SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Shaman - Rescue (2022)

Shaman - Rescue
Shaman logo
Brasil

Rescue

Power Metal
Maldito Records
2022


Temes

1. Tribute (Intro)
2. Time Is Running Out
3. The “I” Inside
4. Don’t Let It Rain
5. Where Are You Now?
6. The Spirit
7. Gone Too Soon
8. The Boundaries of Heaven
9. Brand New Me
10. What If?
11. The Final Rescue
12. Resilience

Formació

Veu: Alírio Nietto
Guitarra: Hugo Mariutti
Teclats: Fabio Ribeiro
Baix: Luis Mariutti
Bateria: Ricardo Confessori

Crítica

La banda brasilera Shaman està de tornada, i això és motiu de celebració. La banda fundada per ex membres d'Angra torna per a alegria dels fanàtics del Power Metall. I és que els fanàtics esperàvem l'arribada d'un nou treball d'estudi de Shaman. Tot un homenatge a André Matos, sempre present als seguidors de la banda. El retorn dels brasilers també és la posada a punt Alirio Netto, nou vocalista de la formació. Un cantant que haurà de patir les expectatives de cadascun dels seguidors de la banda brasilera. Rescue és el cinquè àlbum destudi de la banda. Un disc sòlid que, segons la meva opinió, recull el millor d'una de les millors bandes de Power Metal de l'actualitat.

L'àlbum ho obre “Tribute (Intro)” un tall que dóna la benvinguda a l'oient carregat d'arranjaments instrumentals i una orquestració de luxe. La banda ve plena denergia i ho demostra des del primer instant. Tot està en marxa per donar pas a “Time Is Running Out”, segon tall de l'àlbum. Una cançó plena de guitarres dibuixant riffs de so clàssic. El Heavy Metall de tota la vida agafa pes en aquesta compensació, combinant a la perfecció la cruesa de la seva base rítmica amb la melodia. La veu d'Alirio Netto es mostra còmoda entre tantes guitarres. Un registre melòdic i ple de potència demostra que donarà molt de què parlar. El tercer tall de l'àlbum es titula “The I Inside”. Una cançó més pausada, que afegeix sons del folklore brasiler i elements del Metall Progressiu. Una cançó diferent, on la tornada enganxosa se't quedarà gravat des de la primera escolta.

Amb Don't Let It Rain arribem al quart tall de l'àlbum. Una cançó marcada per les guitarres acústiques i un tempo pausat. La complexitat de les harmonies demostra la qualitat del conjunt de músics. Del millor del disc. A “Where Are You Now?” podem tornar a valorar aquesta capacitat dels brasilers per les harmonies difícils. Un tall senzill on el teclat és el principal protagonista, acompanya la veu d'Alirio Netto, en un tema suau però directe. A The Spirit, sisè tema de l'àlbum, escoltem una cançó molt més enganxosa, amb un tempo accelerat i ple d'actitud on la base rítmica dirigida per la bateria de Ricardo Confessori, arrasa segon rere segon. De nou, l'excel·lent veu Alirio Netto s'acobla a la perfecció amb les guitarres i el teclat. El segueix “Gone Too Soon”, una Power Ballada de manual, marcada pel so dels violins. Una cançó elegant, d'instrumentació cura que aporta una mica d'oxigen al llarg de l'àlbum.

A “The Boundaries of Heaven” la banda brasilera endureix la seva proposta i ens proposen una sèrie de riffs salvatges i uns teclats dinàmics. La tornada marca un estil diferent, joc amb unes tonalitats diferents, aportant nous matisos al disc. El segueix “Brand New Me”, un tema càlid i lent, ple de melodia. D'estructura sòlida, comença amb unes guitarres acústiques i moltes textures a la veu, per anar progressivament incorporant unes guitarres elèctriques i uns teclats espectaculars. Una composició plena de passió.

El desè tall de l'àlbum es titula “What If?”, un tall amb una base rítmica sòlida capaç de sostenir uns riffs sòlids i plens de tècnica amb l'acompanyament del sempre superb teclat. Un dels talls més progressius daquest àlbum. Un tema capaç de mostrar la capacitat dels brasilers per compondre un tema excel·lent. El segueix The Final Rescue, un tema instrumental, senzill i molt breu, però de gran càrrega estètica. Un passatge que ens porta fins a “Resilience”, tall que posa el colofó ​​final a aquest àlbum. Un tema ple de melodies complexes, marcat per les grans melodies. Els arranjaments orquestrals i les guitarres acústiques aporten més dimensió a un tema per si mateix, marcat per l'excel·lència.

Shaman ens porta amb Rescue, un àlbum de Power Metall de gran qualitat que respecta profundament les bases del gènere sense perdre l'oportunitat de mostrar en quin punt creatiu es troben. Un àlbum complet, ple d'actitud, energia i ràbia, capaç de navegar entre el Metall Progressiu i el Heavy Metall Clásico. Alirio Netto demostra ser un vocalista de gran nivell. Demostrant tenir la qualitat suficient per abanderar aquesta banda de renom. Un disc equilibrat, d'escolta obligada per als amants del Power Metall.

ZorroLoko
06/07/2022

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.