SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Last Prophecy - 2.0.13 (2012)

Last Prophecy - 2.0.13
Last Prophecy logo
España

2.0.13

Heavy Metal
Maldito Records
2012


Temes

1. La Simiente del Ser 06:25
2. Altas Fronteras 04:58
3. El Ruido De Quien Teme 03:58
4. Recuerdo Del Olvido 05:44
5. 2.0 00:54
6. Reconcilio De Supresión 03:51
7. 13 01:37
8. El Abrazo Frágil 06:11
9. Sentencio Mis Azares 06:15
10. Hoy Quizá 05:18
11. M 03:03
12. Culpable de Vulgar Mortal 04:43

Formació

Veus i guitarra: Aitor Ortiz
Guitarra: Juanmi Alvarez
Baix: Mikel Egües
Bateria: Asier Lanz

Crítica

Després d'una aturada llarg de la banda, ja que ha estat des del 2006 fins al 2011, els navarresos tornen amb el seu tercer àlbum anomenat 2.0.13. Un disc que ha generat força expectació i que als amants i seguidors de la banda, no va a defraudar en absolut, ja que és el millor treball de la seva carrera.

Podríem dir, que el descans els ha caigut bé. Molt bé. L'àlbum es caracteritza pel seu so dur, bastant més dur que en la seva anterior etapa i amb unes lletres i melodies veritablement sorprenents. Last Prophecy s'han reinventat i per a això han comptat amb una formació similar a la de la seva separació, composta per Aitor a la veu i guitarra, Juanmi a les guitarres, Mikel al baix (novetat) i Asier a la bateria.

La veu d'Aitor és descarada, directa i produeix un gran contrast amb la línia musical que poques vegades ofereix un respir al llarg del disc. El so en l'àlbum és irreprotxable, així arrenca amb una introducció instrumental que explora sons amb predomini de piano, que va perdent revolucions de manera psicodèlica, per donar pas a un tema altament poderós i directe: "La simiente del Ser".

Aquí trobem una melodia pròpia d'un estil dur i ràpid i un estil de cant agressiu i directe, amb una pausa una mica més melòdica en la tornada, a manera de respir més tranquil, abans de tornar a la canya amb una part parlada i solemne .

La veritat és que el disc és una autèntica bogeria i signa un estil netament definit i diferencial per a la banda, amb molt de mèrit.

El disc exhibeix temes més durs i contundents davant d'altres en què sense oblidar la duresa, vénen marcats per la velocitat. En el primer bloc trobem per exemple "Altas Fronteras", "Reconcilio de Supersión" o "Hay Quizá".

Last Prophecy no renuncia a jugar i experimentar nous sons i efectes amb les noves tecnologies, realçant una sensació de modernitat que els apropen puntualment al metall industrial.

Les cançons i sobretot els seus títols evoquen una psicodèlia que realment sorprenen al oient (o lector del llibret), el qual està francament ben portat a terme, jugant amb un estrany i peculiar concepte del temps.

Hi ha un bloc de temes on combinen una mica més, tant la melodia com la velocitat, sense perdre en cap moment la contundència i característiques de la banda. Succeeix així en "El ruido de quien teme", amb una tornada molt remarcable, "El abrazo frágil" o "Sentencio Mil Azares".

A part de la introducció ja esmentada, la banda juga amb alguns talls de baixa durada, on donen regna solta a la imaginació a manera de break. Són "2.0", "m" o "13".

El disc tanca amb "Culpable de vulgar Mortal". Un tema d'una mica més difícil assimilació així com el títol. Un cop més, es combina força i duresa amb breus descansos menys pesats on brilla el contrast de la melodia en les tornades.

Excel · lent notícia el retorn dels navarresos Last Prophecy, amb un llançament que hauria de suposar el seu retorn a l'escena espanyola i recuperar al seu antics fans, al mateix temps que captar nous!

Víc Salda
03/07/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.