SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Hamlet - Amnesia (2011)

Hamlet - Amnesia
Hamlet logo
España

Amnesia

Metalcore
Kaiowas Records
2011


Temes

1. Origen 01:37
2. La fuerza del momento 03:36
3. Entre la niebla 04:39
4. Mi soledad 03:30
5. Deja Vu 05:13
6. La sombra del pasado 04:45
7. Despertar sin vida 04:24
8. Un mundo en pausa 03:59
9. Estado de fuga 03:46
10. Al tercer día 04:06
11. Desesperación 05:30

Formació

Veus: J. Molly
Guitarra: Luis Tárraga
Guitarra: Alberto Marín
Baix: Álvaro Tenorio
Bateria: Paco Sánchez

Crítica

Que lluny que queda aquell Sanatorio de Muñecos que em descobria a aquesta banda. Que lluny queda quan s'enfonsava el sòl d'aquesta discoteca a Guipúscoa quan la banda compartia escenari amb Bad Religion i pensava: "Hòstia! Qui cony és aquest tipus que es fa dir Molly? "Fins i tot bastants anys també des d'aquest excel · lent directe amb homònim nom en el qual repassaven seu ampli, extens i excel · lent currículum que no fa més que engrandir avui, amb un disc que manté un difícil equilibri després de tant bagatge: L'essència del so de la banda, potent, directe, imparable, composicions purament "Hamlet" amb una gran adaptació al so actual.

Doncs bé, el resum és aquest ni més ni menys, nou disc de Hamlet, directe, potent, amb tota l'essència de la banda i un so molt actual, deixant de banda els tecnicismes de l'últim àlbum i tornant a recuperar les arrels una mica oblidades des de l'àlbum negre.

He de reconèixer que la primera escolta no la vaig realitzar en l'ordre apropiat i això pot canviar la percepció, però el primer tema que vaig escoltar va ser El tercer día. Un tall amb moltíssima canya, amb una bateria potent, que obre amb doble bombo i ritme ràpid encara que dóna pas a una combinació amb el metall pesat i melodia vocal característica de Molly barrejat amb unes guitarres molt Hamlet. Un tema, que no defrauda ni al seguidor que va gaudir amb Revolució 12.111 ni a què va apassionar La puta i el Diable.

Realment, l'àlbum obre calmadito amb Origen, amb unes guitarres sense distorsió i una melodia gairebé dolça que dóna pas a una combinació més distorsionada, però sense perdre el to d'intro que ja sí, ens dóna pas a La força del moment. Tema a mig temps, de metall pesat amb unes estrofes amb un lleuger efecte de veu que donen pas a que la Molly mostri el seu registre vocal, i la seva tècnica única a l'hora d'executar la seva esquinçat, demostrant la força que té aquest moment amb agressivitat característica . La combinació de veus que treu Molly al llarg del repertori del disc, són senyal d'identitat de Hamlet anant des de gairebé una suau veu clara fins a un estripat semi-gutural. En aquest tema l'aparició fins i tot de teclats a mesura que avança, fan que tingui un encant especial dins del segell Hamlet.

El disc no té res que no es pugui esperar en un llançament de Hamlet de sempre. Així Así Entre la niebla com tot l'àlbum, és eminentment guitarrer, amb els jocs de veu del vocalista, especialment en un enganxós tornada més fosc i melancòlic. El protagonisme de les guitarres és incontestable a les mans de Lluís i Albert. En el citat tornada, he hagut d'aguditzar l'oïda, ja que fins i tot m'havia semblat sentir algun teclat. Res. Un miratge. Com he dit les guitarres, siguin suaus forts, amb riffs o amb acord pla, són protagonistes en tota la composició.

El disc tenen temes més agressius o com em surt a mi definir més "bèsties", encara que en aquesta ocasió, contrasten sempre amb parts més relaxades. Una bona mostra d'aquesta agressiu-tranquil · litat, la trobem en Mi soledad, on tornem a trobar una tornada més, i poso unes cometes tan grans com un temple, "tranquil". Una altra mostra d'aquesta fórmula la trobem en Despertar sin vida, al límit d'arribar al blastbeat rítmicament, alentint el tema de manera insospitada.

Majorment tenim temes molt potents, amb molta força amb tornades més melòdics, tant instrumental com vocalment, però el disc en si és una bomba, guiat pels redoblaments de Paco i compassats pel baix d'Álvaro.

No m'agradaria deixar de comentar temes com Un mundo en pausa, tema escollit com a single on tornen a mostrar un esperit de crítica social, que tenien ja una mica aparcat o un tema de fàcil entrada Desesperació que bé podria convertir-se en el nou single, per la facilitat d'escolta que té i la força que transmet.

Anirem tancant ja la crítica d'aquest nou llançament, comentant que la seva sortida s'ha vist retardada pel canvi de discogràfica, sent aquest el seu debut amb el segell Kaiowas Records, igual que es tracta també del debut en estudi com a guitarrista de Hamlet de Alberto Marín, el qual realitza una tasca encomiable als cors.

Boníssim retorn de Hamlet al mercat discogràfic, amb un disc que no deixa de girar al voltant del concepte de l'amnèsia i la pèrdua de memòria i que eriça la pell de principi a fi, per la ràbia, que destenyeix. El millor que han tret en els últims anys!

Víc Salda
10/11/2011

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.