SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Lacuna Coil - Dark Adrenaline (2012)

Lacuna Coil - Dark Adrenaline
Lacuna Coil logo
Italia

Dark Adrenaline

Gothic / Alternative Metal
Century Media
2012


Temes

1. Trip The Darkness 3:13
2. Against You 3:50
3. Kill The Light 3:34
4. Give Me Something More 3:55
5. Upsidedown 3:03
6. End Of Time 3:52
7. I Don’t Believe In Tomorrow 4:11
8. Intoxicated 3:47
9. The Army Inside 3:12
10. Loosing My Religion 3:42
11. Fire 2:54
12. My Spirit 5:49

Formació

Veus: Cristina Scabbia
Veus: Andrea Ferro
Guitarra: Cristiano Migilore
Bateria: Crsitiano Mozzati
Guitarra: Marco Biazzi
Baix: Marco Coti Zelati

Crítica

Després del llançament del seu anterior disc, Shallow Life, Lacuna Coil ha estat treballant en un nou àlbum que estava previst que veiés la llum el 2011, però va patir un petit retard per finalment arribar a les mans dels oients en 2012. Tanmateix, el retard ha valgut la pena, ja que ens trobem amb un gran disc a les nostres mans: el definitiu Dark Adrenaline.

El grup italià ha evolucionat de forma ascendent en els seus últims discos fins ara deixar-nos amb aquest últim. Un cd molt treballat, més contundent i amb un gran duo de veus, com sempre, entre Cristina Scabbia i un Andrea Ferro que despunta en aquest disc. Amb cançons no molt llargues però tampoc molt curtes, entre 3 i 4 minuts, exceptuant l'última que dura gairebé sis minuts, el disc dóna la sensació d'haver sentit en poc temps encara gaudint des del primer fins a l'últim minut.

Amb un toc una mica més fosc que la majoria dels àlbums de Lacuna Coil, ja com ens indica el seu títol, Dark Adrenaline arrenca amb Trip The Darkness, tema amb el qual ja van treure el vídeo en 2011 i que et submergeix en el cd de forma ràpida. Amb una entrada a primera vista lenta, una petita pausa dóna l'entrada a Ferro seguit de Scabbia que trigarà molt poc en cantar una tornada enganxosa i que es repetirà molt al llarg de la cançó igual que la frase "I awake from madness" que ens donarà a conèixer part del títol del 4t capítol associat al CD que trec la banda en vídeo, ja va publicar un conjunt de 6 capítols d'una història on el sisè rep el títol de "The sani Madness" i sona aquesta mateixa cançó de fons .

Continuem amb Against You, un tema una mica més ràpid que alterna amb una tornada més lent donant dualitat a la cançó que aquest cop sí que comptarà amb un sol al més pur estil Lacuna Coil que tornarà a empalmar amb pont de la tornada, factor que es veurà bastant al llarg del disc i que sigui possiblement el que faci que l'escolta del disc sigui ràpida i que entre ràpid. Seguit ve Kill The Light en què, al meu parer, Cristiano Mozzati ha fet un gran treball de bateria, ja que al llarg de la cançó va combinant la veu d'Andrea-i en algun tros de Cristina-marcada per caixa, plats i bombo amb la veu de Scabbia en l'estrofa marcada per toms i bombo, donant així varietat a la cançó i, com ja hem dit que es notarà al llarg del disc, donant més focus a la tornada.

Gairebé quatre minuts del quart tema de l'àlbum són els que omplen Give Em Something More, que segueix la mateixa pauta del disc, però aquesta vegada amb una bateria a deshora en l'estrofa principal com ja havien fet en algun tema de l'anterior àlbum. Un ritme més fosc, i greu dóna pas a Upside down, on Cristiano Migliore i Marc Biazzi cominarán unes guitarres contundents i marcades, aquesta vegada una mica més fosques al sol. Trencant amb el tema, entren unes guitarres més netes que donaran entrada a End Of Time, cançó una altra vegada més lenta on Scabbia ens mostrarà la varietat en la seva veu, aquesta vegada més greu acompanyada de Marc Coti Zelati a baix que es fa més present en el tema.

Tornem a l'esquinçament fosc de I Your say Believe In Tomorrow que tot i així segueix la mateixa temàtica del disc i el mateix patró, en conjunt, però amb un toc que s'associa clarament al nom del disc. No deixa de sorprendre'ns Cristina amb el seu sorpendente veu com en Intoxicated, tema amb compassos perfectament marcats i un fantàstic Andrea combinant a les veus. El mateix que començarà amb The Army Inside. Cançó plena d'arranjaments i molt completa, com tot el disc, i amb un sol menys "dark" que ens marcarà un final pròxim de l'àlbum.

He de reconèixer que abans d'escoltar el disc no em vaig llegir els temes que anava a escoltar i vaig quedar sorprès al escoltar un tema que em sonava conegut. Vaig trigar pocs segons a reconèixer que la banda de Milà havia versionat la cançó Losing My Religion del grup americà de rock REM que va treure el tema en els 90s. Al meu semblar una fantàstica versió en què la veu de Ferro dóna un fantàstic nou aire al tema.

Arribem així a la penúltima cançó, Fire, amb una veu retocada en estudi de la cantant italiana. Els últims tres minuts abans de l'última peça que escoltarem. Finalitzat doncs, Fire, ens trobem amb el tema més llarg de Dark Adrenaline: My Spirit, ja que comença realment lent i que no acelearará massa el tempo. Serà la peça concloent d'aquest gran àlbum, amb un gran duo de veus entre els dos cantants i una calma progressiva que donarà fi al conjunt de l'àlbum.

En conclusió, un molt bon àlbum de la banda que ha anat millorant treball a treball, amb un toc una mica més fosc, que destaca molt les seves tornades i amb un molt bon treball d'estudi.

David S.
24/02/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.