SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

L'Endeví - An Eternity (2012)

L'Endeví - An Eternity
L'Endeví logo
España

An Eternity

Gothic Metal
Art Gates Records
2012


Temes

1. Gold 06:31
2. Red Ivy 04:32
3. An Eternity 04:26
4. Laments for Loners 04:26
5. Slug 05:51
6. We Are the Metal 06:40
7. My Crow 04:49
8. Silent Enemy 05:26
9. The Hole 04:07
10. Unjust Unnatural Deaths 02:43
11. The Maze 08:32

Formació

Veus: Mamen
Guitarra: Pater
Guitarra: Jaume
Baix: Guille
Bateria: Mario

Crítica

Segon disc dels valencians L'Endeví, després d’un disc debut When I Desire Something, You Can't do Anything al 2010, dos anys més tard ha vist la llum An Eternity, que com bon segon disc intenta assentar la posición emergent d’aquesta, com a poc, interessant banda.

Sota una portada lluminosa i ambigua amb un teixit il•lustrat amb motius de diferents rellotges se’n presenta gràficament An Eternity, un disc d’aquesta banda kiderada a les veus per Mamen, etiquetats com a Metall Gòtic i amb veu femenina farem bé en escapar dels estereotips del génere i les seves veus líriques i majestuoses amb instrumentacions épiques i grandilocuents.

Qué ens trobem en aquesta eternitat? Un disc fosc i amb ritmes contundents i pesats, matxacons, amb una presencia enorme de la part rítmica, una batería i baix penetrants i molt presents. Son la base sobre la que es dibuixa la resta de composicions i la part que més se’t marcarà de tot el disc, excepte una altre que em deixaré per unes linies més endavdant.

Com deia un paragraf més a dalt, no és un grup que on tenim que trobar una veu lírica que arribi a registres impossibles o que jugui en estils que poc o res tiguin a veure amb el metal més clàssic, però això no es motiu per no poder dir que si hi ha alguna cosa realment espectacular a L'Endeví i en aquest An Eternity és la veu de Mamen. M'atreviria a dir que L'Endeví est`q lligat a la seva veu, gairebé segrestat, aquesta veu és de les que dificilment son substituïbles a una banda per una altra sense que aquest aperdi la seva esència. Mamen està impressionant a les veus. Perfecte en les parts melòdiques de veu neta i arrolladora als passatges crus i rasgats, canviant de registre perfectament i donant un cos als temes que els fan marca de la casa.

Las guitarras quedan una mica eclipsadas sota aquest so fosc i contundent, fan un bon matalaç entre la base rítmica i la veu de Mamen, però en contra perden protagonisme, un preu que s'ha de pagar per aconseguir aquest so contundent i profund i per moments intim i misteriós que dona An Eternity.

Si ens fixem una mica en els temes podem destacar el tema que dona nom al disc, "An Eternity", que tambié ha servit per grabar el video-clip de promoció, un tema contundent i melòdic on la veu de Mamen desborda per complet qualsevol idea preconcebuda. "Slug" ens porta a la que pot ser siguin les millors guitarres de l'àlbum, canvis d'intensitat amb moments fregant el Metalcore. "My Crow" és un dels meus talls preferits per aquest força que té, un tema pesat i a la vegada molt dinàmic que deixa veure una mica la llum entre tanta foscor i de nou la veu de Mamen segueix essent el nexe entre les intensitats del tall.

"The Maze" amb més de vuit minuts de durada és el tema més complet i elaborat del disc, un gran final per un disc que a vegades tendeix a ser excessivament lineal i que aquest tall aconsegueix sortir-se d'aquesta linia general.

An Eternety és un disc fosc, contundent però molt atractiu pels oients del que realment és el so gótic, ple de sentiment i foscor. L'Endeví es postula com una aposta clara i decidida de aquest estil dins de les bandes emergents nacionals, tot i que bé podria dir-se que aquest treball podria estar signat per una banda internacional, però ja sabem que aquí mirem amb millors ulls a les bandes internacional que a les de casa...

Sergi Arise "Hell"
08/11/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.