SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Heid - Heid (2013)

Heid - Heid
Heid logo
España

Heid (EP)

Pagan Metal
Autoproducido
2013


Temes

1. Mortal es el hombre
2. Tierra yerma
3. Golpejar

Formació

Veus: Herrero
Guitarra: Sergio
Guitarra: Ivanez
Baix: Alex
Teclats: Pedro
Vents: Marta
Bateria: Drakhai

Crítica

No és res nou dir que últimament el folk metall i els seus infinitats de variants passant pel death, pagan, battle, i mil i una etiquetes més està de moda en el món metalero igual que al seu dia ho va estar el glam, el power o altres estils que ja van passar pels seus anys daurats. Doncs bé, aquí tenim el primer EP o demo d'una banda castellà-madrilenya que amb menys d'un any de vida ens porten aquesta mostra de la seva música més cap a una ona de folk metall fosc fregant el pagan.

Ens trobem amb 3 talls cantat en castellà (encara que en el 95% de les parts vocals no s'aconsegueixi apreciar) i amb alguns instruments típics de la seva zona i folklore com la bandúrria o la dolçaina. Abans de res, el primer en el que ens fixem és la portada d'aquesta maqueta, que encara que no està plena de grans detalls, per al meu gust és simple, clara, honesta ... una portada que dins la senzillesa et sap transmetre clarament el que escoltaràs i compleix amb grans expectatives la seva funció, una clara demostració que no cal gastar-se una fortuna econòmicament ni en altres recursos per saber vendre visualment un producte.

Els tres temes els separaria en 2 blocs, els dos primers temes d'una banda i el tercer en un altre, ja que a simple vista es nota com si fossin d'enregistraments diferents, fins i tot la veu deixa molt a desitjar en aquest tercer tall, mentre que als primers dos talls és més que decent sobretot el gran treball dels guturals.

L'àudio no és de la millor qualitat possible, si bé és bastant pobre, però per ser una maqueta sens dubte és suficient, sobretot recalcant com he comentat que la tercera cançó es nota amb un àudio de pitjor qualitat i un enregistrament més pobra, sobretot a les guitarres, independentment del nivell tècnic.

Després d'una valoració global del treball anem a analitzar una mica cada tema per separat. Primerament tenim el tema "Mortal es el hombre" amb una intro genial amb la guitarra acústica i la flauta seguit d'una profunda veu que sens dubte em fa eriçar els pèls del clatell. Després d'aquesta introducció comença ja el tema amb una contundent bateria i un ràpid primer passatge de veu que es va repetint al llarg de al cançó intercalant algunes parts més calmades amb veus més èpiques i líriques i un bon treball dels vents. En general per al meu gust la bateria una mica alta de volum en tot el tema. Algunes parts encara són interessants em surten una mica del guió del que demana la cançó, però en si una cançó acceptable, una mica pesada per començar, però interessant.

Seguim amb "Tierra Yerma" que comença una altra vegada amb una intro de guitarra acústica, per passar després a un pont de guitarra canyera fregant el post-pagan, i seguint un passatge amb molt feeling de guitarra acústica i vents molt interessant i molt de la ona de grups com Eluveitie o Metsatöll. Hi ha algun punt concret de dissonància de la veu amb la resta de melodies, que fins i tot sembla que aquest fet a propòsit. Al llarg de la resta hi trobem un seguit de passatges intercalats més blackies per acabar en un passatge brutal tranquil amb els greus de de la guitarra acústica i un veuassa brutal. El que més em fallen d'aquest tema són els solos de fons de guitarra, que sonen massa estrident i distorsionats. Un gran tema, per a mi el millor de la maqueta.

I per acabar "Golpejar", un tema que com he comentat anteriorment sona bastant diferent a la resta de cançons, pitjor en qualitat, tècnicament s'aprecien errors d'execució i so dels solos de guitarra i alguna desafinació dels vents, igual que la veu va molt justa. Un tema on ressalten les trompetes de fons i que li donen un toc de epicidad interessant i diferent a la resta de temes. Per al meu gust podria ser un tema interessant, però si ho haguessin regravat costat dels altres dos, amb la mateixa qualitat, els hagués quedat una maqueta molt més rodona i conjunta molt interessant.

Un grup jove que mostren tenir molt bones idees i que tinc ganes d'escoltar més d'ells en el futur.

Metxo
26/06/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.