SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Kells - Anachromie (2012)

Kells - Anachromie
Kells logo
Francia

Anachromie

Nu Metal / Metalcore
Season Of Mist
2012


Temes

1. Bleu
2. Se Taire
3. Illusion D'une Aire
4. L'heure Que Le Temps Va Figer
5. L'asphalte
6. Emmurés
7. Quelque Part
8. Le Menège Dechanté
9. Cistal
10. Addictions
11. L'autre Rive
12. Nuances
13. L'echo
14. Furytale
15. On My Fate

Formació

Veus: Virginie Goncalves
Guitarra: Patrick García
Baix: Laurent Lesina
Bateria: Kevin Plutta

Crítica

Després d'haver presenciat un directe d'aquesta banda francesa de metalcore melòdic m'he vist forçat a recuperar l'arxiu el seu últim treball. El motiu és tan simple com l'haver gaudit moltíssim amb el seu directe ia sobre sense ser un estil que m'atregui en excés.

Anachromie és un disc que intenta equilibrar la brutal energia del metalcore amb la suavitat i melodia de la veu de Virginie Gonçalves alternant passatges plens de ràbia amb altres molt més melòdics arribant a ser fins i tot embafadors, tot un repte.

El disc arrenca amb "Bleu", un tema a mig camí de tot, amb els tons inicials d'una ... caixa de música? Ens porta a un riff pla de guitarra sobre el qual la veu neta de Virginie dibuixa una melodia igual de neutra que es va alternant per canviar d'intensitat que rebenten aquesta insulsa base que la bateria s'encarrega d'animar. Un puja i baixa d'intensitat amb uns arranjaments de teclat molt encertats que et porten de la baixada a l'èxtasi.

El segon tall "Es Taire", com no podia ser d'altra manera és la meva preferida i és que per a algú que s'endinsa en el món del metalcore, trobar-se amb un tema tan melòdic, i per què no dir-ho, més comercial, és com trobar un salvavides enmig d'una tempesta. Crits més que guturals, s'enllacen amb melodies enganxoses en un tema que en directe fa saltar pels aires la sala.

"Illusion D'un Aire", ens porta a ritmes més orientals, guitarres molt crues i estripades s'eleven sobre les veus com remolins de melodia i ràbia.

"L'heure Que Le Temps Va Figer" ens relaxa en un mitjà temps preciós i suau que salta per l'aire en una tornada pesat amb veus melòdiques i es remata amb passatges demolidors on tota la dolçor es converteix en agressivitat en uns canvis de ritme esglaiadors.

"Emmures" és un pas més en aquesta contraposició de melodia i agressivitat, unes guitarres condensades i uns teclats molt intensos ens porten de la mà en un tema molt melòdic i contundent Però algú pot esperar un tema així sense més? Aquesta vegada no deslliguen la seva ràbia, sinó que ens sorprenen amb uns cors pseudosinfónicos. Aquesta part més melòdica segueix en "Quelque Part", un tema enèrgic però sense excessos, i amb "Li Manege Dechante", un tema de canvis d'intensitat i uns teclats molt singulars que ens mantenen alerta com avisos que s'acosten de nou la ira i la devastació.

"Addictions" és un tema que destaca per les seves detalls electrònics que puja de nou la intensitat del disc, un altre tema remarcable és "Nuenaces", un brutal que torna a alternar la calma i la tempesta amb tornades realment esglaiadors.

El disc finalitza amb "L'echo", un tema amb arranjaments gairebé infantils que ràpidament canviarà la seva intensitat, més contundent i intensa però la veu segueix mantenint pinzellades molt melòdiques i malenconioses. El tema s'adorna amb uns violins molt ben assolits.

Com extres de l'àlbum tenim les versions en anglès de "Es Taire" ("Furytale”) i " L'heure Que Le Temps Va Figer "(" On My Fate ").

Anachromie és un disc que cavalca entre la melodia de la veu de Virginie i aprofitant la seva capacitat d'arribar a l'extrem es combina amb una agressivitat i cruesa extrema. Un gran disc que mereix ser escoltat per assidus i neòfits en l'estil.

Sergi Arise "Hell"
29/11/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.