SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Heavenly - Carpe Diem (2010)

Heavenly - Carpe Diem
Heavenly logo
Francia

Carpe Diem

Power Metal
AFM Records
2010


Temes

1. Carpe Diem 04:50
2. Lost In Your Eyes 03:48
3.Farewell 05:02
4. Fullmoon 04:57
5. A Better Me 06:07
6. Ashen Paradise 05:25
7. The Face Of The Truth 05:54
8. Ode To Joy 04:52
9. Save Our Souls 04:20

Formació

Veus: Ben Sotto
Guitarras: Charley Corbiaux
Guitarras: Olivier Lapauze
Baix: Matthieu Plana
Bateria: Piwee

Crítica

Nova entrega, cinquena ja, d'aquesta formació francesa encapçalada per Ben Sotto, des que l'any 2000 ens mostraran la seva Coming From the Sky, apadrinats per membres il · lustres de l'escena com Kai Hansen o Piet Sielck.


El disc comença a donar ganes de sentir-ho per la portada, suggerent en qualsevol cas.
El disc s'obre amb un riff molt contundent i potent al més pur estil Pantera, que impressiona pel poc que recorda als propis Heavenly. En començar a cantar Soto, tot torna al seu lloc, segueix sonant a Heavenly i al riff li segueix un pre-tornada i una tornada molt de l'estil de sempre dels francesos. És la primera pista que dóna nom al disc: Carpe Diem. El succeeix Lost in your Eyes. Un tema molt clàssic en l'ona d'Heavenly que suposarà el primer videoclip del disc.

Xoca que el tercer tema del disc sigui una balada Farewell, on Soto esgrimeix una veu molt aguda. Això si, no és una balada més. És una balada trista, que no deixa indiferent, i que desprèn molt de sentiment.

Fullmon, és una cançó que sona molt bé, no en va ha estat escollida per un dels dos videoclips que es faran del disc. És un altre mediotiempo, amb arranjaments instrumentals discrets que donen pas a una tornada molt enganxós i que recorda molt a l'estil que està esgrimint en els últims anys Gamma Ray, grup que segueix influenciant moltíssim a la banda.

El disc segueix amb el que sembla una altra balada, A better me, que comença amb un piano sol i veu, però que ràpidament deixa pas a guitarres i bateria, donant un altre mig temps, de grans canvis de ritme.

Finalment el disc entra en la seva part final, amb una orquestració clàssica, que dóna pas al que és una altra peça de contundent metall, sorprenent altre cop la bateria a mig temps, en gran part de la cançó. I dic sorprenent perquè Heavenly ja s'havien convertit en sinònim d'alta velocitat en guitarra i bateria, amb molta melodia. En aquesta Ashen Paradise, pugen una mica el tempo en comparació amb la resta del disc, però res a veure amb Dust to Dust, per exemple.

El disc va arribant al seu tancament amb un tema una mica més fosc The face of truth de gran qualitat, que dóna pas a l'himne de l'alegria, Ode to joy. Que serveix d'inspiració per a la resta del tema, que pica l'ullet constants al clàssic original, donant-li un to a la cançó de familiaritat, com si ja s'hagués escoltat abans. En aquest tema, la bateria si va agafant la velocitat que semblava que anava a anar quedant oblidada.

El disc el tanca Save our Souls amb una tornada enganxosa un cop més.

En resum, un gran disc d'aquests francesos, com ja ens tenen acostumats, amb un so molt propi, molt característic, tant per la veu de Ben Sotto, com per la tasca compositiva. Adaptant-se als nous temps, baixant la velocitat de les seves composicions, però sense fer-los perdre qualitat, adaptant-se al pas dels anys, amb les aportacions dels seus nous membres, però que em temo que al no aportar res nou, passarà una mica més desapercebut del que mereixeria.

Víc Salda
03/04/2011

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.