SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Prometheus - 1001 (2012)

Prometheus - 1001
Prometheus logo
España

1001

Power / Heavy Metal
Autoproducido
2012


Temes

1. Mil Años Y Un Día 05:28
2. Dolor y Pasión 06:34
3. La canción del Verdugo 06:57
4. Joven Caos 05:00
5. El Fantasma De Los Sueños 06:22
6. La Vida Es Corta 05:20
7. Frío Frente Al Altar 06:38
8. Encadenado 05:07
9. Voluntad de Hierro 05:33
10. La Maldición de los Ardientes... 10:01
11. Cerveza o Muerte 04:46

Formació

Veus: Fernando Broseta
Guitarra: Rafa Vida
Guitarra: Jandié Serrano
Baix: Rubén de la Calle
Bateria: José Manuel Vida

Crítica

Prometeu, tità de l'antiga mitologia grega, va ser qui va tornar el foc als homes, robándoselo als déus. No s'a qui hauran robat el seu foc els valencians Morpheus que en aquest 1001 ve en forma d'heavy metall pur i dur.

Aquest és el seu tercer disc encara que siguin una novetat per a mi, ja que desconeixia la seva existència. On hauré estat ficat aquests anys? Prometheus ens ofereix en aquest treball una barreja de metall clàssic i power metal amb dosis ben calculades per a un resultat enganxós, ple de força i fora que no es deixa encasellar.

Com si d'una pel · lícula d'aventures es tractés, 1001 comença amb una intro al pur estil d'una superproducció de Hollywood, una intro amb força i energia que desencadena el primer tema, que dóna nom al disc, Mil anys i un dia, un tema que compleix amb la seva comesa, enganxar des del primer riff. Contundent i bastant pesat, amb unes línies vocals molt enganxoses fregant l'èpica per moments, i en una tornada que se't ficarà al cap des de la primera escolta. En aquest tema Prometheus ha tingut la col · laboració de Vicente Feijóo.

Després d'aquest inici Dolor y Pasión segueix en la bretxa, amb un inici més pausat, el tema es converteix en un metall directe i ràpid, mantenint el nivell de nou amb una tornada penetrant que en directe a poc que el públic tingui ganes pot fer fora la sala. Més power i plena de canvis de ritme és La Canción del Verdugo, un dels grans temes de 1001 que ens portarà a la ment el record dels 90 que tantes grans bandes power van aparèixer en el panorama nacional. Joven Caos amb unes guitarres afilades ens depara de nou un tema amb força i enganxós, d'allò més clàssic, amb detalls com la de Judes.

El Fantasma De Los Sueños, amb una intro que ja deixa clar a qui va dedicat l'homenatge, Ronnnie James Dio, tema al Black Sabbath, tot un detall al Mestre. La Vida Es Corta, de nou la vena power entra a preu fet, Avalanch, Warcry ... 100% metall nacional és el k evoca en mi aquest tema. Bon treball vocal ens trobem en Frío Frente Al Altar, amb un tempo més lent i pesat, alternant entre agressivitat i melodia amb un doble bombo martellejant.

Ja a la recta final de disc, Encadenados i Voluntad de hierro, ràpids, power i plens de canvis de ritme ens porten a La Maldición de Los Ardientes, un tema de deu minuts que ens trasllada a èpoques pretèrites. Podríem pensar que en la barreja del disc l'oncle de l'estudi, que per cert, el disc ha estat enregistrat als Fireworks esudios per Fernando Asensi, s'ha colat i ha ficat la pista d'un altre grup, però res més lluny de la realitat. Ara es pot entendre millor el perquè opino que no es deixen encasellar. Tema orientat cap al folk amb tints èpics, orquestracions, un petit degusti del que ben desenvolupat podria ser el tema per a un disc conceptual d'alguna banda folk o simfònica. Folk, power, èpica i heavy metal entremesclats.

El disc es tanca amb un tema directe i enganxós, que Prometheus ha utilitzat per gravar el seu videoclip, Cerveza o Muerte, heavy metal en estat pur, un gran final per a un disc ple d'intensitat, força i sobretot heavy metal amb influències power de qualitat .

Ara et toca decidir a tu, escoltar o esperar que algú et vingui dient "Has de escoltar Prometheus!!"

Sergi Arise "Hell"
21/03/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.