SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Anthem - Heraldic Device (2011)

Anthem - Heraldic Device
Anthem
Anthem logo
Japón

Heraldic Device

Heavy Metal
Victor Entertainment
2011


Temes

1. The Sign 04:00
2. Contagious 05:01
3. Go! 03:40
4. Blind Alley 03:55
5. Rockbound 04:21
6. Wayfaring Man 05:46
7. Code of the Silence 03:45
8. In the Dead of Night 05:18
9. Remains 04:38
10. Living Proof 04:36

Formació

Veus: Eizo Sakamoto
Guitarra: Akio Shimizu
Baix: Naoto Shibata
Bateria: Hirotsugu Homma

Crítica

Si hem de nomenar una banda procedent del Japó, òbviament ens ve a la ment Loudness. Per motius comercials, va ser la banda que va donar el salt cap a USA a la dècada dels vuitanta, encara que la cosa no acabo de funcionar.

La banda que ens ocupa procedeix de Tòquio i són contemporanis de Loudness, encara que són pràcticament desconeguts per a la gran majoria (a excepció del seu país, és clar). Anthem es van formar en 1981 i van debutar discogràficament el 1985 amb el seu disc homònim. I en 2011 (que és l'any a què pertany aquest treball) van editar el seu 14 àlbum d'estudi; Heraldic Device.

La banda està liderada per Naoto Shibata (ex-Loudness, ex-Saber Tiger) al baix. I per Eizo Sakamoto, vocalista, guitarrista i líder de la banda Animetal. Banda que des de 2006 va suspendre la seva activitat perquè Eizo es pogués dedicar de ple a Anthem. Animetal tenia moltíssim èxit al Japó gràcies a la seva proposta de barrejar heavy metall amb la música de les sèries animi tan seguides al país nipó. Tal va ser el seu èxit que el 2011 es va formar la banda Animetal USA, com a homenatge a la banda japonesa. Animetal USA està formada ni més ni menys que per Michael Vescera, Chris Impellitteri, Rudy Sarzo i Scott Travis, aquí queda això.

Eizo va estar diversos anys fora de Anthem (1988-2000), des de la seva volta l'any 2000 la banda aquesta experimentat una segona joventut. Treballs inspiradíssims plens de força, de temes d'una qualitat excelsa i sempre sonant amb una frescor pròpia de bandes novells. Eternal Warrior (2004) i Immortal (2006) són bona prova d'això, dos discos enormes de heavy metal.

Arribats al disc que ens ocupa; doncs un treball brillant. Temes d'una factura impecable, com a bons japonesos, tot molt treballat. Amb una base rítmica a prova de bombes. Un so molt fresc, gens recarregat.

Repassant els temes, trobem la inicial The Sign com una alenada d'aire fresc. Un tema que sona molt actual per les parts de teclat i els seus cors. Magnífic tornada. El tema Blind Alley ho podrien haver signat els mateixos Scorpions. Wayfaring Man podria ser el tema de crèdits final d'alguna sèrie anime. Un magnífic mig temps, on destaca la interpretació de Eizo. També destaquen Living Proof, Go! i la joia del disc: Contagious. Un gran tema veloç i contundent amb unes melodies vocals bestials. I compta amb el millor tornada de l'àlbum.

Gran disc de Anthem. La millor banda de heavy metal japonesa amb diferència. Banda que mereix molt més del que té i que cal recomanar a tot aquell que agradi d'heavy metall de qualitat.

Com a anècdota dir que si Loudness va tenir a les seves files Mike Vescera, Anthem l'any 2000 va editar un àlbum titulat Heavy Metal Anthem en el qual cantava Mr Graham Bonnet.

Gràcies a Holy Diver per recomanar l'àlbum.

Devilsoldier
04/03/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.