20
05. Back Into The Land Of Light 05:39
06. Sun In The Dark 04:49
07. Hero On Video 03:50
08. Valley Of Kingdom 04:32
09. Killer Gear 04:42
10. Rockin' Radio 04:13
11. Terra Liberty 04:09
12. Eternity 04:23
13. Space Legends 04:04
14. Power & Glory 03:30

Formació

Veus i guitarra: Chris Bay
Guitarras: Lars Rettkowitz
Bateria: Klaus Sperling
Baix: Samy Saemann

Crítica

Freedom Call és una banda que no necessita presentació després de molts anys i molts discos. Nascuts a l'ombra de Gamma Ray i sense perdre gens de frescor, ni identitat en el seu estil.

Freedom Call, no els anem a descobrir ara, ha patit alguns canvis de formació, els dos últims a la bateria, on s'incorpora Klaus Sperling, bateria suplent de Dan Zimmermann quan aquest tenia compromisos amb Gamma Ray. El fet que això succeís freqüentment, propiciar el canvi. L'altre es troba a la baix amb Sammy Saeman al baix.

Chris Bay segueix liderant la banda a les veus i les guitarres, així com amb les composicions.

El disc, plenament power i festiu, arrenca amb Age of the Phoenix, tema marca de la casa, amb uns cors majestuosos com sempre en FC.

Rockstars és un tema plenament de Power Metall alemany, que compleix tots els patrons, encara que amb una afinació més greu, i uns arranjaments magnífics que el converteix en un dels meus temes favorits de l'àlbum.

Crimson Dawn, picada d'ullet al nom del disc, és a ritme de galop, un altre tema FC 100%. I és que el disc és sens dubte, una de les millors publicacions dels alemanys, especialment dels últims temps.

66 Warriors, és un tema que ens consta que usen per obrir les bitlles. I així, amb uns cors a manera de crit de concentració abans de la guerra, amb repliques de baix i bateria, dóna pas a un gran tema fantàstic dels germans, sent clarament un referent de l'àlbum amb moltes variants i un Chris Bay mostrant diversos registres vocals, la banda deixa clar que ha publicat Land of the Crimson Dawn per tornar i quedar-se a la primera divisió alemanya del metall, estant a una gran alçada.

El disc segueix amb un gest de complicitat a un dels clàssics de la banda, així Back Into the Land of Light no fa més sinó que corroborar el que ja he escrit anteriorment. Freedom Call amb aquest mitjà temps vol desmentir que segones parts no van ser bones, ja que en aquest cas, hi ha un bon tema.

Un tema que val la pena destacar, és Hero On Video. Un tema molt festiu i de fàcil escolta, cosa que va valer a la banda, fer un salt en el seu dia. Podem veure el vídeo sobre aquestes línies; vídeo que corrobora la festivitat del tema.

Valley of Kingdom, tema molt èpic, veloç i d'acords molt clàssics; tònica, dominant i subdominant amb el seu corresponent menor, adornat amb un munt d'arranjaments i cors, que el converteixen en una peça recomanable, encara que això si, sense aportar res a nivell compositiu.

Killer Gear m'agradaria esmentar com el tema del disc, menys "Freedom" de llarg. Amb un ritme diferent, melodies enganchadizas però no a l'estil himne, amb unes afinacions de guitarra molt greus i una alenada d'aire fresc a l'àlbum.

Rockin 'Ràdio és un tema de R'n'R metàl · lic actual i una altra vegada festiu i enganchadizo.

L'àlbum és llarg, però han volgut oferir molt Freedom Call als seus seguidors i tens temes més pesats i lents com Terra Liberty o Eternity, en un bloc lleugerament diferent, encara que el llançament tanca amb dues grans temes, un power clàssic, Space Legends i Power & Glory, tema que inclou unes gaites i que esdevé himne oara tancar un dels millors llançaments de la banda dels últims anys, molt per sobre de les expectatives que m'havia generat.

Víc Salda
12/04/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.