SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Pimeä Metsä - Beneath The Northern Lights (2010)

Pimeä Metsä - Beneath The Northern Lights
Pimeä Metsä logo
España

Beneath The Northern Lights (EP)

Folk / Viking Metal
Autoproducido
2010


Temes

1. Jörmungander 05:10
2. Ragnarök 05:58
3. Anthems of Conquest 06:08
4. Ice Heroes 03:39
5. Olut 04:01

Formació

Veus: Ángel
Guitarra: David
Guitarra: Hugo
Baix: Juanto
Bateria: Pablo
Teclats: Miguel

Crítica

Beneath The Northern Lights és el primer treball de Pimeä Metsä, grup nacional de Viking Metall, al seu Myspace comenten que la idea original del grup és fer viking a l'estil nòrdic i un cop escoltat l'EP, ho han aconseguit. Es mouen entre un death melòdic i el viking segons el tema.

A vegades sol passar quan escoltes grups d'aquest estil que estan tallats pel mateix patró i la conclusió és "un altre grup més de folk metall", però en aquest cas he de reconèixer que m'han sorprès gratament, sent est un bon debut i el que és millor, en acabar et quedes amb "a veure quan es llancen a per un LP".

Beneath The Northern Lights comença amb Jörmungander, un gran tema d'inici, el que per mi és el gran tema d'aquest EP, no sembla d'un grup novell. Una melodia enganxosa, so 100% viking, un tema treballat i ple matisos, em va venir un grup al capdavant per moments, salvant les distàncies i arriscant-me a que em titllin de boig temarario, Ensiferum.

Amb Ragnarök, un tall més lent, fosc i melòdic i Anthems of Conquest de nou més accelerat i amb canvis de ritme que em tornen a evocar pensaments similars al primer tema, s'arriba a la meitat del disc amb molt bones sensacions, mantenir el nivell de la primera pista és molt complicat, però el treball aguanta molt bé, no decau.

Com si ens fossin alternant rapidesa i foscor arribem a Ice Heroes de nou un ritme més relaxat que ara si ja durarà fins al final del disc, aquí les guitarres em recorden a alguns grups russos de dark folk metall (que no sigui per no utilitzar etiquetes ) i per cert Àngel, a les veus, fa una bona feina adaptant bé en els moments mes foscos.

Olut finalitza aquesta maqueta amb un tema una mica més festiu on els teclats adquireixen un paper més protagonista.

Per posar alguna pega, el so, però tractant-se d'una maqueta per mi, no ha de ser un fet significatiu, el que ens importa en treball aquí han de ser les maneres que apunten les bandes i el que intenten demostrar i en aquest cas Pimeä Metsä han tret bona nota, no s'han limitat a sonar com un grup més. Un disc més que recomanable i em repeteixo, a veure quan ens sorprenen amb un LP ..

Sergi Arise "Hell"
20/05/2011

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.