SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Lyriel - Leverage (2012)

Lyriel - Leverage
Lyriel logo
Alemania

Leverage

Symphonic / Folk Metal
AFM Records
2012


Temes

1. Intro 01:39
2. Leverage 03:49
3. Parting 03:24
4. Voices In My Head 04:17
5. The Road Not Taken 03:44
6. White Lilly 04:05
7. Aus Der Tiefe 03:21
8. Wenn Die Engel Fallen 03:21
9. Side By Side 03:01
10. Repentance 04:01

Formació

Veus: Jessica Thierjung
Chelo: Linda Laukamp
Guitarra: Oliver Thierjung
Guitarra: Tim Sonnenstuhl
Baix: Steffen Feldmann
Violí: Joon Laukamp
Bateria: Markus Fidorra

Crítica

Ja fa diversos anys des que escolti per casualitat Autumntales, un disc carregat de melodia i amb un sabor molt folk. Un disc que em deixo molt bon gust de boca i alguns dels seus temes realment van fer efecte en la meva fent que Lyriel passés a ser una d'aquestes bandes a les que mires d'una manera menys objectiva que a les altres.

Ara Lyriel llança el seu quart disc, Leverage, un disc que seguint el camí iniciat en Paranoid Circus, un sender que els allunya d'aquell Autumntales però que els apropa encara més a un públic més genèric. I és que de definir el seu estil com folk ara els classificaria dins del mal anomenat metal gòtic i dic mal anomenat perquè més aviat s'hauria de dir metall amb frontman femenina.

Leverage conté onze temes i depenent de la versió un bonus track, xx minuts de metall contundent, melòdic i enganxós amb detalls folk, ja que segueixen tenint en formació a Joon al violí i Linda Laukamp al violoncel que caracteritza el so de Lyriel .

Ja endinsant-nos en els temes, Leverage, un tema directe i enganxós, una aposta guanyadora per a aquest tipus de discos, guitarres contundents, senzilles però efectives i pont i tornades que entren a la primera escolta. Parting per contra s'allunya de la contundència i recupera part de l'essència folk que era sinònim de Lyriel, bastant festiu i alegre. Road Not Taken és la balada del disc, un tema senzillament preciós i ple de sentiment. White Lilly altre tema enganxós i contundent, perfecte per als directes.

Aus Der Tiefe ens porta als Lyriel més propers a Autumntales, el violí dibuixant melodies tradicionals lluitant pel protagonisme amb les guitarres. I menció especial per Wenn Die Engel Fallen, també en alemany, amb la col · laboració de Thomas Linder Schandmaul a la segona veu, en una altra balada commovedora.

Un disc de poc més de mitja hora de durada, ben produït i que és la continuació del seu predecessor, Paranoid Circus, metall una mica més comercial, més accessible a tots els públics, enganxós i amb el timbre de veu de Jessica Thierjung, motiu més que suficient per escoltar el disc.

Sergi Arise "Hell"
05/04/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.