SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Nautiluz - Leaving All Behind (2013)

Nautiluz - Leaving All Behind
Nautiluz logo
Perú

Leaving All Behind

Power Metal
Total Steel Records
2013


Temes

1. Somniac Lifeline 02:05
2. Under the Moonlight 06:07
3. Burning Hearts 05:05
4. The Mirror 05:49
5. Redemption 04:55
6. Unwritten Serenade 06:16
7. Eden's Lair 04:15
8. The Bard 06:41
9. Chasing the Light 05:16
10. Scent of Lust 04:34
11. Leaving All Behind 04:50

Formació

Veus: Sebastián Flores
Guitarra:Diego Chacaliazabr /> Guitarra: Alonso Rodriguez
Baix: Pepe Gazzo
Teclats: Renzo Huánuco
Bateria: Alvaro Paredes

Crítica

Dins de la voràgine de bandes de tota mena i condició, arribades d'arreu del món, que dia a dia ens inunden amb diferents propostes de qualsevol dels estils i gèneres haguts i per haver, m'ha sorprès molt gratament aquesta banda novell procedent de Lima, Perú.

Nautiluz es formen en 2009 i compten amb la curiositat de ser la primera banda peruana a aparèixer en un videojoc. El 2010, després de la publicació del seu EP; Chasing the Light, formen part del videojoc Rock Band. El 2013, aconsegueix veure la llum, el seu àlbum debut; Leaving All Behind.

En la música com en tot, és difícil fugir de certs estereotips, que a l'hora d'escoltar una determinada banda, procedent d'un determinat país, un mateix es crea. En escoltar l'àlbum, les meves expectatives eren poques, molt poques i m'alegra dir que es van veure superades només començar. Sincerament, crec que estem davant d'una veritable joia. Definir musicalment a Nautiluz com Power Metall se'ns queda curt. Si bé és clar que la base des de la qual parteixen és Power, les diferents influències de la banda es barregen en perfecta sintonia, en temes plens de qualitat. Si una paraula els defineix, és precisament qualitat. La banda la desborda. Des d'un so molt cuidat, encara que òbviament millorable (disc debut) passant pels temes, treballadíssims, carregats d'arranjaments i de magnifiques melodies. Els temes, com dic, recullen totes les influències de la banda. Passant per Stratovarius com clara referència, punts claríssims de metall Neoclàssic, el tractament dels teclats, encara recorden la banda finesa, també recorden al metall italià de bandes com Labyrinth. Melodies molt clares del Power mes melòdic, temes amb velocitats extremes i temes arreglats orquestalmente, són una mostra de la versatilitat de la banda. Tot això és impossible de fer sense certes dots tècniques. En aquest sentit tots els membres destaquen per ser molt bons en el seu terreny. Des del vocalista; Sebastià Flores, amb una pronunciació prou bona de l'anglès (taló d'Aquil • les de moltes bandes hispà parlants), la bona feina de Renzo Huánuco en els teclats i d'Álvaro Parets a la bateria, a la qual aconsegueix treure un so molt bo (el so de plats, excel • lent) i interpretant molt correctament cada tema. El correcte treball en el baix de José Antonio Gazzo i les magnífiques guitarres de Diego Chacaliaza i Alonso Rodriguez, amb actuacions veritablement virtuoses.

Amb tot això, es podria pensar que els temes es converteixen en monstres de set caps fent infumable seva assimilació. Res més lluny de la realitat. I aquest és el gran encert de l'àlbum. Han aconseguit que els temes siguin molt assequibles, que arribin ràpid, que el seu impacte sigui molt agradable.

Destaquem The Mirror, un tema Power Neoclàssic. Guitarres virtuoses destil • lant tècnica i velocitat. Tema ràpid i gran tornada. La balada Unwritten Serenade amb una magnífica interpretació de Sebastián Flores (pot recordar a Tobias Sammet) i fantàstics arranjaments orquestrals. Eden s Lair, amb la vocalista femenina Ana Lucia Teves. Un tema més melòdic, amb tints clarament italians.

Les velocísimas Chasing the Light i Leaving All Behind. La inicial i veloç; Under the Moonlight, on destaca el gran sol d'Alonso Rodriguez. En Scent of Lust trobem un tema contingut, amb molt bones melodies vocals. Tema en ona Edguy. Una de les joies de l'àlbum es titula Burning Hearts. Un tema potent, amb magnífics arranjaments de teclats. Un Álvaro Parets sensacional, demostrant un gran treball en el doble pedal i els plats. El millor tornada de l'àlbum. Un tema que t'aixeca l'ànim. Amb final comercial, amb cors tots a una, mentre s'executa un fade-out.

Grandíssima i gratíssima sorpresa amb aquesta banda peruana, que amb aquest, el seu àlbum debut, es postulen com una de les bandes revelació del 2013. Leaving All Behind és i serà, un dels millors llançaments d'aquest any. Un treball molt ben portat a terme, sabent unir diferents propostes, concebent temes fàcilment assimilables i sense que el virtuosisme demostrat arribi a ser una creu i pugui arribar a avorrir.

La música no entén de pàtries, ni banderes. I tot i així, pot arribar des de qualsevol lloc.

Devilsoldier
14/05/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.