SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Masterly - Sin Identidad (2012)

Masterly - Sin Identidad
Masterly
Masterly logo
España

Sin Identidad

Progressive Metal
Autoproducido
2012


Temes

1. Intro
2- Aprendiz
3- Sicus
4- Laberinto
5- Las Heridas
6- Desde el otro lado del cristal
7- Yo Gano
8- Princesa
9- Asesino
10- Trece Segundos
11- Tu Última Canción
12- Sin Identidad
13- Vuelve a Dormir

Formació

Veus: Sergi Perea
Guitarra: Toni Lara
Guitarra: Ramón Gulín
Baix: Óscar Cortés
Bateria: Joel Marco

Crítica

Després d'un parell d'EP 's al final podem gaudir d'un llarga durada de Masterly, on trobem algun dels temes que ja formaven part de la seva anterior publicació, Sicus.

Aquesta vegada, vam gaudir de la tercera veu que coneixem a la banda i es tracta sense cap dubte, pel que a mi respecta, una de les revelacions vocals de l'any. Es tracta d'Sergi Perea , conegut anteriorment, pels seus treballs com a guitarra per exemple de Rain o en l'actualitat de la banda Romanthica.

Els barcelonins van tenir alguns problemes en la publicació del disc que es va endarrerir, doncs havia d'estar llest abans de l'estiu, però la veritat, és que l'espera ha valgut la pena.

Arrenca amb una intro instrumental, que dóna pas a un dels temes més forts del disc: Aprendiz. Un so de guitarra greu, i molt cru alhora que càlid, caracteritzarà tot el disc com una de les principals característiques d'aquests nous Masterly, molt més progressius, que l'ona power metall amb què es van donar a conèixer en l'escena catalana .

El tema, és un tema ràpid, amb una tornada molt enganxosa. La veu de Sergi es presenta com una veu amb molta personalitat, molt característica per la seva calidesa i sense ser en absolut una veu aguda té un timbre molt especial que la fa difícil de catalogar, quadrant estupendament en el nou so Masterly.

Sicus és el següent tema, tema que donava nom al EP anterior, i que inspira una mica el disc, d'aquesta conceptual, però sense que les històries perdin sentit per separat.
Sent els Sicus, aquests petits éssers interiors que .... bé ... que et parlen i et fan fregar la bogeria. La música de Masterly, és completament parella a aquesta història de bogeria interior doncs expressa perfectament una foscor, canvis de ritme i una melodia perfecta per acompanyar la història.

Els canvis de ritme i l'equilibri entre força i melodia i entre velocitat i tempos més pesats, són característica de totes les cançons de Masterly, convertint cada tornada en fàcilment recognoscible i cantable. Així succeeix en Laberinto. Tema que també coneixíem i que ha vist múltiples arranjaments i grans millors per a la publicació final.

La potent bateria a les mans de Joey, amb ritme no constants, un doble bombo molt elaborat, juntament el baix de Oscar són la base del que és un discàs, que la banda té penjat íntegrament a la seva web per ser escoltat en streaming.

Ramon i Toni, són els dos responsables de la feresa guitarrística, que ja hem comentat. Amb un so molt progressiu i per tant de difícil i complexa execució. Las heridas, tema també pertanyent a Sicus, és un dels meus favorits del disc i una vegada em trec el barret davant el treball vocal, sorgit com qui diu gairebé per casualitat per part de Sergi.

Després de la instrumental i agònica Desde el otro lado del crital, apareix Yo gano, on la bateria pren protagonisme al costat d'uns teclats que ja no es troben en la formació estable de la banda, però que tenen també el seu protagonisme, com a bon grup progressiu com cal, trobant l'equilibri.

Com a primer esbós de balada apareix Princesa, tot i que com bé dic, passa a ser un mitjà temps per ser generós i no mereix el qualificatiu.

En Asesino, seguim veient la foscor de la banda, que ha aconseguit una barreja del seu power original amb un progressiu més tenebrós, i que he de confessar que m'enamora, com m'encanta 7r3c3 536und05, tema amb una tornada és difícil de treure del cap, ja que és un dels grans èxits de la banda: Aconseguir fer almenys una part de cada tema, prou enganxós com per fidelitzar el oient al so Masterly.

Arribant al final del disc, ens trobem amb ara si, la balada del CD, davant del qual cal inclinar. Tema acústic amb una trencada i esquinçada veu de Sergi, que només per aquest tema, ja mereix una menció especial com a vocalista nacional destacat, ja que el sentiment que desprèn és elogiable. Es tracta de La última canción.

Sin Identidad és l'últim tema del CD pròpiament dit, seguint l'estela dels seus predecessors i que és una bona mostra més del so Masterly, que mereix un reconeixement com a banda nacional davant aquest grandíssim debut, encara que la banda de debutant té poc, ja que té una dilatada trajectòria a l'esquena i que des d'aquí, des Satanarise, et recomanem, tant aquest treball d'estudi, com un directe d'aquests nois, que tanquen amb una outro Vuelve a dormir.

I és que els esforços de la banda no s'han centrat en un gran llibret, ni en una presentació espectacular, encara que és més que acceptable i de bonic disseny, sinó a posar tota la qualitat musical a la graella i plasmar-la, motiu pel qual , recomanem aquest debut a tot l'amant del metall en espanyol, a tot amant del progressiu, a tot amant de música més fosca i especialment a tu, doncs cal donar suport a les bandes nacionals, que com Masterly, fan una música d'una qualitat , com a mínim igual, que al que ens arriba de fora de les fronteres.

Víc Salda
06/02/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.